Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='Bila']Wiesz co, ale Bilbo nie jest grzeczny i ułożony[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]. [B]On jest tylko mniejszy świr[/B]:evil_lol:[/QUOTE] No to jak zwykle i tradycyjnie ... pocieszyłas mnie :multi::multi::multi: [IMG]http://images8.fotosik.pl/127/404d88a0009068eamed.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/3b4f46aa810ab8b0med.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/ed5eec24fc4c0276med.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/127/27ce207315cb3793med.jpg[/IMG] [quote name='Bila'] I nie wiedziałam, czy się cieszyć, że jelita ruszyły, czy się martwić,[B] bo gazownia[/B] [/quote] A wiesz, że niektórzy to z własnej nieprzymuszonej woli to żyją od lat w ... gazowni :siara: No to dobrze, że Bilbo juz dzisiaj dobrze. A jak napiszesz że już wszystko w 100% ok to sie bedziemy cieszyc na maksa. ;) Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='ockhama'] ...bo to jest mini piła... :eviltong:[/QUOTE] Przepraszam a co to znaczy że to jest mini piła ? :crazyeye: Faktycznie była wybierana pod wzgledem ... wagi. Jej wagi i naszej wagi. A także wielkosci czyli wzrostu. Jej wielkosci a naszego wzrostu. Nie zauważyłam żeby na metce było napisane "dla krasnoludków" ... :mad: No i chyba nie było tez adnotacji "dla blondynek" ... Ot to taka piła ... zwykła ... spalinowa ... łańcuchowa ... dla faceta ... Może rzeczywiście nie do super profesjonalnego wycięcia tajgi w pień ale ... ale jakoś tak na razie każdy kto trzymał naszą piłę w dłoni (a raczej nie były to kobiety) po chwili konsternacji i próbie cięcia mówił: "eeee ... dobrą macie piłę ... jakbyście potrzebowały pomocy to ja chętnie ..." Pomocy jak na razie nie potrzebujemy ... ;) [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/160e5b1bfe701712med.jpg[/IMG] Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']Przepraszam a co to znaczy że to jest mini piła ? :crazyeye: Nie zauważyłam żeby na metce było napisane "dla krasnoludków" ... :mad: No i chyba nie było tez adnotacji "dla blondynek" ... ... ale jakoś tak na razie każdy kto trzymał naszą piłę w dłoni (a raczej nie były to kobiety) po chwili konsternacji i próbie cięcia mówił: "eeee ... dobrą macie piłę ... [B]jakbyście potrzebowały pomocy to ja chętnie ...[/B]"[/QUOTE] "mini piła" to znaczy mini piła - bez podtekstów... co do jakości. A czy na metce było napisane "nie dla krasnoludków" i "nie dla blondynek" ? :eviltong: Ci skonsternowani faceci :evil_lol: to pewnie wielbiciele pił mechanicznych? pasjonaci cięcia? bardzo uczynni i chętni do wszelkiej pomocy? a może blondynka z piłą w dłoniach... zwraca uwagę... na piłę? :razz: Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']No to jak zwykle i tradycyjnie ... pocieszyłas mnie :multi::multi::multi: [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/3b4f46aa810ab8b0med.jpg[/IMG] A wiesz, że niektórzy to z własnej nieprzymuszonej woli to żyją od lat w ... gazowni :siara:[/QUOTE] Nie, no jak patrzę na Bebę, to:lol::lol::lol::lol:. Wiem, że niektórzy z własnej nieprzymuszonej :evil_lol:. BF-y jak boksery mają w tym względzie duże możliwości.:evil_lol: Nie wiem jak laby ogólnie, ale mój głównie zapewnia mi doznania akustyczne. Zwłaszcza wieczorem na spacerze:diabloti:, jest w miarę cicho, idą ludzie... a tu nagle salwa armatnia rozbrzmiewa:razz:. Jego nikt o nią nie podejrzewa:evil_lol:. A jak akustyka zanika, a zaczyna się smrodek-zimorodek, to już gorzej Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='ockhama']"mini piła" to znaczy mini piła - bez podtekstów... co do jakości. A czy na metce było napisane "nie dla krasnoludków" i "nie dla blondynek" ? :eviltong:[/quote] Na metce była tylko ... cena. :diabloti: A w wyborze sprzętu pomogła nam ... pani. :siara: [quote name='ockhama']Ci skonsternowani faceci :evil_lol: to pewnie wielbiciele pił mechanicznych? pasjonaci cięcia? bardzo uczynni i chętni do