Ryss Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 25 rottweilerów zagryzło w północnych Czechach właścicielkę hodowli psów tej rasy. Do zdarzenia doszło w pobliżu miasta Louny. 60-letnia kobieta zmarła na miejscu w wyniku odniesionych ran. Więcej tu: [URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10792683,Rottweilery_zagryzly_w_Czechach_swoja_wlascicielke.html[/URL] Quote
wolf122 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Jestem ciekawy okoliczności choć pewnie tego i tak się nie ustali (szkoda człowieka,straszna śmierć).Ale na zdrowy rozum przy takiej sforze kobieta mogła mieć problem z zachowaniem statusu tzw. Alfy.Ciekawy jestem opinii fachowców z tego forum. Quote
Guest Lotty Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 I znowu zacznie się medialna nagonka na tę rasę. Już widzę nagłówki w żądnych taniej sensacji brukowcach. Najgorsze jest to, że niewielu ludzi wybiera rasę rozmyślnie ( większość kupuje psa, bo ładny, modny, bo sąsiedzi takiego mają to ja nie będę gorszy/a). Mnie też podobają się husky, borzoje, rottweilery czy dobermany, ale zdaję sobie sprawę, że to nie są rasy dla mnie. Quote
aduska1212 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [B]Lotty[B][/B][/B] dokładnie to samo pomyślałam, co ty, czytając ten artykuł... Ludzie nie myślą biorąc szczeniaka, a potem tragedie.. :( Quote
gliwice87 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 to nie rasa jest winna tylko czlowiek jego natychmiastowa chec zysku wiem z wlasneych obserwacji ze utrzymanie tak wielkiego stada wymaga odpowiedzialnosci i nakladow.Utrzymac w ryzach 25 psow nie potrafi nikt w pojedynke, do tego dochodzi rowniez osczedne karmienie psy glodne ktore musza nakarmic swoje mlode moga sie posunac do ekstremy. Rottweilery to psy dla koneserow i ludzi o zdrowej psychice. Quote
Guest Lotty Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='gliwice87'] Rottweilery to psy dla koneserów i ludzi o zdrowej psychice.[/QUOTE] Zgadzam się w 100%. Quote
UlaFeta Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Na przestrzeni 22lat mam juz trzeciego osobnika tej rasy i jeszcze zyjemy. Zawsze w sforze jest tak,ze jak zaatakuje jeden to pojda wszystkie,ytlko nie wiadomo co bylo przyczyna. Quote
Ryss Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Szczęście w nieszczęściu, że to tym razem wydarzyło się u braci Czechów, a nie w Polsce, bo znów podniosłaby się medialna wrzawa o rottweilerach - urodzonych mordercach. A tak naprawdę w takich przypadkach zawsze jest winny tylko człowiek - jego głupota, lub nieodpowiedzialność, a nie pies. I jak powiedziała Martha Scott: [I]Nie popełnij błędu i [I]nie traktuj[/I] swojego [I]psa jak człowieka[/I], albowiem on potraktuje cię jak [I]psa[/I]. [/I] Quote
Recommended Posts