Bogna0504 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Błagam pomóżcie podając konkretne - nazywy kosmetyków i firm - skutecznych preparatów, które macie przetestowane i sprawdzone u swoich białych pupilków :) Mam Maltańczyka od 2 dni - jak go kupiłam(ponoć dobrej hodowli) płakać mi się chciało tak miał "brzydkie zacieki" pod oczami... przemywam wodą i jakimiś kroplami na oczy, ale to w ogóle nie pomaga! chciałabym mu pomóc i zastosować coś co będzie skuteczne... nie ma problemów z kanalikami tylko od kiedy się urodził niewiele miał "zabiegów" zapobiegających osadzaniu się łez pod okiem (mój Dragon będzie miał 3 miesiace 22 grudnia). Za wszytkie podpowiedzi serdecznie dziękuję :):multi: Quote
FredziaFredzia Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Przemywaj wacikiem nasączonym borasolem (kupisz w aptece). Uważaj żeby się nie dostał do oczu - a potem przetrzyj ręcznikiem, papierem toaletowym - do sucha. Nie pomaga od razu, ale po dłuższym czasie zauważysz różnicę. Quote
joanna21 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Ale to niszczy włos. Poza tym mały ma dopiero 3 miesiące więc po co na starcie tak niszczyć wąsy. Łzawienie jest nasilone w okresie zmiany zębów i nic się nie da z tym zrobić, ten czas musi upłynąć. Jeżeli po wymianie nadal będzie łzawił to zalecam wizytę u weta i wymaz, bo najprawdopodobniej coś "siedzi" w oczach i trzeba to wyleczyć. Jeżeli to nie pomoże to można uzywac różne preparaty na usuwanie przebarwień, ale one w 90% przypadków niszczą włos i nie są skuteczne. Więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie mieć pieska z ciemnymi zaciekami na pokruszonych włosach. Jak mały podrośnie i nie będzie poprawy to zalecam zmianę karmy, bo to jest jeden ze skuteczniejszych sposobów. Aaa i nigdy w życiu nie daj się namówić do kupienia Angels Eyes, bo on niszczy wątrobę a uzyskanie białych wąsów kosztem zdrowia byłoby karygodne. Dodatkowo AE niszczy włos. Nigdy nie daj się namówić nikomu na taką walkę z zaciekami. Poproś też hodowcę o wskazówki bo jeżeli jest to piesek z dobrej hodowli to na pewno takie uzyskasz. Życzę dużo cierpliwości i powodzenia :) Quote
maga18 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 za granica furore robi eye`s angel nie jest to tanie i u nas jest od niedawna ale dziala na bank [url]http://www.amberhouse.pl/angels-eyes-m-125.html[/url] Quote
joanna21 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Właśnie o tym mówię. Jak można niszczyć zdrowie dla wyglądu?!!! Poza tym zaraz po odstawieniu preparatu zacieki wracają i co wtedy? Karmic antybiotykiem całe życie i skutecznie je skrócić?! A u nas AE jest już od bardzo dawna i jego skutki już zostały rozpoznane... Quote
BasVet Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ja używam Optex, mam białego Buldożka Francuskiego. ''Optex jest antyseptycznym i izotonicznym płynem o pH identycznym ze łzami zwie-rząt. Chlorek benzalkoniowy należy do czwartorzędowego związku amoniowego i charakteryzuje się działaniem bakteriobójczym na drobnoustroje Gram-dodatnie i Gram-ujemne. Wyciąg z Centaurea cyanus (woda chabrowa) działa przeciwzapalnie.,, - przebarwienia też znikły. Quote
Recommended Posts