Tomek K Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cześć. Czy ktoś z Was karmi pieska tą karmą? Quote
Kaaasia Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Ja karmiłam, ale bez rewelacji. Na szczęście miałam tylko 7kg, które starczyło na ok 2 tygodnie i w tym czasie zaczeły się problemy z brzuchem i bąkami. Jak dla mnie karma ma fajny skład, który mi odpowiadał ale mój pies miał inne zdanie na ten temat ;) Quote
gudzik Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ja karmię. Po każdej innej karmie mój się drapał, mimo że nie ma uczulenia na mięsa czy zboża (wiec najpewniej nie pasowały mu jakies środki konserwujące). Teraz nie ma problemu, sierść w porządku, baków nie ma, pies je chętnie. Od kilku dobrych miesiecy tylko ta karma jako pokarm suchy. Quote
Metheora Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ja kupuję na zmianę smaki z seri bez zboż i jest ok. Psy lubią dobrze wyglądają. Po innych karmach były problemy a Acanę mogą jeść każdą :) u na worek 13,5kg na miesiąc mniej więcej... zimą więcej jedzą :D Quote
Ania K Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 odświeżę trochę. Roksanka jako pies schroniskowy ma słaby żołądek. Był przerobiony Arion lamb&rice. Nie chciała jeść zbytnio, kupy były ładne, ale miała łupież i matową sierść. Później Acana lamb&apple było lepiej ale niezbyt smakowało, a po Grasslands jest super, karma smakuje, a sierść jest lśniąca, kupy idealne. Bardzo Polecam! Quote
motylek1007 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 na tej acanie pojawiły sie u mojego psa przebarwienia na siersci. Na białej widać szczególnie mocno zrudziałe miejsca. Czy to jest jakos niebezpieczne, czy taka kosmetyczna zmiana tylko? Quote
marmara_19 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 z pewnoscia karma posiada algi i karoten- ten wplywa na intensywnosc koloru u psow.. Czyli biale psy zmieniaja barwe ;) Jesli psa nie wystawia sz i karma mu sluzy to sie tym nie przejmuj :) Jesli jednak pies wystawowy to zmien karme.. Quote
whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 [quote name='marmara_19']z pewnoscia karma posiada algi i karoten- ten wplywa na intensywnosc koloru u psow.. Czyli biale psy zmieniaja barwe ;) Jesli psa nie wystawia sz i karma mu sluzy to sie tym nie przejmuj :) Jesli jednak pies wystawowy to zmien karme..[/QUOTE] Mój West je Grasslanda już drugi worek a dalej jest śnieżnobiały :D Chyba też zależy od psa ;) A karma sama w sobie jest dobra, psu smakuję. Żadnych uczuleń, alergii, qupy tez ok. Choć chętniej wcina Wolfsbluta. Ale Acane mamy 'przejściowo' :D Quote
motylek1007 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 mojemu też smakuje i służy (kupy są bardzo ok), poza tymi rdzawymi zaciekami Quote
whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 [quote name='motylek1007']mojemu też smakuje i służy (kupy są bardzo ok), poza tymi rdzawymi zaciekami[/QUOTE] Możesz dawać tak zwaną mączke z alg na poprawienie i wzmocnienie kolorytu. Sama będę jej próbować. To znaczy Amoor :D Quote
motylek1007 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 myślałam kiedyś nad tą mączką, ale po rozmowie z hodowcami i kims kto siedzi w składach karm itp to jednak zdecydowalam ze nie bedę dodatkowo go suplementować. Nie wiem tylko skąd te zacieki i czy to grozne :P Quote
whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 [quote name='motylek1007']myślałam kiedyś nad tą mączką, ale po rozmowie z hodowcami i kims kto siedzi w składach karm itp to jednak zdecydowalam ze nie bedę dodatkowo go suplementować. Nie wiem tylko skąd te zacieki i czy to grozne :P[/QUOTE] Bo mój np. nie ma tych zacieków :shake: A moze dlatego, że wiecej je Wolfsbluta? Ale po Acanie nigdy nie miał... A jest caaały biały Quote
motylek1007 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 mój po "różowej" acanie tez mial zacieki, teraz próbowalam tej i to samo. Zrudziało mu wokół ust i pod łapami. Dłuuuugo pozniej to schodzi z niego Quote
whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 [quote name='motylek1007']mój po "różowej" acanie tez mial zacieki, teraz próbowalam tej i to samo. Zrudziało mu wokół ust i pod łapami. Dłuuuugo pozniej to schodzi z niego[/QUOTE] A ja o dziwo nie miałam taki problemów, nawet jak jadł marchewkę/buraczki. Quote
marmara_19 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 moze od tego, ze westy od dawien dawna sa biale i nie maja w sobie ukrytych genow z innym kolorem? a pies kolorowy czy np owczarek szwajcarski wywodzacy sie z owczasrka niemieckiego jednak maja inne kolory jednak.. I te kolory chca wyjsc przy pewnych karmach Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='marmara_19']moze od tego, ze westy od dawien dawna sa biale i nie maja w sobie ukrytych genow z innym kolorem? a pies kolorowy czy np owczarek szwajcarski wywodzacy sie z owczasrka niemieckiego jednak maja inne kolory jednak.. I te kolory chca wyjsc przy pewnych karmach[/QUOTE] No masz racje. Bo np. niektórze jak chcą mieć bardziej różowe bullterriery to dają im buraczki :D A mój sie po tym różowy nie robił :evil_lol: Quote
Recommended Posts