Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolczatka na szkoleniu, to zalecenie Asi. Czakram nieciekawie regowal na psy na szkoleniu. Sesje zaczynal w kagancu, a bez kolczatki Justyna nie potrafila go okielznac. Ja swoja Mambe tez na chwile w kolce zaprzeglam na szkoleniu, trzy dobrze wyprowadzone korekty i zalapala o co chodzi. nauczylam sie dzieki temu, ze kolczatka dobrze uzyta podczas szkolenia, nie wyrzadza krzywdy, a sluzy jako narzedzie do nauki.

Posted

ageralion napisał(a):
Kolczatka na szkoleniu, to zalecenie Asi. Czakram nieciekawie regowal na psy na szkoleniu. Sesje zaczynal w kagancu, a bez kolczatki Justyna nie potrafila go okielznac. Ja swoja Mambe tez na chwile w kolce zaprzeglam na szkoleniu, trzy dobrze wyprowadzone korekty i zalapala o co chodzi. nauczylam sie dzieki temu, ze kolczatka dobrze uzyta podczas szkolenia, nie wyrzadza krzywdy, a sluzy jako narzedzie do nauki.

Jak Asia zaleciła, to OK ;)

• 4 weeks later...
Posted

Przyszedl mail od opiekunow Czakrama :) Jak dobrz zrozumialam toske, to oni na 99% zamienia DT na DS, zreszta przeczytajcie sami :)

To już któryś raz z kolei kiedy Czakram Nas zaskakuję, oczywiście pozytywnie.
Jest u nas już trochę czasu. Na początku czuł się nieswojo w nowym miejscu, zaś z każdym kolejnym dniem oswajał się coraz bardziej. Zostaje sam w domu nawet 9 godzin.;)
Jest energiczny, uwielbia chodzić na spacery, gdzie wszędzie poszukuje kotów. Zarazem straszny jest z Niego leniuch, potrafi całe dnie przespać, tym bardziej pod kołdrą.;)
Uwielbia ganiać za patykami, a nawet zasmakował już drewniane drzwi w mieszkaniu;)
Oby tak dalej się dobrze sprawował.;)

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Zmienilam tytul watku i pozwole sobie wkleic komantarz ze strony NA :)

Witam Serdecznie !!! Tak się składa że to ja zostałem obdarowany zaufaniem i oddano mi pod opiekę Czakrama.,,Facet”jest naprawdę prawdziwym SKARBEM no może poza faktem skubania drewnianych drzwi…Kochani jesteśmy razem naprawdę szczęśliwi i z czystym sumieniem mogę napisać że się uzupełniamy (relacje człowiek psiak).Mam oczywiście mase zdjęć które oczywiście wstawie ale muszę je zebrać bo są ale na nośnikach u znajomych;) Serdeczne podziękowania dla Pań z Nadzieji Amstafa które wspierały mnie w momęcie gdy adopcja stała pod znakiem zapytania ale się udało i te podczciwe psisko jest nareszcie szczęśliwe.Eksperymentuje jeszcze narazie z karmą która to by była dla Czakrama właściwa bo prowadzimy bardzo intensywny tryb życia,(wieś,czeste kąpiele w jeziorze i wszystko czego trzeba Czakramowi),marniał biedaczysko ale myśle że jest ok znalazłem ostatnio to czego Mu trzeba i dobrałem ilość potrzebnych Mu witamin. Teraz tylko sie rozrasta jak być powinno i jest szczęśliwy .Odezwę się za parę dni i może wstawie pare fotek .Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. JESTEŚCIE WSPANIALI WSZYSCY !!!!!!!