drado Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Jak co roku podczas marcowej Wystawy w Katowicach odbędą się Mistrzostwa Polski Flyball - to już IX edycja. Tytułu bronić będzie Woof:crazyeye: z Wrocławia. Organizatorzy przygotowali tez niespodziankę dla miłośników dogfrisbee. Informacje tutaj: [URL]http://www.bordercollie.net.pl/katowice2007.html[/URL] Quote
Folka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ja przyjade poogladac i sie troche pogapic , porobic zdjecia ;) Quote
nathaniel Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Wkońcu sobie pooglądam nażywo frisbee ;) :multi: Quote
Klaudia :-) Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 z tego co wiem zawody frisbee są we wszystkie dni Quote
jusiss Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='Klaudia :-)']z tego co wiem zawody frisbee są we wszystkie dni[/quote] [CENTER][CENTER][B][COLOR=maroon][FONT=Verdana]IX Mistrzostwa Polski FLYBALL'2007 I Halowe Zawody w Minidistance o Puchar Grand Prix KATOWICE'2007 [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=maroon][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][FONT=Verdana]Mistrzostwa Polski Flyball zaplanowane sš na sobotę 17.03.2007 w konkurencji drużynowej o tytuły:[/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana] DRUŻYNOWY Mistrz Polski FLYBALL DOG SHOW'2007 DRUŻYNOWY V-ce Mistrz Polski FLYBALL DOG SHOW'2007 DRUŻYNOWY II V-ce Mistrz Polski FLYBALL DOG SHOW'2007 Najszybsza Polska Drużyna Zawodów FLYBALL DOG SHOW'2007 [/FONT][FONT=Verdana][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana]źródło: [URL]http://www.bordercollie.net.pl/katowice2007.html[/URL][/CENTER][/CENTER] [/FONT] Quote
drado Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 jeśli nic się nie zmieni, to: -w piątek będą kwalifikacje do zawodów frisbee - startują wszyscy zgłoszeni, ale tylko 20 najlepszych teamów z piątku będzie miało prawo rywalizacji w sobotę i w niedzielę -w piątek odbedą się też treningi flyball, a w sobotę zawody. Może się okazać (czego nie wykluczaja Organizatorzy), że jeśli ilośc drużyn będzie duża, niektóre biegi (finałowe zostaną przeniesione na niedzielę) wszystko będzie jednak ogłoszone po zamknięciu zgłoszeń. Zachecam do zgłoszeń na Minidistance frisbee. Wystarczy, że rzucasz dalej niż 9 metrów, a Twój pies łapie talerzyk i sprawnie Ci go przynosi, już możesz zbierać punkty i wystartować!. Dodatkową zachętą dla początkujących niech będzie to, że ze względu na ograniczoną ilośc miejsca nie będzie strefy 4 punktowej (pow. 36 metrów). Zatem - talerzyk złapany: -pomiędzy 9. a 18. metrem - 1 pkt. -pomiędzy 18. a 27. metrem - 2 pkt. -poza 27. metrem - 3 pkt. za każdy chwyt talerzyka z 4 łapami w powietrzu +0,5 pkt. Masz 90 sekund, w tym czasie kolekcjonujesz punkty. Do wyniku wlicza się 5 najlepszych rzutów, co oznacza, że maksymalny wynik w jednej próbie , to 5 x 3,5 pkt - 17,5 pkt. Brak strefy 4 punktowej, to spore utrudnienie dla najlepszych, ale z drugiej strony szansa na niespodzianki! Może sprawicie ją własnie Ty i Twój pies? Quote
Marysia_i_gończy Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 I na dodatek tam na pewno nie będzie wiało :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
nathaniel Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']I na dodatek tam na pewno nie będzie wiało :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Będziesz? :evil_lol::evil_lol: Quote
Marta & Figa Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Ja prawdopodobnie będę pooglądać w niedziele :) Quote
