:: FiGa :: Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Znajoma potrzebuje pomocy, jej suczka ma alergie i ma problem z dobraniem karmy. Suka może jeść: kaczkę , indyka, królika, pszenice, soje, jajka, łososia nie może : wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kurczaka, zwierzyny płowej, jęczmienia, ryżu , ziemniaków, kukurydzy, owsa, mleka, ryb innych niż łososia Dodam ze to sunia w wieku ok pół roku. Macie jakieś pomysły, sugestie? Quote
daśka Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Znajoma potrzebuje pomocy, jej suczka ma alergie i ma problem z dobraniem karmy. Suka może jeść: kaczkę , indyka, królika, pszenice, soje, jajka, łososia nie może : wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kurczaka, zwierzyny płowej, jęczmienia, ryżu , ziemniaków, kukurydzy, owsa, mleka, ryb innych niż łososia Dodam ze to sunia w wieku ok pół roku. Macie jakieś pomysły, sugestie? Jest karma Karma WOLFSBLUT Wide Plain Adult 15 kg (świeża konina, bataty, zioła i owoce leśne) i jeszcze słyszałam o karmie z kaczką zaraz poszukam..... hmmm nie mogę znaleźć,wiem tylko,że w składzie jest kaczka i bataty (ostatnio wet mi o niej mówił) Może koleżanka powinna pomyśleć o samodzielnym przygotowywaniu jedzenia. I tak może się uważać za szczęściarę,że może w tak dużej ilości białek zwierzęcych przebierać.Jeżeli psinka może jeść pszenicę ,to jako wypełniacz zaproponowałabym makaron własnej roboty,tj woda- mąka pszenna i jajka (ponieważ może),mięso do wyboru do koloru z listy tolerowanych (nie wiem jak z warzywami,mogłaby stopniowo co miesiąc po jednym nowym dodawać i obserwować) Pozdrawiam i życzę suni dużo zdrówka:-) Quote
:: FiGa :: Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Wertowalysmy sklady karm caly weekend... jak juz cos znalazlysmy okazalo sie ze karma nie jest sprowadzana do Europy i bedzie dopiero od 2015... Kolezanka zdecydowala sie suni gotowac, trwa to juz tydzien i obie sa zadowolone ;) Quote
Recommended Posts