Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuzka2']Miałam maila z Małopolski o Puszka:-)Kazałam dzwonić.[/QUOTE]
Miałam trzy telefony w jego sprawie ale nie zaparło mi tchu z radości. Dzwoniła pani z Krakowa, głos miły. Gdy powiedziałam o wolontariuszach i WPA nagle stwierdziła, że mąż będzie za dwa tygodnie - trzeba się z nim skonsultować i po Świętach zadzwoni. Druga dziewczyna 21 lat z Bochni. Ona najbardziej mi się podobała. Mieszka z rodzicami. Mają jeszcze coli i kota. 18 letni wilczur odszedł ze starości. Ale nie ma samochodu. Musi się zorganizować więc ostatecznie zadzwoni w czwartek. Czy są jacyś wolontariusze w Bochni?
No i trzeci - facet z Buska Zdroju. Gotów przyjechać w każdej chwili, przyjmie wolontariuszy. Ale ma dwa owczarki. Najpierw powiedział, że w przy budach, potem stwierdził, że właściwie to "w klatkach". Rozwożą z żoną leki po aptekach - kilka godzin dziennie - Puszek jeździłby z nimi. Mieli już małego pieska bo "uwielbiają" ale zdechł "nie mogli go uratować".
No i co Wy dziewczyny na to?

Posted

[quote name='Dadziu']facet mi się nie podoba odpada w przedbiegach,Puszek musi miec super domek poczekamy co ta dziewczyna zrobi:)[/QUOTE]
No też bym tak głosowała.

Posted

[quote name='Zuzka2']Jestem za Bochnią:-)Przecież można szukać transportu do Bochni za zwrot kosztów-jakiś transport łączony może i zrzuta na paliwo...[/QUOTE]
Kobietka ma w czwartek dzwonić. Jak nie zadzwoni to znaczy, że nie bardzo zainteresowana.

Posted

[quote name='Zuzka2']2tygodnie,czyli super-można już ogłaszać,bo 2tyg.to każdy zaczeka raczej na psiaka:-)

Ogłosiłam te małe na Kraków.
Ancyk,jak znam życie to rzucisz je na nasz region?:-)

To ja za parę dni rzucę na Warszawę jeszcze.[/QUOTE]
rzuce gdzie się da i gdzie umiem.
Stello, na Twojego maila powinny przyjsc linki aktywujące ogłoszenia.

Posted

Coś cicho na wątku.
Kto robił ogłoszenia na Alegratka. Chcą potwierdzenia ogłoszenia ale wymagane jest hasło i mail. A ja nie znam - więc ogłoszenie nie ukazuje się.
Ancyk - przyszła odżywka od Ciebie Wita-Vet - bardzo dziękuję w imieniu Tajgi.
Wreszcie sensowny ludź dla Puszka. Młoda dziewczyna mieszka z rodzicami w dużym domu z ogrodem pod Krakowem. Ona ma jakąś firmę. Najpierw zadzwoniła wstępnie. Gdy powiedziałam, że mieszkam gdzie mieszkam - stwierdziłą, że musi pogadać z rodziną jak będzie z dojazdem i zadzwoni wieczorem. Przed chwilą oddzwoniła, że mogą przyjechać w niedzielę.
Telefonicznie zrobiła dobre wrażenie
Wiem, że przed świętami z wizytami PA będzie problem. Co myślicie o wydaniu Puszka i wizycie po adopcji?
Mam jedną zapisaną osobę na szczeniaczka Skawina k/Krakowa ale tam wolałabym zrobić wizytę przed adopcją - czy to będzie realne - jak myslicie?
No to tyle z nowości.

Posted

O to super wieści!:-)
Ta dziewczyna to ta z Bochni co ma collie i kota i mieszka z rodzicami?Czy inna?Bo dziś kolejna mailowała do mnie o Puszka,ale nie wiem skąd.

Nie znam nikogo ze Skawiny,ale można popytać-może wojtuś zna kogoś albo majowa?
Tu znalazłam 2osoby: [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15&region=6[/url]
Jagienka i osoba powyżej.

Posted

[quote name='Zuzka2']O to super wieści!:-)
Ta dziewczyna to ta z Bochni co ma collie i kota i mieszka z rodzicami?Czy inna?Bo dziś kolejna mailowała do mnie o Puszka,ale nie wiem skąd.

Nie znam nikogo ze Skawiny,ale można popytać-może wojtuś zna kogoś albo majowa?
Tu znalazłam 2osoby: [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15&region=6[/url]
Jagienka i osoba powyżej.[/QUOTE]
Nie - to całkiem inna. Ta z Bochni miała dzwonić w czwartek ew. i mieszka w bloku.

Posted

Ja zrobiłam na alegratka, ale pierwsze słysze o hasle. Nie jestem tam zalogowana a ogłoszenia dodawane są bez rejestracji więc nie wiem o co chodzi.

Posted

[quote name='Ginn']Nie - to całkiem inna. Ta z Bochni miała dzwonić w czwartek ew. i mieszka w bloku.[/QUOTE]
Dziś właśnie jakaś kulturalna osoba mailowała o Puszka.

Posted

[quote name='Ancyk']Ja zrobiłam na alegratka, ale pierwsze słysze o hasle. Nie jestem tam zalogowana a ogłoszenia dodawane są bez rejestracji więc nie wiem o co chodzi.[/QUOTE]
No właśnie napisali mi, że aby ogłoszenie się ukazało to muszę się zalogować itd itp.

Posted

[quote name='Ancyk']Moze kulturalna osoba zechce jakąś kluske haszczatą? :)[/QUOTE]
No właśnie mam zamiar proponować.
W sprawie szczylków dzwonił też facet ale za długo było mu czekać dwa tygodnie.

Posted

[quote name='Zuzka2']Dziś właśnie jakaś kulturalna osoba mailowała o Puszka.[/QUOTE]
To pewnie ta sama. Dzięki Zuzka za namiary. Napisałam na pw Jagienki.

Posted

[quote name='Ginn']No właśnie mam zamiar proponować.
W sprawie szczylków dzwonił też facet ale za długo było mu czekać dwa tygodnie.[/QUOTE]
Tak,oni najlepiej to by ślepe mioty chcieli:cool3:To samo mam o koty: "a nie można by ich wcześniej zabrać jak skończą 4tyg?".Tłumaczę cierpliwie,że nie można i koniec.Ja w swoich ogłoszeniach napisałam,że odbiór po 25.12.11.

Posted

Zrobie dzis kilka ogłoszen na Warszawę. Nie będzie dziś tego dużo bo bardzo boli mnie głowa i ledwie w monitor patrzę, niemniej fajnie, że juz jakis ruch jest a jak ktoś nie chce czekac to jego strata. Ja oglaszam zwyklym tekstem, nie pisze zadnych ckliwych historii, ale jak ktos ma chec cos ladnego napisac to zapraszamy. W ogloszeniu pisze, ze do odbioru bedą za 2 tygodnie.

Posted

Ja z tego wszystkiego zapomniałam a powinnam podziękować serdecznie Fundacji Nadji z Wąchocka, która poniosła koszty weterynaryjne rodzinki - przecież te wszystkie ogonki to są koszty i w życiu sama bym tego nie udźwignęła. Jeszcze raz wielki dzięki.

Posted

Zuzka, czy ta osoba, która mailowała do Ciebie w spr. Puszka to może Justyna. Bo włąśnie przysłała mi swoje dane do karty adopcyjnej - mieszka w Lusinie k/Krakowa