grzanka.ch Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Dzięki za telefon z informacją. Przepraszam, że nie mogłam zbyt swobodnie rozmawiać ;) Ale wszystko mi dokładnie opowiesz, jak się spotkamy w poniedziałek. Już się nie mogę doczekać, aż Florka do nas przyjedzie :) Mam nadzieję, że będzie się u nas czuła bezpiecznie i depresja jej minie. A o łapkę też zadbamy i może za tydzień już będzie można wyciągnąć śruby. Quote
karusiap Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Ja tez czekam z niecierpliwoscia az malutka odzyje:) Quote
karusiap Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Black doszlo 20 zl na Florke-bardzo bardzo dziekuje:loveu::loveu: Quote
Jagienka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='grzanka.ch']Są jakieś nowe wieści, co u Florki?[/QUOTE] Oj, widzę, ze ktoś się nie może doczekac nowego lokatora :evil_lol::loveu: Quote
karusiap Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Moje piekne malenstwo juz u Grzanki:loveu::loveu::loveu: Dziekuje Ci kochana pieknie:loveu: Florcia najpierw poszla zbadac gdzie kuwetka,a potem dorwala sie do....miski z jedzeniem:):) Kochana napisz mi prosze jeszcze jaki zwirek uzywasz, ja wiem ze nie trzeba , ale;) Quote
grzanka.ch Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Tak, Florka już u mnie. Niestety trochę jest wystraszona, a moja Grzanka jej nie ułatwia zadania, bo na nią syczy. Zawsze tak jest, więc na razie się nie przejmuję i nie interweniuję, ale mam nadzieję, że wkrótce koteczki się zaprzyjaźnią. Florka zjadła trochę suchego i trochę mokrego, więc apetyt jest :) Bałam się, że będzie gorzej. Co do żwirku to ja kupuję Benka bezzapachowego. Ale nie musisz kupować. No chyba, że chcesz, to oczywiście Ci nie zabronię ;) Daj znać, jak będzie wiadomo, kiedy trzeba jechać do weterynarza z Florką. A w ogóle to Florka jest śliczna! :D Quote
grzanka.ch Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Grzanka robi postępy i coraz mniej syczy na Florkę. A Florka coraz mniej się nas boi. Niestety nie chce się bawić - ucieka, kiedy biorę do ręki wędkę z myszką albo piłkę. Woli się łasić i przytulać. Zrobiłam jej na razie tylko ogłoszenie na tablica.pl Wkrótce kicię czeka szczepienie :) Quote
karusiap Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 No wlasnie mialam pisac co u Was:) Pieszczoszka mala nie zna pewnie zabawy....ale krzywdy raczej od ludzi nie zaznala to choc tyle. Teraz juz nigdy nie zazna:) Ja czekam na decyzje KTOZu i dzialamy dalej z mala:) RTG tak jak Ci kochana pisalam, za jakies 3 tyg. Jakbyscie cokolwiek potrzebowali dawaj oczywiscie znac:) Quote
grzanka.ch Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Na razie nie potrzebujemy pomocy, dobrze sobie radzimy ;) Florka jest kochanym pieszczochem. Dobrze, że piszesz, że nie zaznała krzywdy, bo ja myślałam, że może ktoś jej coś zrobił i dlatego ona się teraz czasami boi np. gwałtownych ruchów. Idę ją trochę pomiziać ;) Quote
black sheep Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='grzanka.ch'] A w ogóle to Florka jest śliczna! :D[/QUOTE] No właśnie przepiękna jest, taka podobna do mojej, dlatego tak mi przypadła do serca <3 Quote
karusiap Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 [quote name='grzanka.ch']Na razie nie potrzebujemy pomocy, dobrze sobie radzimy ;) Florka jest kochanym pieszczochem. Dobrze, że piszesz, że nie zaznała krzywdy, bo ja myślałam, że może ktoś jej coś zrobił i dlatego ona się teraz czasami boi np. gwałtownych ruchów. Idę ją trochę pomiziać ;)[/QUOTE] Ja mam taka gleboka nadzieje. W miejscu gdzie przychodzila jesc byla dobrze traktowana, ale jak to bywa, jak gdzies lazikowala to piernik wie.... Quote
