Zuzka2 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Miałam maila z Małopolski o Puszka:-)Kazałam dzwonić. Quote
Dadziu Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 moj maż pokazywał dzis w pracy u siebie maluchy szał poprostu:)ja bym Puszka wzięla ale jestem przekonana ze szybko znajdzie dom.Tarunia na mnie czeka:) Quote
Ginn Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Zuzka2']Miałam maila z Małopolski o Puszka:-)Kazałam dzwonić.[/QUOTE] Miałam trzy telefony w jego sprawie ale nie zaparło mi tchu z radości. Dzwoniła pani z Krakowa, głos miły. Gdy powiedziałam o wolontariuszach i WPA nagle stwierdziła, że mąż będzie za dwa tygodnie - trzeba się z nim skonsultować i po Świętach zadzwoni. Druga dziewczyna 21 lat z Bochni. Ona najbardziej mi się podobała. Mieszka z rodzicami. Mają jeszcze coli i kota. 18 letni wilczur odszedł ze starości. Ale nie ma samochodu. Musi się zorganizować więc ostatecznie zadzwoni w czwartek. Czy są jacyś wolontariusze w Bochni? No i trzeci - facet z Buska Zdroju. Gotów przyjechać w każdej chwili, przyjmie wolontariuszy. Ale ma dwa owczarki. Najpierw powiedział, że w przy budach, potem stwierdził, że właściwie to "w klatkach". Rozwożą z żoną leki po aptekach - kilka godzin dziennie - Puszek jeździłby z nimi. Mieli już małego pieska bo "uwielbiają" ale zdechł "nie mogli go uratować". No i co Wy dziewczyny na to? Quote
Dadziu Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 facet mi się nie podoba odpada w przedbiegach,Puszek musi miec super domek poczekamy co ta dziewczyna zrobi:) Quote
Ginn Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Dadziu']facet mi się nie podoba odpada w przedbiegach,Puszek musi miec super domek poczekamy co ta dziewczyna zrobi:)[/QUOTE] No też bym tak głosowała. Quote
Zuzka2 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Jestem za Bochnią:-)Przecież można szukać transportu do Bochni za zwrot kosztów-jakiś transport łączony może i zrzuta na paliwo... Quote
Ginn Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Zuzka2']Jestem za Bochnią:-)Przecież można szukać transportu do Bochni za zwrot kosztów-jakiś transport łączony może i zrzuta na paliwo...[/QUOTE] Kobietka ma w czwartek dzwonić. Jak nie zadzwoni to znaczy, że nie bardzo zainteresowana. Quote
Ancyk Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='Zuzka2']2tygodnie,czyli super-można już ogłaszać,bo 2tyg.to każdy zaczeka raczej na psiaka:-) Ogłosiłam te małe na Kraków. Ancyk,jak znam życie to rzucisz je na nasz region?:-) To ja za parę dni rzucę na Warszawę jeszcze.[/QUOTE] rzuce gdzie się da i gdzie umiem. Stello, na Twojego maila powinny przyjsc linki aktywujące ogłoszenia. Quote
Ancyk Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Poszło troche ogłoszen na małopolske. Jutro będzie Warszawa i świetokrzyskie, a co:) Quote
Agula99 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Mamuniu i dzieciaczki, trzymajcie się, cioteczki działają!!! :) Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Dzięki wszystkim ciotkom. Linki już aktywuję. Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Coś cicho na wątku. Kto robił ogłoszenia na Alegratka. Chcą potwierdzenia ogłoszenia ale wymagane jest hasło i mail. A ja nie znam - więc ogłoszenie nie ukazuje się. Ancyk - przyszła odżywka od Ciebie Wita-Vet - bardzo dziękuję w imieniu Tajgi. Wreszcie sensowny ludź dla Puszka. Młoda dziewczyna mieszka z rodzicami w dużym domu z ogrodem pod Krakowem. Ona ma jakąś firmę. Najpierw zadzwoniła wstępnie. Gdy powiedziałam, że mieszkam gdzie mieszkam - stwierdziłą, że musi pogadać z rodziną jak będzie z dojazdem i zadzwoni wieczorem. Przed chwilą oddzwoniła, że mogą przyjechać w niedzielę. Telefonicznie zrobiła dobre wrażenie Wiem, że przed świętami z wizytami PA będzie problem. Co myślicie o wydaniu Puszka i wizycie po adopcji? Mam jedną zapisaną osobę na szczeniaczka Skawina k/Krakowa ale tam wolałabym zrobić wizytę przed adopcją - czy to będzie realne - jak myslicie? No to tyle z nowości. Quote
