Elitesse Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [B]"PORADNIK GROOMERA - czyli... dole i niedole psiego fryzjera"[/B] [URL]http://allegro.pl/poradnik-groomera-czyli-k-zbroja-i2036878195.html?source=oo[/URL] czytal juz ktos ? warto kupic ? Quote
acka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Mam tą książkę.. Kupiłam ją z czystej ciekawości, żeby zobaczyć co ciekawego można ująć w 100 stronach "poradnika". Jest czytelna i przejrzysta, wszystko opisane z poczuciem humoru. Czyta się przyjemnie, często z uśmiechem na twarzy porównując opisane sytuacje i scenki z własnymi... Dla kogoś, kto dopiero planuje otworzyć własny salon - ok, dowiesz się jak zacząć, na co zwrócić uwagę kupując sprzęt i urządzając "własny kąt" (chociaż to również przerabia się na kursie a przynajmniej takim z prawdziwego zdarzenia jak GROT w Gdyni :)). Jednak ja, która mimo, że jestem świeża i pracuję jako groomer niecały rok, nie dowiedziałam się niczego nowego, na co bym sama nie wpadła... Nie wspominając już o doświadczonych groomerach, którzy zapewne na podstawie własnych doświadczeń mogliby napisać 10 tomów tego typu "poradników". Szczególnie podobał mi się rozdział na końcu :Charakterystyka ras pod względem zachowania na stole. Doskonale oddaje charaktery poszczególnych ras psów i ich zachowania w salonie:cool3: Quote
Sylwia95 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Nasz rynek jest bardzo ubogi jeżeli chodzi o książki o tematyce groomerskiej napisane w j.polskim. Ta książka jest idealna dla osób, które chcą stawiać pierwsze kroki w groomingu. Doświadczony groomer raczej nic ciekawego tam nie znajdzie. Tak jak pisała Acka - książkę czyta się bardzo przyjemnie. Quote
irek35 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 (edited) dzięki za polecenie przeczytam i podzielę się moją opinią Edited January 21, 2013 by irek35 Quote
Recommended Posts