BeataU Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Mój prawie 13-letni kundelek (11 kg) ma powiększoną prostatę. Lekarz zaproponował nam zastosowanie tabletek Ypozane, które zadziałają na ok. pół roku lub kastrację, która przyniesie trwały efekt. Niedawno pies miał robioną operację na przerpuklinę, przy której miał mieć od razu kastrację, ale zaczął się wybudzać i lekarz zakończył zabieg na pozszywaniu mięśni i nie ruszał już jąder. Nie wiem, czy decydować się na kolejną operację, bo psiak choć ogólnie jest w dobrym stanie, to wiek ma już słuszny. Nie chciałabym go kroić po raz kolejny, bo boje się, jak zniesie kolejną narkozę. Stąd moje pytanie, czy ktoś z Was stosował te tabletki? Czy są skuteczne i w praktyce na jak długo? Quote
bejasty Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 poczytaj [url]http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=89&t=399&start=340[/url] Quote
stroosia83 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 My stosujemy ten lek. Na pewno jest skuteczny, ale tak jak powiedział Ci wet działa przez ok. pół roku i trzeba powtarzać kurację. U nas występują też skutki uboczne - przez ok 2 tygodnie po podaniu pies jest otępiały, senny i taki "nieswój", ale potem wszystko wraca do normy. Quote
Recommended Posts