grzanka.ch Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Najważniejsze, że już jest bezpieczna :) Myślę, że dobrze się u nas czuje, bo chodzi po całym domu, zagląda wszędzie i wskakuje tam, gdzie potrafi :) Jak idę do kuchni to zawsze idzie za mną i domaga się jedzonka miauczeniem. Ale nie zawsze jej odpowiada to, co jej daję. Najbardziej zawsze jej smakuje sucha karma ;) Quote
Kinya Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Zalogowałam się na Dogo po raz pierwszy od wieeelu miesięcy żeby napisać jak się ogromnie cieszę :) Grzanko - jeszcze raz dziękuję! Quote
grzanka.ch Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Cała przyjemność po mojej stronie ;) Florka jest tak miła, śliczna i ma takie miękkie futerko! Cieszę się bardzo, że u nas zamieszkała! :) Dzisiaj nawet spała z nami w łóżku, ale oczywiście jak tylko się ruszyłam to uciekła. Płochliwa trochę jest... Z moją Grzanką już coraz bardziej się lubią. Ale muszę też napisać, że Florka ma charakterek - już mnie zdążyła podrapać i ugryźć. Quote
karusiap Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Kinya a ja dziekuje pieknie Tobie!!!!!!!!!!!!!!!Przeciez Grzanka moglaby tu nie wypatrzyc Florki, gdyby nie Twoj watek na miau, a wiec i Tobie Patia dziekuje:):) Grzanko kochana, bede jutro dzwonila co ze szczepieniem robimy:) Quote
grzanka.ch Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 OK, OK - czekam na telefon. A karusiap ma rację - ja bym tutaj Florki nie wypatrzyła, bo na dogomanię bardzo rzadko zaglądałam - właściwie tylko na wątek transportowy ;) Quote
Patia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Świetnie , że się jakoś to wszystko splotło i Florka ma super DT :) Czy można ją już ogłaszać ? Z jakim tekstem ? Quote
karusiap Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Oglaszac jak najbardziej, bardzo prosze. niestety siedze w pracy i tesktu nie napisze:( Quote
grzanka.ch Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ja zrobiłam Florce ogłoszenie na Tablicy. [url]http://tablica.pl/oferta/sliczna-bura-florka-szuka-przytulnego-domu--IDF52f.html[/url] - jak chcecie, to możecie skopiować z niego tekst i wziąć zdjęcia ;) U Florki wszystko w porządku, wydaje mi się, że przytyła. Jest spokojna, dużo śpi. Ale miałam z nią też problem, bo ugryzła mi moją Grzankę do krwi :( Teraz kotki za sobą nie przepadają. Na szczęście już nie walczą... Quote
karusiap Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 O kurcze, a to cholernica. A co sie stalo? W jakiejs konkretnej sytuacji?? a moze by tylko dopisac w ogloszeniu,ze jest kuwetkowa?jest, prawda ?:oops::oops: zeby jej do wychodzacych domow tylko nie chcieli Quote
grzanka.ch Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Tak, jest kuwetkowa w 100%. Można dopisać to w ogłoszeniu i że szuka domu niewychodzącego. A co do tego ugryzienia, to nie wiem, o co poszło. Biegały jedna za drugą, ale myślałam, że tylko tak się bawią, a potem usłyszałam miauk i syczenie, no i Grzanka ma ranę na głowie... :( Teraz już na szczęście jest spokój :) Edited January 31, 2012 by grzanka.ch Quote
karusiap Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 No to cale szczescie. Jejku Grzanka biedna przy tych tymczasach....mam nadzieje,ze Florka w koncu odwdzieczy sie za goscine:) Quote
grzanka.ch Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Wrzuciłam dziś na bloga kilka fotek - można ich używać w ogłoszeniach, gdyby ktoś chciał ;) A Grzanka z Florką właśnie leżą obok siebie na łóżku. Początki były trudne, ale teraz może już się zaprzyjaźnią ;) Quote
Recommended Posts