tu_ania_tu Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 dzisiaj kupa była ok. miejmy nadzieję że to było cos z powietrza. Zamówiłam kolejne dwa worki karmy - mam wrażenie że nic nie robię tylko ciągle karmę Samowi zamawiam. Sprawdzam za każdym razem czy nie potaniała gdzieś, ale cały czas w krakvecie jest najtańsza 383,15zł za 24 kilo. Mam teraz zadanie wyszukania karmy wysokoenergetycznej na którą będziemy Sama przestawiać - chyba weekend na to poświęcę. Quote
_Dunaj_ Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Aniu poszukaj Canun Dog, jest to tez wysokoenrgetyczna, tzn. sa różne rodzaje trzeba się wczytać, jest tańsza może być na osobnej stronie, albo czasami bywa na tej stronie co royal, ona jest rekomendowana przez mistrza czy wice eurpy w psich zaprzęgach, zresztą jak znajdzesz to poczytasz Quote
tu_ania_tu Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 (edited) zamawiałam ją dla Merlina (Canun Dog Sport) jak był chwilę w hotelu pod Rzeszowem. Nie zagłębiałam się - pani z hotelu powiedziała że sobie ją chwali, to zamówiłam. Ona jest dla mnie podejrzanie tania, trochę za tania jak na coś dobrego Taka trochę patowa sytuacja bo z jednej strony potrzebna jest wysokoenergetyczna karma bo ten Hills i/d jest wysokoenergetyczny a chodzi o to by nie zmienić kaloryczności karmy, a z drugiej strony każda zwykła wysokoenergetyczna jest tłusta w przeciwieństwie do tego Hillsa. Boimy się jak Sam zareaguje na zwiększoną dawkę tłuszczu. Edited April 9, 2013 by tu_ania_tu Quote
_Dunaj_ Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Jakis czas ja z niej korzystałam jak Tosiek niejadek dorastał, bo był szczapielec straszny, a potem przeszłam ze wszystkimi psami na boscha, mały też boscha dostaje dla szczeniąt a i tak starszym podbiera, nie wiem Aniu innych nie próbowałam, ze dwa worki miałam dog coś tam bo za bardzo jej jeść nie chciały i spore Qupy po niej były, wiem, że chwalony jest też britt, mera dog i chyba acana, u mnie w lecznicy ją mają w róznych wariantach nie potrafię nic więcej podpowiedzieć, może jeszcze bento jeśli dobrze pamiętam Quote
Blancia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Aniu, też coś spróbuję poszukać. Podzwonię po ludziach, którzy odkarmiali Hilsem, a potem zmieniali karmę. Masz wieści, co z tabletkami? Quote
Blancia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Zbieram wiadomości, coś tam się klaruje w sprawi karmy. Aniu, najpierw przedyskutuję z Karoliną i dam Ci znać. Quote
tu_ania_tu Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 ja generalnie chyba z Joserą high energy bym spróbowła - wysłałam Karolinie maila. Tablety w drodze do hotelu Quote
Blancia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 O tabletach wiem, gadałam już z Maćkiem. Też myślałam o Joserze, bo kolejna osoba mi potwierdziła, że jest ok. Tylko ja mam info o tej z łososiem. Próbowałam dodzwonić się do Eweliny, bo Ona tak ładnie odkarmiła Lolitę, ale nie odbiera. Spróbuję jutro... Quote
chowano Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Ja również polecam Josere to jedyna karma na której Gizmo zaczął tyć i skończyły mu się biegunki. Quote
_Dunaj_ Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Nie miałam do czynienia z Josere, jak będę z Toskiem, a będzie Artur (nasz lekarz rodzinny :) - wet) to podpytam co on o tym sądzi, bo Edyta (jego żona też wet - ale już nie nasz rodzinny) niekoniecznie potrafi doradzić Quote
Maciek777 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='chowano']Ja również polecam Josere to jedyna karma na której Gizmo zaczął tyć i skończyły mu się biegunki.[/QUOTE] No właśnie - Sam po przyjeździe do nas jadł to i tył:) Quote
