Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niedzielę jadę zobaczyć aparacik :loveu:
jeszcze nie wiem czy wszystko wypali, więc szczegóły zostawię na potem :cool3:

już trochę ochłonęłam i mogę coś wreszcie napisać... co się u nas w środę wydarzyło
mieliśmy małą ewakuację i alarm pożarowy :grins:
oczywiście wielka panika zarówno z mojej strony jak i rodziców. Zapaliła się końcówka komina, takie metalowe coś, którego to na kominie być nie powinno. Siedziałam z mamą na górze, kiedy tata krzyczał z dołu żebyśmy szybko na dwór wychodziły bo się pali.. Czekaliśmy właśnie na księdza i z początku myślałam że to ksiądz przyszedł :evil_lol:
Psy na ręce, wskoczyłam tylko w buty i sru do babci, po drodze jeszcze zobaczyłam jak tata 'ogień' z piwnicy wynosi..

I siedziałam z ciocią i babcią w domu obok denerwując sie o rodziców którzy zostali u nas.. A jeszcze jak druga straż przyjechała :mdleje: tylko patrzyłam w okna, czy gdzieś ognia nie widać.. :shake:

Na szczęście nic się nie stało, szkód nie ma prawie żadnych, świnki też żyją (nie zmieściły mi się na ręce jak zwiewałam do babci :evil_lol:). Ale strachu się najadłam jak nigdy, niebardzo mogę w nocy normalnie spać i wszędzie widzę pożary :lol:

Posted

paczeć i podziwiać :diabloti:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/716/imgp7085.jpg/][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/7668/imgp7085.jpg[/IMG][/URL]

dziecię moje kochane kochaniutkie dzieciątko moje najdroższe i najpiękniejsze :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Aleksandra95']ale chwalipięta :evil_lol:nie chwal się :eviltong::eviltong::evil_lol:[/QUOTE]
ale że co.. ja się chwalę??? :grins:

[quote name='Yorkomanka']oj, nie fajną przygodę miałaś
w końcu masz aparat:cool3: wiesz co to znaczy?:cool3: domagam się fot!!!:p[/QUOTE]

[quote name='Angi']teraz dodawaj dużo fot!
też się chyba za niedługo doczekam takiego dzieciaka [/QUOTE]
nie mam jeszcze obiektywu :eviltong:

[quote name='westie_justa']co to za pucha?:)[/QUOTE]
canon 30d :evil_lol::lol:
w sumie mogłabym już powiedzieć braciszek, zamiast dziecko :diabloti:

Posted

[URL]http://img716.imageshack.us/img716/7668/imgp7085.jpg[/URL] ajajaj już się swojego nie mogę doczekać :loveu: oby ci się dobrze z nim współpracowało :)

A aparat nie miał być u ciebie dopiero na wiosnę?:razz:

Posted

[quote name='Illusion']Trzymam kciuki, żeby dobrze Ci służył :).[/QUOTE]
dziena, przydadzą się :evil_lol:

[quote name='Klaudia&Aza'][URL]http://img716.imageshack.us/img716/7668/imgp7085.jpg[/URL] ajajaj już się swojego nie mogę doczekać :loveu: oby ci się dobrze z nim współpracowało :)

A aparat nie miał być u ciebie dopiero na wiosnę?:razz:[/QUOTE]
tez mam taka nadzieje xd
no niby miał być, ale inny, ten jest stary jak świat i akurat okazja była żeby kupić to wzięliśmy, inaczej pewnie rzeczywiscie bylby na wiosnę ;)

Posted

[quote name='Victoria']tez mam taka nadzieje xd
no niby miał być, ale inny, ten jest stary jak świat i akurat okazja była żeby kupić to wzięliśmy, inaczej pewnie rzeczywiscie bylby na wiosnę ;)[/QUOTE]
A ten jest używany czy nowy, upatrzyłaś już sobie jakiś obiektyw? :cool3:

Posted

używany przez znajomego tacie fotografa, aczkolwiek podobno mało, o czym świadczy nawet jego stan w porównaniu z resztą luster jakie u niego widziałam ;p

niby upatrzyłam (a raczej Illusion mi upatrzyła :grins: ) - na teraz chcę tamrona 55-200 albo polecony przez poprzedniego właściciela aparatu Canon 28-105 f/3,5-4,5

w sumie nie wiem co wybrać, jeszcze wczoraj byłam przekonana że chcę tamrona ale dzisiaj mam mętlik w głowie i nie wiem który lepiej byłoby wziąć.. :roll:

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Ja w zasadzie już w 80% jestem przekonana który modem aparatu kupić, więc chociaż to mam już za sobą. Ale jeżeli chodzi o obiektyw to mam taki sam mętlik w głowie co i ty:roll:[/QUOTE]
zdradzisz jaki?? :cool3: ;>

no kuurde w dodatku ten facet postawił do góry nogami moje i tak liche pojęcie o zależnościach pomiędzy parametrami obiektywu a efektami na zdjęciach :lol:

Posted

[quote name='Angi']a ja dalej nie wiem jaki aparat mam wybrać :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol:powodzenia w taki razie :eviltong:

[quote name='Klaudia&Aza']Nie :diabloti: wole nie zapeszać :evil_lol:[/QUOTE]
jędza :eviltong:

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Ja? nie no co Ty, wydaje ci się :diabloti:[/QUOTE]
:eviltong:

[quote name='Angi']dzięki, mam już coś na oku jednak chcę jeszcze sobie poczytać o tym aparacie :lol:[/QUOTE]
powiesz jaki chcesz czy tez nie chcesz zapeszac ?? :diabloti::razz:

ja w sumie wybrałam totalnie inny a wyszło co wyszło :lol: