Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

http://tablica.pl/oferta/...ece-IDEr43.html pojechałam dziś zobaczyć do tego pseudo tę sunię. Dzwoniłam, mówił: wesoła, łagodna, bawi się z innymi psami, no wie pani, labrador! Pojechałam. Przyprowadził mi ją chłopak ze stodoły,a właściwie przyciągnął, ponieważ nie chciała iść. Nie dawała się dotknąć, przymierała i robiła uniki, zauważyłam wielką narośl koło pyska.
Bałam się strasznie. Może powiecie, że jestem nieodpowiedzialna, nierozsądna, ze rzucam się na głęboką wodę, ale ja po prostu nie mogłam jej tam zostawić, znów natłukliby jej. Tak, wykupiłam ją.
Jest potwornie przerażona. Na widok moich psiaków schowała się do samochodu. Boi się przemieszczać po mieszkaniu, bała się nawet wejść do domu. Trzeba ją wszędzie wnosić na rękach. Boi się wszystkiego.
Kiedy mama wzięła mopa do ręki, nie wiedziała gdzie ma uciekać. Nigdy nie widziałam tak przerażonego psa.
W związku z tą wielką naroślą pojechałam z nią do weterynarza jeszcze dziś wieczorem. Jest to duży ropniak, który trzeba usunąć - nakłuć i oczyścić, ale nie "na żywca". W sobotę będzie mieć zabieg.
Poradzę sobie, muszę...

[SIZE="3"]PROSZĘ O POMOC, SZUKAMY DS!!!

Edited by nathaliena
Posted

Nela w sobotę miała zabieg, aktualnie dostaje antybiotyki, aż do piątku. Po wygoleniu sierści ukazał się cał ropniak, był wielkości pięsci, wydzielina, która znajdowała sie wewnątrz jednoznacznie wskazywała na uderzenie, czyli Kruszynka została pobita :( Jak na labradora Nel jest drobniutka, ma 21 kg.
Sunia powoli się otwiera,ale nadal jest bardzo wystraszona, swobodnie czuje się w niektórych pomieszczeniach w moim domu- w zasadzie na całym parterze, na dworze, tylko na mojej posesji czuje się bezpiecznie . To, jak szczeniak, który poznaje wszystko, ponieważ do tego czasu nie znała nic, nie potrafiła biegać, nadal zdarza jej się potykać o włąsne łapy, nie miała kontaktów z innymi psami, nie przebywała w domu, a nawet na dworze, dla niej całm swiatem była stodoła. Nela miała też mnóóóóóstwo pcheł, na tę chwilę zostało to opanowane.

Posted

tego sk......na właściciela powiesić na pierwszej gałęzi i patrzeć jak zdycha, a ten kto wierzy, że w tym kraju ustawa coś zmieni to dla mnie jest naiwny idiota, polak musi się bać, czuć bat nad sobą, wtedy jest w porządku