drado Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Zgłoszenia na frisbee w Spodku już zamknięte, oto lista zawodników: Ania & Jasper - border collie - klub ARTEMIS Ewa & Carveza - mix - klub ARTEMIS Paula & Uma - border collie - klub ARTEMIS Rafał & Ergi - border collie - klub ARTEMIS Ania & Arsi - border collie - klub DISCBUSTERS Mariusz & Karmel - mix - klub DISCBUSTERS Marta & Bajka - border collie - klub DISCBUSTERS Bartek & Tymon - border collie - klub DISCBUSTERS Wanda & Jinx - owczarek australijski - klub DISCBUSTERS Martyna & Raisa - border collie - klub FOR FUN Jacek & Chilli - border collie - klub THE BORDERS Kuba & Nasty - border collie - klub THE BORDERS Leszek & Teddy - border collie - klub THE BORDERS Magda & Nana - border collie - klub THE BORDERS Tomek & Elvis - border collie - klub THE BORDERS Agnieszka & Robin - border collie - klub WOOF Ania & Parys - owczarek szetlandzki - klub WOOF Robert & Max - mix - klub YORK Ewa & Olly - border collie Iwona & Alice - border collie Marek & Luna - mix Szymon & Bajka - border collie Do zobaczenia w Spodku! Quote
Klaudia :-) Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 trzymamy kciuki za wszystkich borderowych zawodników,a szczególnie za Ryśke,Olly,Alice,Bajke,Tymona,Jaspera i Ergiego :-):-):-) Quote
NNL-BC Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [QUOTE]Ewa & Olly - border collie Iwona & Alice - border collie Szymon & Bajka - border collie [/QUOTE] Darek, dopisz prosze nazwe klubu: NEED4SPEED :evil_lol: Do zobaczenia w Katowicach albo w miedzyczasie w Wwie/agility w ten weekend :razz: Pozdrawiam Ewa Quote
ARTEMIS1 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Klaudia bardzo dziekujemy ;) postaramy sie dac z siebie wszystko bo na psy mozemy liczyc :evil_lol: Quote
drado Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 [quote name='NNL-BC']Darek, dopisz prosze nazwe klubu: NEED4SPEED :evil_lol: [/quote] Bardzo ładna nazwa:lol:. Niestety, nie mam możliwości niczego zmieniać, ponieważ nie jestem organizatorem :lol:. Będe wszystkich bardzo mocno dopingował za to! Quote
ZynieK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']I na dodatek tam na pewno nie będzie wiało :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] to nienajlepiej, choć z drugiej strony jeśli trzeba rzucić tylko 30m to nawet fajnie :D Quote
wendka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='ZynieK']to nienajlepiej, choć z drugiej strony jeśli trzeba rzucić tylko 30m to nawet fajnie :D[/quote] [B]Zyniek [/B]:2gunfire: Quote
Lulla Luck Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Phi... co to jest 30 mertów! No pestka:cool1::bigcool: :evil_lol: Ale dla mnie będzie dobrze jak za 2 linie przeleci:megagrin: Quote
ARTEMIS1 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 No coz na hali rozne cuda sie moga zdarzyc :evil_lol: Quote
Aten@ Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 też będziemy :D a czy ktoś może mnie oświecić w kwestii godziny, czyli o której mniej więcej jest przewidywane rozpoczęcie zawodów? bo ja jestem albo już tak ślepa, że nie umiem dojrzeć, albo po prostu nie ma takiej informacji... :lol: Quote
Arlene Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [quote name='Aten@']też będziemy :D a czy ktoś może mnie oświecić w kwestii godziny, czyli o której mniej więcej jest przewidywane rozpoczęcie zawodów? bo ja jestem albo już tak ślepa, że nie umiem dojrzeć, albo po prostu nie ma takiej informacji... :lol:[/quote] Ja też nie widzę, a chciałabym wiedzieć ;) Quote
Recommended Posts