Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,
Z powodu kłopotów z jelitami i układem pokarmowym, mój psiaczek musiał zrezygnować z jedzenia świeżych, "naturalnych" kości, dzięki którym czyścił sobie zębiska :)
Szukam smakołyku, który będzie typowo na czyszczenie zębów(może być przy okazji na świeży oddech, ale głównym priorytetem jest czyszczenie zębów). Macie jakieś ciekawe propozycje?
Nie chcę Pedigree Denta Stix, bo chcę aby mój pupilek przez jakiś czas się tym pomęczył, a Pedigree pochłonął w minutę. Niecałą.
Greenies trochę się obawiam czytając Wasze opinie .. czy słusznie? Co polecacie?
Pozdrawiam i Dziękuję.

Posted

No to w końcu jakie one są te z kącikapupila?? Twarde czy kruche?? :evil_lol::niewiem:

Michał K. napisał(a):
strasznie się kruszy[...]to warte polecenia ze względu na smak i to, że są dosyć twarde[..]

:cool1:

Nat-Mare, jak je dostaniesz to napisz proszę jak to w końcu jest ;)

Posted

gryf80 - mi też, aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować.
anetta - tak, mnie też to nieco zdziwiło - bardzo się kruszy, jest twarde i na parę razy. Zaczekam aż dotrą do mnie i wypróbuję. Oczywiście poinformuję o tym.

• 8 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Na wątku pojawiły się wcześniej pytania dotyczące Bubecków, tych ciasteczek kruchych ale twardych ;)
Otóż wczoraj skończyłam kilogramowe pudełko i mówiąc szczerze nie uważam tego smakołyku za żadną rewelację. Pewnie, jest twardy, mimo to jednak mój pies radzi sobie z nim w niecałą minutę. Nie zauważyłam także zmiany w czystości uzębnienia. Smakołykom trzeba przyznać jednak, że prawdopodobnie - sama nie mogłam sprawdzić, wierzę na słowo mojemu psiakowi - są smaczne i zjadane z przyjemnością. Natomiast jeśli chodzi o ich kruchą twardość - ciastka są bardzo twarde, ale kiedy już je kroimy - kruszą się. :)
Cóż, w takim razie ja nadal rozglądam się za czymś wartym uwagi :)

• 3 months later...
  • 3 months later...
Posted

Witam, czy ktoś miał styczność już z tą firmą Guabi? Bardzo proszę o opinie jeśli ktoś korzystał??
Oferta brzmi całkiem nieźle :) Bardzo proszę o jakieś info na ten temat :)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='timoen85']Witam, czy ktoś miał styczność już z tą firmą Guabi? Bardzo proszę o opinie jeśli ktoś korzystał??
Oferta brzmi całkiem nieźle :) Bardzo proszę o jakieś info na ten temat :)[/QUOTE]
Tak ja oraz moi znajomi ;) Karmy bardzo dobre,zarowno bytowka Naturals jak i ta dla otylych psow (lepsza niz wet royal ) .
Maja swietne ciasteczka do czyszczenia zebow,moj psiur je uwielbia :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

Mój psiak do czyszczenia zębów i jako przekąskę, którą uwielbia dostaje specjalne kabanosy kupowane w zoologicznym. Są na wagę i niestety nie wiem jakiej firmy, ale są zielone, czerwone i brązowe. Zielone nie są tolerowane u nas w domu, ale niech tylko zabraknie czerwonych - istny szczekający dramat xD

• 1 month later...
Posted

Mój dostaje od święta to z pedigree, a częściej z lidla ichniejszą wersję tych kostek. Cieżko powiedzieć czy działają jakoś super, ale weterynarz mówi że z zębami jest raczej wszystko w porządku. A ważne że pies robi potrójne salta tylko żeby je dostać :-)