Zuzka2 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 O to super wieści!:-) Ta dziewczyna to ta z Bochni co ma collie i kota i mieszka z rodzicami?Czy inna?Bo dziś kolejna mailowała do mnie o Puszka,ale nie wiem skąd. Nie znam nikogo ze Skawiny,ale można popytać-może wojtuś zna kogoś albo majowa? Tu znalazłam 2osoby: [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=6[/url] Jagienka i osoba powyżej. Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Zuzka2']O to super wieści!:-) Ta dziewczyna to ta z Bochni co ma collie i kota i mieszka z rodzicami?Czy inna?Bo dziś kolejna mailowała do mnie o Puszka,ale nie wiem skąd. Nie znam nikogo ze Skawiny,ale można popytać-może wojtuś zna kogoś albo majowa? Tu znalazłam 2osoby: [url]http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=6[/url] Jagienka i osoba powyżej.[/QUOTE] Nie - to całkiem inna. Ta z Bochni miała dzwonić w czwartek ew. i mieszka w bloku. Quote
Ancyk Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Ja zrobiłam na alegratka, ale pierwsze słysze o hasle. Nie jestem tam zalogowana a ogłoszenia dodawane są bez rejestracji więc nie wiem o co chodzi. Quote
Zuzka2 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Ginn']Nie - to całkiem inna. Ta z Bochni miała dzwonić w czwartek ew. i mieszka w bloku.[/QUOTE] Dziś właśnie jakaś kulturalna osoba mailowała o Puszka. Quote
Ancyk Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Moze kulturalna osoba zechce jakąś kluske haszczatą? :) Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Ancyk']Ja zrobiłam na alegratka, ale pierwsze słysze o hasle. Nie jestem tam zalogowana a ogłoszenia dodawane są bez rejestracji więc nie wiem o co chodzi.[/QUOTE] No właśnie napisali mi, że aby ogłoszenie się ukazało to muszę się zalogować itd itp. Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Ancyk']Moze kulturalna osoba zechce jakąś kluske haszczatą? :)[/QUOTE] No właśnie mam zamiar proponować. W sprawie szczylków dzwonił też facet ale za długo było mu czekać dwa tygodnie. Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Zuzka2']Dziś właśnie jakaś kulturalna osoba mailowała o Puszka.[/QUOTE] To pewnie ta sama. Dzięki Zuzka za namiary. Napisałam na pw Jagienki. Quote
Zuzka2 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Ginn']No właśnie mam zamiar proponować. W sprawie szczylków dzwonił też facet ale za długo było mu czekać dwa tygodnie.[/QUOTE] Tak,oni najlepiej to by ślepe mioty chcieli:cool3:To samo mam o koty: "a nie można by ich wcześniej zabrać jak skończą 4tyg?".Tłumaczę cierpliwie,że nie można i koniec.Ja w swoich ogłoszeniach napisałam,że odbiór po 25.12.11. Quote
Ancyk Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Zrobie dzis kilka ogłoszen na Warszawę. Nie będzie dziś tego dużo bo bardzo boli mnie głowa i ledwie w monitor patrzę, niemniej fajnie, że juz jakis ruch jest a jak ktoś nie chce czekac to jego strata. Ja oglaszam zwyklym tekstem, nie pisze zadnych ckliwych historii, ale jak ktos ma chec cos ladnego napisac to zapraszamy. W ogloszeniu pisze, ze do odbioru bedą za 2 tygodnie. Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Ja z tego wszystkiego zapomniałam a powinnam podziękować serdecznie Fundacji Nadji z Wąchocka, która poniosła koszty weterynaryjne rodzinki - przecież te wszystkie ogonki to są koszty i w życiu sama bym tego nie udźwignęła. Jeszcze raz wielki dzięki. Quote
Ancyk Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Cholera dostaje informacje, ze dubluje ogłoszenia. Zuzka, czy da się to jakos obejsc? Quote
Ginn Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Zuzka, czy ta osoba, która mailowała do Ciebie w spr. Puszka to może Justyna. Bo włąśnie przysłała mi swoje dane do karty adopcyjnej - mieszka w Lusinie k/Krakowa Quote
Recommended Posts