Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znajoma potrzebuje pomocy, jej suczka ma alergie i ma problem z dobraniem karmy.

Suka może jeść: kaczkę , indyka, królika, pszenice, soje, jajka, łososia

nie może : wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kurczaka, zwierzyny płowej, jęczmienia, ryżu , ziemniaków, kukurydzy, owsa, mleka, ryb innych niż łososia

Dodam ze to sunia w wieku ok pół roku. 

Macie jakieś pomysły, sugestie? 

• 2 weeks later...
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znajoma potrzebuje pomocy, jej suczka ma alergie i ma problem z dobraniem karmy.

Suka może jeść: kaczkę , indyka, królika, pszenice, soje, jajka, łososia

nie może : wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kurczaka, zwierzyny płowej, jęczmienia, ryżu , ziemniaków, kukurydzy, owsa, mleka, ryb innych niż łososia

Dodam ze to sunia w wieku ok pół roku. 

Macie jakieś pomysły, sugestie? 

Jest karma 

Karma WOLFSBLUT Wide Plain Adult 15 kg (świeża konina, bataty, zioła i owoce leśne)

i jeszcze słyszałam o karmie z kaczką zaraz poszukam.....

hmmm nie mogę znaleźć,wiem tylko,że w składzie jest kaczka i bataty (ostatnio wet mi o niej mówił)

Może koleżanka powinna pomyśleć o samodzielnym przygotowywaniu jedzenia.

I tak może się uważać za szczęściarę,że może w tak dużej ilości białek zwierzęcych przebierać.Jeżeli psinka może jeść pszenicę ,to jako wypełniacz zaproponowałabym makaron własnej roboty,tj woda- mąka pszenna i jajka (ponieważ może),mięso do wyboru do koloru z listy tolerowanych (nie wiem jak z warzywami,mogłaby stopniowo co miesiąc po jednym nowym dodawać i obserwować)

Pozdrawiam i życzę suni dużo zdrówka:-) 

Posted

Wertowalysmy sklady karm caly weekend... jak juz cos znalazlysmy okazalo sie ze karma nie jest sprowadzana do Europy i bedzie dopiero od 2015... 

Kolezanka zdecydowala sie suni gotowac, trwa to juz tydzien i obie sa zadowolone ;)