tu_ania_tu Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 zobaczymy co weci powiedzą na Joserę HE. Maciek mogą sie z wami kontaktować ludzie z Poznania w sprawie odwiedzin u Sama. To raczej nie będą wizyty przedadopcyjne a jedynie odwiedziny. Podałam numer pani Asi zeby sie ewentualnie zameldowali kiedy bedą mieli zamiar przyjechać. Mają chęci - zobaczymy czy zmienia sie one w realizacje Quote
Maciek777 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='tu_ania_tu']zobaczymy co weci powiedzą na Joserę HE. Maciek mogą sie z wami kontaktować ludzie z Poznania w sprawie odwiedzin u Sama. To raczej nie będą wizyty przedadopcyjne a jedynie odwiedziny. Podałam numer pani Asi zeby sie ewentualnie zameldowali kiedy bedą mieli zamiar przyjechać. Mają chęci - zobaczymy czy zmienia sie one w realizacje[/QUOTE] Ale super! Światełko w tunelu! Byle tylko nie okazało się lokomotywą;) Quote
Blancia Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Zadzwoniła Ewelina, też poleca Joserę i ma dojście do dystrybutora. Odwiedzi też Sama, Ona z nas ma najbliżej, ale wszystko poustalamy telefonicznie. Idę na razie trochę popracować. Aniu, zadzwonię wieczorkiem. OK? Podobno jest jakiś "chętny na doga" w moim mieście... ale na razie jestem nastawiona sceptycznie, pożyjemy, zobaczymy... Quote
tu_ania_tu Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 oo, super że Ewelina podjedzie do Sama. Mam nadzieje, ze skoro tyle osób wypowiada się pozytywnie to i u Sama się ta Josera sprawdzi. Quote
tu_ania_tu Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 wory Hillsa będą albo jutro albo w poniedziałek Quote
tu_ania_tu Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 pytanie tylko jak Sam zareaguje na sporą dawkę tłuszczu - Hills mimo ze kaloryczny dosyć ma obniżoną ilość tłuszczy, karama wysokoenergetyczna nie weterynaryjna sporą ilość kalorii właśnie z tłuszczu ma. Quote
Maciek777 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='tu_ania_tu']wory Hillsa będą albo jutro albo w poniedziałek[/QUOTE] W takim razie czekamy... [quote name='tu_ania_tu']pytanie tylko jak Sam zareaguje na sporą dawkę tłuszczu - Hills mimo ze kaloryczny dosyć ma obniżoną ilość tłuszczy, karama wysokoenergetyczna nie weterynaryjna sporą ilość kalorii właśnie z tłuszczu ma.[/QUOTE] Wiem co działa na niego przeczyszczająco: - jabłka (zwłaszcza w dużych ilościach), - maślanka (itp) też w dawce większej niż "kapnięte" dla lepszego smaku karmy. A może wymieszały mu się wtedy jabłka z maślanką:diabloti: bo to ten sam czas był, kiedy mu się ją dolewało, a on zbierał jabłka pod drzewami:) Quote
tu_ania_tu Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Maciek777'] A może wymieszały mu się wtedy jabłka z maślanką:diabloti: bo to ten sam czas był, kiedy mu się ją dolewało, a on zbierał jabłka pod drzewami:)[/QUOTE] też bym miała po tym s***** :diabloti: Zobaczymy jak będzie. Quote
_Dunaj_ Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Będą z Toskiem zapytałam naszego weta, stwierdził, że Josera to dobry pomysł, alebo inna wysokoenergetyczna, z jagnięcina lub łososiem, bo sa z reguły lepeij trawione. Nasz Maczek ma lamb & reis ale boscha dla szczeniąt, służy mu Quote
Maciek777 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Potwierdzam odbiór 10 tabletek na odrobaczenie. Czy 1 tabletka jest na 10 kg? Quote
Blancia Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Hmmmm... wiem, że tabletki są na dwa razy. Teraz i za dwa tygodnie... czyli wychodzi, że 5 na jeden raz...jutro się upewnię i dam znać. Quote
Recommended Posts