Dahlia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Byłam u niej. Jest bardzo miła i wyrozumiała , sunia którą wystawiałam na MP się uparła i nie chiała iść Pani powiedziała aby ją zachęcić a i tak dała 4/5 pkt. Wyrozumiała. Quote
Amberlly Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Zwraca uwagę na kontakt z psem przede wszystkim. Quote
owczarek'ab Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Jest miła, lubi, jak się uśmiecha. Byłam u niej z młodym pointerem, który nie bardzo chciał spokojnie stać - nie pospieszała, dała nam chwilę czasu. Ceni sobie podejście do zwierzęcia. Quote
ewaw Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Byłam u niej jeden raz, P. Zasada jest miła, uśmiechnięta i wyrozumiała, ceni dobry kontakt z psem, ale jedno mi się w jej sędziowaniu nie podobało - konkurs wygrał pies, który wyrywał się i uciekł właścicielowi, a przecież w regulaminie MP w kryteriach oceniania jest napisane, że ocenia się "panowanie nad psem". Czyżby to był jakiś układ? ;) Pozdrawiam! Quote
Szwajcarka234 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Bardzo miła, zawsze tłumaczy błędy. Nie preferuje konkretnych ras. Dużo się do niej uśmiechaj, i miej kontakt z psem. Jest bardzo wyrozumiała, byłam u niej z jamniczką, która nie chciała mi spokojnie stanąć, próbowała usiąść. Dała mi czas i powiedziała, że mam ją na spokojnie ustawić. Bardzo zwraca uwagę na prawidłowe ustawienie właśnie. Na eliminacjach zadaje z tego co mi się kojarzy "L", "T", "I", ale z tego co również słyszałam również trójkąty czasami zadaje. Na finałach bierze dwójkami i zadaje np. "L" lub "T" równoległe z drugim prezenterem tzw. "odbicie lustrzane". Czasami zrobi zamianę psów. Podsumowując : bardzo fajna sędzia, warto do niej iść ;) Dobra na debiut Quote
Recommended Posts