Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edzio był wczoraj na kontrolnej wizycie u weta.
Jest poprawa, przytył 5 kg, prostata zmniejszyła się o 2cm no i serducho lepiej pracuje.
Myślę, że możemy się cieszyć ogólnym stanem Edzionka:)
To tak na szybko, Lobaria opisze dokładniej jak tylko się tu pojawi.

Posted

[quote name='AtaO']Edzio był wczoraj na kontrolnej wizycie u weta.
Jest poprawa, przytył 5 kg, prostata zmniejszyła się o 2cm no i serducho lepiej pracuje.
Myślę, że możemy się cieszyć ogólnym stanem Edzionka:)
To tak na szybko, Lobaria opisze dokładniej jak tylko się tu pojawi.[/QUOTE]

to sa super wiesci :) :)

Posted

[quote name='krolik2014']I co dalej u Edka cisza od tygodni czy jest stala poprawa[/QUOTE]

Jest, nie wiem, w co łapcie wsadzić,,, Skopiuje wszystko, co dostałam z hoteliku. Skany badań i zdjęcia Edzionka. Tak na szybko - ma niedoczynnośc tarczycy - stąd ta " osowiałość "chłopaka i ubytki w sierści na ogonie. Weci w Czestochowie potrafili wszystkie dolegliwości Edzia " wyczytać" z podstawowych badań krwi, jakie były dostarczone z Kluczborka i na ich podstawie szukac, badać dalej i trafiać w "dziesiątkę." Można powiedzieć, że uratowali Edzia. Edzio bierze leki na tą tarczycę i już jest poprawa :)

• 4 weeks later...
Posted

Witam wplata na Edka poszla 20 zl bardzo bym prosil choc raz w miesiacu o jakies informacje lub zdjecia nie wiem kto jeszcze wplaca i ile ale sytuacja tu na tym watku i jeszcze innych na ktore placilem jest zastanawiajaca nie mozemy wplacac kasy w ciemno nawet nie wiedzac czy pies zyje i jak sie ma. Ludzie troche szacunku dla sponsorow bo sie wykrusza, ostanie info jest z 24 marca dzis 5 maj ,zamieszczenie malej wzmianki nie wymaga duzo czasu TAK MYSLE

Posted (edited)

Masz rację, ja nie mam czasu nawet sprawdzić, czy Edzio ma jeszcze pieniążki a dalsze badania... Uzupełnię w weekend, choćbym miała całą noc nie spać. Przepraszam.
Zdjęcia i info mam na mailu.

Edited by Lobaria
Posted

[quote name='bakusiowa']Lobaria, czy robić ogłoszenia? Mam wykupione pakiety. Tylko Edek nie ma ładnych zdjęć. Gdzie on obecnie przebywa?[/QUOTE]

Kochana, ogłoszeń nie ma co robić, jak Edzio chory.

Edzionek przebywa w hoteliku u Ewy pod Częstochową, wcześniej pisałam. To zaufany domowy hotelik, są tam już Pszczyniaki, Został przewieziony w trybie pilnym - prawdopodobnie by już nie żył, gdyby został w Kluczborku, bo tamtejsi weci zlekceważyli stan psiaka. Po podstawowych badaniach krwi, które zrobili - nie zareagowali, wyszła niby "tylko" wątroba... Klinika w Częstochowie już na podstawie tych podstawowych wyników wywnioskowała, że Edzio nie tylko ma wątrobę zjechaną... Uratowali Edzia.

Sczegóły opiszę w weekend, zresztą wyniki badan Edzia z Częstochowy i diagnozę wstawiałam wcześniej...
Beata Żółkiewska na fb tak się wkurzyła, że napisała, kopiuję: "
Jako ,że mianowane mnie adminem wydarzenia i poproszono o pomoc informuję ,że nie zostawimy sprawy Edzia w taki sposób. Nie było mnie na miejscu ponieważ musiałam wyjechać...... na kilka dni ,ale w związku z licznymi pytaniami o stan Edzia mamy zamiar zwrócić się do lekarzy o szczegółowe wyjaśnienia dlaczego zbagatelizowali poważny stan psa. W naszym kraju zaniechanie leczenia jest karalne."

Kopiuję też niedawne info od Ewy z fb, u której jest Edzio:

" Edziu u nas ma sie dobrze ,ale czekaja go kosztowne dalsze diagnozy u weta powinien mieć zrobiony kolejny test na tarczyce po podanych lekach ,kolejne RTG czy zmiany na plucach nie powiekszyly sie i czy sa to tylko zmiany po przebytych zapaleniach oskrzeli .W maju ma byc u naszej wetki specjalista okulista z Krakowa Edzio wymaga takich konsultacji bo z oczami nie jest najlepiej wymagane jest sprawdzenie cisnienia w galkach ocznych. Nastepnym etapem jego leczenia to kastracja mial podana kastracje chemiczna prostata sie obkurczyla ale wet sugeruje ze moze bedzie lepiej jesli podda sie go kastracji operacyjnej tym bardziej ze serducho podleczone."

Posted

[quote name='krolik2014']dzieki za info ,teraz wiadomo co i jak zycze duzo zdrowia dla Edka[/QUOTE]

Jeszcze raz przepraszam za brak info i dziękuję za wspieranie Edzia :loveu: W weekend wszystko uzupełnię to i na fb, bo tam też mam tyły.

• 3 weeks later...
Posted

Edzionek miał wczoraj konsultacje u psiego okulisty. Ma chore oczy. szczegóły otrzymam na mailla. W ten weekend będę miała wreszcie czas, aby wszystko uzupełnić. W drugiej połowie lipca mam urlop, planuję spędzić go u Ewy, gdzie jest Edzionek.

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam zdjęcia Edzia, wstawię w ten długi weekend. Teraz jest kłopot z oczętami Był na konsultacji u dobrego okulisty, który przyjechał do Częstochowy. Powinien nosić gogle, bo światło słoneczne mu szkodzi.

Za miesiąc będę u Edzia, nie wiem, czy Wam pisałam, że urlop chcę spędzić w hoteliku, pomagając przy psiakach.

• 2 weeks later...
Posted

To zdjęcia z jednego z pobytów w Przychodni Feniks w Częstochowie

[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12402_571887416233099_2113556008_n.jpg?oh=5848f26fb49997a888eb5e28f61f696b&oe=54278E98[/IMG]

[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1654152_571886322899875_1508549644_n.jpg?oh=d9b05a17e909675dac82cce3b6c090cf&oe=54170775[/IMG]