karolinapaw92 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Znaleźliśmy pieska, bardzo podobnego do sznaucerka, tyle, że ma długie łapy, na ogródkach działkowych. Po wywiadzie wśród działkowiczów i sąsiadów okazało się, że małą wyrzucił ktoś tuż przed świętami i przez dwa tygodnie mieszkała na czyimś ogródku na mrozie i deszczu, jedynie dokarmiana przez właściciela ogródka. Gdy nasz pies do niej podbiegł i zaczął wąchac, była bardzo wystraszona piszczałą przeraźliwie, zabraliśmy ją na razie do domu, na początku była bardzo przerażona, piszczała z byle powodu ze strachu, ale teraz już jest znów do ludzi przekonana i bez problemu toleruje wszystkich i chce się bawic ze wszystkimi. Niestety mamy już zbyt wiele zwierzaków i musimy jej pilnie znaleźc dom- mama dała nam czas tylko do wtorku. Nie mamy serca aby tak małą kochną Psinkę oddac do schroniska dlatego bardzo prosimy o pomoc. Jest to przekochana mała suczka, ma ok 4-5miesięcy- właśnie jest w trakcie wypadania ząbków. Ładnie się załatwia na podwórku i nic w domu nie niszczy- bawi sie jedynie swoimi zabawkami. Mam w domu również dwa króliki z którymi bez większego problemu się dogaduje, chce się z nimi bawic i śpi z nimi w jednym łóżku. Jest naprawde bardzo kochanym Psiakiem, już podbiła serca moje i mojego taty, ale niestety moja uparta mama jest nieugięta. Szukamy jej pilnie domu gdzie by wreszcie po wszytskich złych rzeczach które ją spotkały zaznała ciepła i miłości. Quote
kiyoshi Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Piękna ta mała. ja również mam sunie przygarniętą z działek, dlatego wiem coś o lękach tych piesków:( najważniejsze, że jest jeszcze młoda i szybko dojdzie do siebie w dobrym domu. Swoją drogą, dobrze że zabrałaś ją z działek szczególnie teraz, gdy robi się coraz zimniej i piesek po prostu mógłby gdzieś zamarznąć:( Jeśli mogę doradzić- zrób jej ogłoszenia na tablica.pl, cafeanimal itp- chyba, że już ma, to pozostaje trzymanie kciuków. Na pewno szybko znajdzie domek- jest śliczna. Quote
iwonamaj Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Cudna jest :)...Może FB ktoś jej zrobi? Quote
karolinapaw92 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Wszędzie juz ma, na face: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150532866523856&set=a.193797818855.129328.190286013855&type=1&theater , na tablicy http://tablica.pl/oferta/2mamaly-szczeniaczek-suczka-chetnie-oddam-w-dobre-rece-IDDXEh.html i na paru forach ze sznaucerkami:) Na razie się odezwała do mnie pewna dziewczyna, tutaj na forum i są zainteresowani jej rodzice moja mała więc mamy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i będziemy mogli w ten weekend małą zawieźć :) kiyoshi, przede wszystkim pochwały należą się mojemu psiakowi który ją znalazl, Amadeo ma ostatnio dziwną manie ratowania z opresji zwierzaków :P Zresztą on też jest z adopcji więc pewnie dlatego :) A z ogródków zabrał ją mój tata, który akurat był z Amim na spacerze :) Quote
iwonamaj Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Udostępniłam na FB i trzymam kciuki... Quote
karolinapaw92 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Dziękujemy:) Mała właśnie lata po mieszkaniu i zaczepia Amisia, żeby się z niąbawił :P doprawdy dobrze, że ten mój Psiak jest tak cierpliwy, bo ta mała ma niespożytą ilość energii i radości w sobie;P Quote
karolinapaw92 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Malutka znalazła dom, u nas w Chorzowie:multi: calkiem nie daleko nas, tak, że mamy na nią wzgląd, dziś ją zanieśliśmy do nowego domku, myślę, że bedzie wszystko dobrze :) Quote
karolinapaw92 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Musiało szybko, skoro moja mama dała nam takie ograniczenie czasowe :P Dziękujemy :) Quote
Recommended Posts