Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za telefon z informacją. Przepraszam, że nie mogłam zbyt swobodnie rozmawiać ;) Ale wszystko mi dokładnie opowiesz, jak się spotkamy w poniedziałek.

Już się nie mogę doczekać, aż Florka do nas przyjedzie :) Mam nadzieję, że będzie się u nas czuła bezpiecznie i depresja jej minie. A o łapkę też zadbamy i może za tydzień już będzie można wyciągnąć śruby.

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje piekne malenstwo juz u Grzanki:loveu::loveu::loveu:
Dziekuje Ci kochana pieknie:loveu:
Florcia najpierw poszla zbadac gdzie kuwetka,a potem dorwala sie do....miski z jedzeniem:):)
Kochana napisz mi prosze jeszcze jaki zwirek uzywasz, ja wiem ze nie trzeba , ale;)

Posted

Tak, Florka już u mnie. Niestety trochę jest wystraszona, a moja Grzanka jej nie ułatwia zadania, bo na nią syczy. Zawsze tak jest, więc na razie się nie przejmuję i nie interweniuję, ale mam nadzieję, że wkrótce koteczki się zaprzyjaźnią.

Florka zjadła trochę suchego i trochę mokrego, więc apetyt jest :) Bałam się, że będzie gorzej.

Co do żwirku to ja kupuję Benka bezzapachowego. Ale nie musisz kupować. No chyba, że chcesz, to oczywiście Ci nie zabronię ;)
Daj znać, jak będzie wiadomo, kiedy trzeba jechać do weterynarza z Florką.

A w ogóle to Florka jest śliczna! :D

Posted

Grzanka robi postępy i coraz mniej syczy na Florkę. A Florka coraz mniej się nas boi. Niestety nie chce się bawić - ucieka, kiedy biorę do ręki wędkę z myszką albo piłkę. Woli się łasić i przytulać.

Zrobiłam jej na razie tylko ogłoszenie na tablica.pl
Wkrótce kicię czeka szczepienie :)

Posted

No wlasnie mialam pisac co u Was:)
Pieszczoszka mala nie zna pewnie zabawy....ale krzywdy raczej od ludzi nie zaznala to choc tyle. Teraz juz nigdy nie zazna:)
Ja czekam na decyzje KTOZu i dzialamy dalej z mala:)
RTG tak jak Ci kochana pisalam, za jakies 3 tyg.
Jakbyscie cokolwiek potrzebowali dawaj oczywiscie znac:)

Posted

Na razie nie potrzebujemy pomocy, dobrze sobie radzimy ;)
Florka jest kochanym pieszczochem. Dobrze, że piszesz, że nie zaznała krzywdy, bo ja myślałam, że może ktoś jej coś zrobił i dlatego ona się teraz czasami boi np. gwałtownych ruchów. Idę ją trochę pomiziać ;)

Posted

[quote name='grzanka.ch']Na razie nie potrzebujemy pomocy, dobrze sobie radzimy ;)
Florka jest kochanym pieszczochem. Dobrze, że piszesz, że nie zaznała krzywdy, bo ja myślałam, że może ktoś jej coś zrobił i dlatego ona się teraz czasami boi np. gwałtownych ruchów. Idę ją trochę pomiziać ;)[/QUOTE]
Ja mam taka gleboka nadzieje. W miejscu gdzie przychodzila jesc byla dobrze traktowana, ale jak to bywa, jak gdzies lazikowala to piernik wie....

Posted

Najważniejsze, że już jest bezpieczna :)
Myślę, że dobrze się u nas czuje, bo chodzi po całym domu, zagląda wszędzie i wskakuje tam, gdzie potrafi :) Jak idę do kuchni to zawsze idzie za mną i domaga się jedzonka miauczeniem. Ale nie zawsze jej odpowiada to, co jej daję. Najbardziej zawsze jej smakuje sucha karma ;)

Posted

Cała przyjemność po mojej stronie ;)
Florka jest tak miła, śliczna i ma takie miękkie futerko! Cieszę się bardzo, że u nas zamieszkała! :) Dzisiaj nawet spała z nami w łóżku, ale oczywiście jak tylko się ruszyłam to uciekła. Płochliwa trochę jest... Z moją Grzanką już coraz bardziej się lubią.
Ale muszę też napisać, że Florka ma charakterek - już mnie zdążyła podrapać i ugryźć.

Posted

Kinya a ja dziekuje pieknie Tobie!!!!!!!!!!!!!!!Przeciez Grzanka moglaby tu nie wypatrzyc Florki, gdyby nie Twoj watek na miau, a wiec i Tobie Patia dziekuje:):)

Grzanko kochana, bede jutro dzwonila co ze szczepieniem robimy:)

Posted

Ja zrobiłam Florce ogłoszenie na Tablicy. [url]http://tablica.pl/oferta/sliczna-bura-florka-szuka-przytulnego-domu--IDF52f.html[/url] - jak chcecie, to możecie skopiować z niego tekst i wziąć zdjęcia ;)

U Florki wszystko w porządku, wydaje mi się, że przytyła. Jest spokojna, dużo śpi. Ale miałam z nią też problem, bo ugryzła mi moją Grzankę do krwi :( Teraz kotki za sobą nie przepadają. Na szczęście już nie walczą...

Posted

O kurcze, a to cholernica. A co sie stalo? W jakiejs konkretnej sytuacji??

a moze by tylko dopisac w ogloszeniu,ze jest kuwetkowa?jest, prawda
?:oops::oops:
zeby jej do wychodzacych domow tylko nie chcieli

Posted (edited)

Tak, jest kuwetkowa w 100%. Można dopisać to w ogłoszeniu i że szuka domu niewychodzącego.
A co do tego ugryzienia, to nie wiem, o co poszło. Biegały jedna za drugą, ale myślałam, że tylko tak się bawią, a potem usłyszałam miauk i syczenie, no i Grzanka ma ranę na głowie... :( Teraz już na szczęście jest spokój :)

Edited by grzanka.ch
Posted

Wrzuciłam dziś na bloga kilka fotek - można ich używać w ogłoszeniach, gdyby ktoś chciał ;)
A Grzanka z Florką właśnie leżą obok siebie na łóżku. Początki były trudne, ale teraz może już się zaprzyjaźnią ;)