Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aparat się zepsuł na spacerze :-(
Na ekranie migają niebieskie i czerwone paski i to wszystko.

Dudu strasznie chce biec z innymi psami, okropnie ciągnie, skacze jak mały konik. Dzisiaj go wzięłam na flexi, ale nie był to dobry pomysł, jest to dla niego za krótkie. Boję się go puścić luzem, nie wiem czy w ogóle rozumie o co chodzi i że trzeba wracać z wszystkimi.
Wracając ze spaceru szedł już normalnie, grzecznie. Może nie przy nodze, ale nie ciągnął.

Posted

Miałybyście ubaw, na 100% :evil_lol:
Najbardziej jak wybija się z 4 łap, skacze w powietrze i stamtąd ląduje z przeraźliwym wrzaskiem. To jego metoda na oszczekiwanie psów.
Aparat wysłałam do Olympusa, mają 14 dni na naprawę więc mam nadzieję go niebawem dostać z powrotem :(

Sąsiad powiedział, że Dudu to miniaturowy rotweiller.

Posted

Jednooki miniaturowy rotweiller, z bardzo małym rozumkiem :)

Dudu czasami zapomina, że już zjadł kolację, i kiedy widzi że swoją miskę dostaje Mietek (który je ostatni i najpóźniej), biegnie do jego miski i szczeka. W zasadzie do Żuczkowego szczekania bardziej pasuje PIŁUJE. MIetek go cznia, je sobie powoli, Żuczek z odległości około metra podskakuje w powietrze i kwiczy. Trochę mi go żal, ale nie mogę mu w takiej sytuacji dawać przekąski, bo uzna, że nagradzam szczekanie.

Posted

[quote name='Neris']Miałybyście ubaw, na 100% :evil_lol:
Najbardziej jak wybija się z 4 łap, skacze w powietrze i stamtąd ląduje z przeraźliwym wrzaskiem. To jego metoda na oszczekiwanie psów.
Aparat wysłałam do Olympusa, mają 14 dni na naprawę więc mam nadzieję go niebawem dostać z powrotem :(

Sąsiad powiedział, że Dudu to miniaturowy rotweiller.[/QUOTE]

umarlam ze smiechu:):):):)........a ktory to pies byl u Ciebie rasy FISBULL,bo byl taki hehehhehe?????
Dudu musi byc bardzo smieszny,bardzo sie ciesze,ze nie jest w schronie -jemu z ta jego innoscia musialo byc megaaaaaa ciezko,zreszta widac na pierwszych zdjeciach.....
do zobaczenia Dudu na dogo soon;)

Posted

[quote name='Lolalola']umarlam ze smiechu:):):):)........a ktory to pies byl u Ciebie rasy FISBULL,bo byl taki hehehhehe?????
Dudu musi byc bardzo smieszny,bardzo sie ciesze,ze nie jest w schronie -jemu z ta jego innoscia musialo byc megaaaaaa ciezko,zreszta widac na pierwszych zdjeciach.....
do zobaczenia Dudu na dogo soon;)[/QUOTE]

FISBUL to Poker, czarny i łypie na ludzi.
Dofi to wg sąsiada JASZCZUR bo ma łeb jak żmija i patrzy zmrużonymi oczami.

Posted

Dudu nie lubi wędkarzy z długimi wędkami, ale tylko zza płotu. Dzisiaj taki pan przechodził, objuczony strasznie, Dudu go oszczekał.
Ale już na spacerze nad rzeką ma takiego pana w nosie.
Zamówiłam nowe, cienkie linki treningowe na spacery z psami, na flexi jest z nim niewygodnie, zobaczymy czy się sprawdzą.