Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jejku,kpojechala...Kochana bardzo sie ciesze!!Nie wiem jak Ci dziekowac za to co dla niej zrobilas!!!!!!!Chyba sie nigdy nie odwdziecze:):):)
mam nadzieje,ze szybko uda nam sie ja odwiedzic. A wiesz moze jak sie klimatyzuje??

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam smsa z nowego domku Florki, że Iskierka (czyli nowa kocia koleżanka Florki) bardzo warczy i syczy. Państwo się zaopatrzyli na tę okazję w jakieś feromony, rozmawiali też z kocim behawiorystą na temat dokocienia, więc w razie czego wiedzą co robić ;) Fajne jest też to,że jutro i w weekend cały czas ktoś będzie w domu, więc koty będą pod stałą obserwacją ;)
Państwo obiecali, że będą mnie informować o tym, jak Florka znosi przeprowadzkę, więc jak tylko będę wiedzieć coś więcej, to napiszę :)

Posted

Wieści z nowego domu Florki:

[QUOTE][COLOR=#333333][FONT=Arial]Iskierka niestety wkurzyła się jak nigdy dotąd. Na razie koteczki są odizolowane - zgodnie z sugestią Pani Weterynarz, która dobrze zna Iskierkę. Sugestia była chyba słuszna, bo Iskierka od razu, jak tylko poczuła "koleżankę kotkę", zaczęła warczeć i syczeć, obraziła się, gryzie nas i drapie, jeśli próbujemy ją udobruchać. Czyli całe nasze obawy związane z Iskierką się niestety sprawdziły :( [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial]Natomiast Florka, jak to Florka - przede wszystkim łasi się do nas i domaga się głaskania. Bawi się też swoją ulubioną zabawką - u nas jest trochę inaczej złożona, w kółeczko, z początku nie mogła się połapać: "jak to - popycham z prawej, powinno wrócić z lewej" :) - ale już wie, o co chodzi w kółku :) Natomiast i tak zmieniliśmy układ zabawki na bardziej znany Florce - tak Jej się lepiej zorientować...[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Arial]Florka jest dużo delikatniejsza i bardziej łagodna niż Iskierka - jeśli zamiast pogłaskać, niechcący połaskoczemy Jej brzuszek, delikatnie odpycha nas łapką. Przy Iskierce od razu mamy ząbki w ręce :) Zaczyna na mnie syczeć, jeśli probuję przestać ją głaskać albo wyjść z łazienki - przy Iskierce jest dokładnie odwrotnie. W dodatku Florka już wylądowała mi na kolanach... Iskierka pierwszy raz zgodziła się po pół roku... :) Tak że koteczki są CAŁKIEM inne :)[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial]My też mamy nadzieję, że koteczki w końcu się polubią. Na razie Iskierka jest strasznie wycofana, obrażona i schowana w najgłębszy kąt... Oby się polubiły...[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Wygląda na to, że kciuki trzeba trzymać, ale bardziej za Iskierkę, żeby szybko się przekonała do Florki. Florka chyba dobrze sobie radzi w nowym domu :)

Posted

Zawsze sie martwie,zeby zwierze rezydent nie uceirpial przy nowym zwierzaku. mam nadzieje,ze Panstwo wiedza ze musza teraz Iskierce pokazywac maksimum zainteresowania:)
Ale cudnie,ze Florcia ma sie tak wspaniale:)

Posted

Państwo wcześniej rozmawiali o dokoceniu z weterynarzem i behawiorystą, więc myślę, że zostali poinstruowani, co mają robić. Ale wydaje mi się, że takie wrogie nastawienie Iskierki może się trzymać przez jakieś 2 tygodnie :( U mnie tak było, jak wzięłam pierwszego tymczasa, a Grzanka była przyzwyczajona, że jest jedynym kotem w domu...

• 4 weeks later...
Posted

Ostatnio dostałam maila, z którego wynika, że jest coraz lepiej:

Koteczki na razie trochę walczą, trochę się - chyba - zaczynają bawić. Iskierka już odzyskała swoje terytorium, nie siedzi wiecznie w przedpokojualbo za łóżkiem, i dobrze, bo nam było strasznie smutno, że Iskierka tak to przeżywa.Mamy nadzieję, że koteczki wreszcie się zaakceptują. Mają od kilku dni takiechwile, że stają obok siebie i się obwąchują - parę razy zetknęły się noskami i nawetna siebie nie zawarczały.Jeszcze zdarzają się kłótnie przy jedzeniu, posykiwanie na siebie i krzywespojrzenia, ale generalnie już się tak bardzo nie zwalczają.:D