wszelkiej pomocy? a może blondynka z piłą w dłoniach... zwraca uwagę... na piłę? :razz:[/QUOTE] Faceci jak ... dzieci. Oczy sie świeciły do nowej mechanicznej ... zabawki ... :eviltong: [quote name='Bila']Nie, no jak patrzę na Bebę, to:lol::lol::lol::lol:. [/quote] Bebil ... po prostu Bebil ... :cool3: [quote name='Bila']Wiem, że niektórzy z własnej nieprzymuszonej :evil_lol:. BF-y jak boksery mają w tym względzie duże możliwości.:evil_lol: Nie wiem jak laby ogólnie, ale mój głównie zapewnia mi doznania akustyczne. Zwłaszcza wieczorem na spacerze:diabloti:, jest w miarę cicho, idą ludzie... a tu nagle salwa armatnia rozbrzmiewa:razz:. Jego nikt o nią nie podejrzewa:evil_lol:. A jak akustyka zanika, a zaczyna się smrodek-zimorodek, to już gorzej[/QUOTE] No to u nas - jak juz poruszamy ten pachnący problem - są tzw cichacze. Nic nie słychac za to nagle czuc ... i to jaki "bukiet" ... :mdleje: Czy ja juz pokazywałam czipsiarnię czyli pedigripalnię ? [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/e79d494f3399d7d2.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/16b04df638bc8078.jpg[/IMG] Tu też jest zawsze "bukiet" ... Po zapachu już poznajemy co w danej chwili "schodzi z taśmy" ... :p Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']Na metce była tylko ... cena. :diabloti: A w wyborze sprzętu pomogła nam ... pani. :siara: [B]Faceci jak ... dzieci.[/B] Oczy sie świeciły do nowej mechanicznej ... zabawki ... :eviltong:[/QUOTE] Zważywszy na efekty popadających w "konsternację" to bezcenna... :diabloti: Pewnie brunetka... :evil_lol: Nie tylko faceci :eviltong: ...równouprawnienie jest? [quote name='Maupa4'] [B]W kazdym z nas jest ... trochę z dziecka[/B]. Bez względu na to ile lat mamy ... i ile lat oni mają ... ;)[/QUOTE] Quote
akucha Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']Akucha - ja żyję w ciągłym strachu. Z drugiej strony ta piłka - bieganie, skakanie, łapanie - jest całym "światem" Debi. Światem głuchego i nie czującego bólu psa z ADHD ... Ja mogę ją tylko w pewnym stopniu chronic bo w jej wypadku nie jestem w stanie przewidziec co nagle jej "strzeli do głowy" ... Tym bardziej że i w sytuacjach/zdarzeniach tyle już razy "przerobionych/nauczonych" też zdarzają jej się nieprzewidywalne "odpały" ...[B] A na "psychotropy" jej nie wsadzę ... Taką decyzję podjęłam rok temu po konsultacjach z lekarzami i behawiorystami.[/B][/QUOTE] Maupo, nie pomyśl sobie, że ja w jakikolwiek sposób krytykuję swawolenia Debi - absolutnie! Ona jest fantastycznie szalona, zatracona w swojej pasji na amen. SZCZĘŚLIWA - to przecież najważniejsze. Oglądam jej foty i syczę : o jesuuu, jesuuu... co też ona jeszcze potrafi?! Bo taki tchórz ze mnie i już ;) Nie miałam pojęcia, ze aż takich konsultacji zasięgałaś... Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową? Bila, a co w podpisie miałaś? :eviltong: To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='akucha'] Bila, a co w podpisie miałaś? :eviltong: To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa[/QUOTE] Taki banerek psiaków z Milanówka i podpis i tak czułam, że to chyba wszystko razem za wysoko niż obowiązkowe piksele i kombinuję dalej, a że ciemna jestem, to trochę mi schodzi:evil_lol: Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='akucha']Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. [B]Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową?[/B] To napisałam ja, [B]e-akucha[/B] ha ha haaa[/QUOTE] Polubiła, polubiła... i dobrze... :evil_lol: [B]e-[/B]... :roflt: :roflt: :roflt: Quote
akucha Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Bila']Taki banerek psiaków z Milanówka i podpis i tak czułam, że to chyba wszystko razem za wysoko niż obowiązkowe piksele i kombinuję dalej, a że [B]ciemna jestem[/B], to trochę mi schodzi:evil_lol:[/QUOTE] Ja niby blond a podlinkowac banera nie potrafię. Moge zmniejszyć foto. Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew? Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='akucha']Maupo, nie pomyśl sobie, że ja w jakikolwiek sposób krytykuję swawolenia Debi - absolutnie! [/quote] Przecież wiem ;) A czy ja się nie mogę czasem pożalic i podzielic lękami swymi ? :cool3: [quote name='akucha']Ona jest fantastycznie szalona, zatracona w swojej pasji na amen. SZCZĘŚLIWA - to przecież najważniejsze. Oglądam jej foty i syczę : o jesuuu, jesuuu... [B]co też ona jeszcze potrafi[/B]?! Bo taki tchórz ze mnie i już ;)[/quote] Obawiam się że jeszcze wiele ale jak na razie jest to jeszcze tajemnica ... jej słodka tajemnica :placz: [quote name='akucha']Nie miałam pojęcia, ze aż takich konsultacji zasięgałaś...[/quote] A miałam wyjscie albo wybór ? :hmmmm: Na szali stało jej zdrowie i moje zdrowie ... moje psychiczne. Jej też psychiczne. Nie pamiętasz jak po wetach latałam bo jej ... czacha nie rosła a szaleństwo wręcz odwrotnie ? :evil_lol: [quote name='akucha']Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową? [/quote] Jeżeli mogę zabrac w tej kwestii głos to i owszem ... Do lubienia jest może jeszcze troszeczkę ale juz jej sie nie boję ... :siara: [quote name='akucha']To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa[/QUOTE] A Ty myslisz że ja to ta maupa z drzewa ? Nie ja to ta @. [quote name='ockhama']Pewnie brunetka... :evil_lol: Nie tylko faceci :eviltong: ...równouprawnienie jest?[/QUOTE] Tak - w wyborze - świadomym wyborze - pomogła nam brunetka. :diabloti: Faceci sugerowali że jak dla nas to tylko piła elektryczna. A pani od razu powiedziała: "A gdzie wy z tym kablem będziecie latac ? Odpalicie jakby co we dwie i żaden sznur was nie ograniczy" ... Równouprawnienie jest. [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/379019d562aa9c43.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/127/9eb30eca6db7c436.jpg[/IMG] Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='akucha'] Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew?[/QUOTE] Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi: ... a piła łańcuchowa to może być przydatna jeszcze w... "samoobronie"... :diabloti: Quote
akucha Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']Przecież wiem ;) A czy ja się nie mogę czasem pożalic i podzielic lękami swymi ? :cool3: Obawiam się że jeszcze wiele ale jak na razie jest to jeszcze tajemnica ... jej słodka tajemnica :placz: A miałam wyjscie albo wybór ? :hmmmm: Na szali stało jej zdrowie i moje zdrowie ... moje psychiczne. Jej też psychiczne. Nie pamiętasz jak po wetach latałam bo jej ... czacha nie rosła a szaleństwo wręcz odwrotnie ? :evil_lol: A Ty myslisz że ja to ta maupa z drzewa ? Nie ja to ta @. [/QUOTE] Nie no możesz się zalić ;) I niech ona juz lepiej żadnych asików w rekawkach nie trzyma, starczy tych atrakcji. Pamiętam wedrówki po wetach, ale nie myślałam, że o behawiorystę zahaczyłaś... :evil_lol: Maupo, w kwestii drzew, to nie e-mausy mi w głowie. O hurtowe rżnięci mi chodzi, żaden tam detalik... [quote name='ockhama']Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi: [/QUOTE] Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci! A Bilusia nasz pewnie banerkuje biedactwo.. Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']A pani od razu powiedziała: "[B]A gdzie wy z tym kablem będziecie latac ? Odpalicie jakby co we dwie i żaden sznur was nie ograniczy[/B]" ... Równouprawnienie jest.[/QUOTE] :ylsuper: [I]święta prawda[/I]... [quote name='akucha'] Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci![/QUOTE] :knuje: ...jeśli za każdym drzewkiem stałaby jakaś e-pseudo-działaczka... to ta nowa, jeszcze nieśmiała pasja mogłaby nabrać innego znaczenia... :chainsaw: [quote name='akucha']A Bilusia nasz pewnie banerkuje biedactwo..[/QUOTE] najpierw Bilbo i "atrakcje", potem czytanie goopot tam i siam, teraz dzierganie nowego podpisu - przerabiałam i poległam przy próbie pożenienia banerków z podpisami linkującymi :cool1: Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='akucha']Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew?[/QUOTE] [quote name='ockhama']Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi: ... a piła łańcuchowa to może być przydatna jeszcze w... "samoobronie"... :diabloti:[/QUOTE] No odzyskowe drzewo tnę bo nie powiem że rżnę ... ja początkująca w tej "dziedzinie" ... :roll: A co Ty mi sugerujesz ? Jaką "samoobronę" ? :crazyeye: [quote name='akucha'] :evil_lol: Maupo, w kwestii drzew, to nie e-mausy mi w głowie. O hurtowe rżnięci mi chodzi, żaden tam detalik... [/quote] [quote name='akucha'] Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci! [/QUOTE] Lasu nie wytnę. Zapomnij. Nie dam rady. A z resztą niech rośnie sobie las ... w "zamkniętym kole przyrody". Na wszystko przychodzi czas ... ;) [quote name='ockhama'] :knuje: ...jeśli za każdym drzewkiem stałaby jakaś e-pseudo-działaczka... to ta nowa, jeszcze nieśmiała pasja mogłaby nabrać innego znaczenia... :chainsaw: [/quote] I znowu ktos niewinny miałby ponieśc konsekwencje za winnego ? :crazyeye: I chodzi mi tu o drzewa a nie "działaczki". [IMG]http://images8.fotosik.pl/127/38f5df0fa5ad03c4.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/a5b327fce9801264.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/380edef8eaeb65ad.jpg[/IMG] [IMG]http://images6.fotosik.pl/568/ba1787949cae89b4.jpg[/IMG] [quote name='akucha']Nie no możesz się zalić ;) I niech ona juz lepiej żadnych asików w rękawkach nie trzyma, starczy tych atrakcji. Pamiętam wedrówki po wetach, ale nie myślałam, że o behawiorystę zahaczyłaś...[/quote] A przewidzisz co w głowie się może Bebilowi ulegnąc ? :roll: Stale wyciąga jakiegoś "asika" z rękawa ... ;) Behawiorysta konieczny ... dla własnego zdrowia i życia. A jak człowiek "behawioralnie" przeszkolony przez specjalistę to ... to żaden "numerek" i "asik z rekawa" nie zaskoczy. Chociaz moze i zaskoczy ale juz w głowie jest taka myśl "a tak myslałam ... myslałam że jednak to zrobi" ... mimo że w głowie się to nie mieści ... Quote
akucha Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Wiesz co, to chyba ludzki behawiorysta też by się przydał :evil_lol: Bebilka przypadek alternatywno-ekstremalny. Słodki białasek ze sprężynką w upci i asikiem w rękawku :loveu: Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='akucha']Bebilka przypadek alternatywno-ekstremalny[/quote] Zdecydowanie tak ale za to kazdy dzień to nowe wyzwanie. Nie ma rutyny, szarosci i zgnusnienia. Najgorzej przy pełni księzyca ... wtedy dochodzi ból kręgosłupa. :siara: [IMG]http://images8.fotosik.pl/127/79b0bb1a013d7067med.jpg[/IMG] Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Maupa4']A co Ty mi sugerujesz ? Jaką "samoobronę" ? :crazyeye: [/QUOTE] no np w sprawie: [I]M kontra skonsternowani[/I]... wielbiciele pił mechanicznych... :razz: [quote name='Maupa4']I znowu ktos niewinny miałby ponieśc konsekwencje za winnego ? :crazyeye: I chodzi mi tu o drzewa a nie "działaczki".[/QUOTE] ... taka smutna tradycja... :diabloti: Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Maupooooooooooooooooooo, :modla::modla::help1::help1::help1::help1:, czy ten baner jest za duży, czy on raczej będzie za duży, jak wrzucę jeszcze podpis? Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='akucha'] A Bilusia nasz pewnie banerkuje biedactwo..[/QUOTE] Normalnie się spociłam:shake::evil_lol: Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='Bila']Maupooooooooooooooooooo, :modla::modla::help1::help1::help1::help1:, czy ten baner jest za duży, czy on raczej będzie za duży, jak wrzucę jeszcze podpis?[/QUOTE] [quote] [B]7. PODPISY[/B] a) Maksymalne 500x100 pikseli (w skład podpisu wchodzą banery wraz z tekstem)[/quote] Czyli 500 długości i 100 wysokości. Twój podpis ma juz 100 wysokości. Jak wrzucisz podpis pod banner będzie za wysoki. Trzeba by spróbowac wrzucic podpis obok bannera ale to nie zawsze się udaje. A teraz jak "wszystko" działa jak chce to robienie czegoś co normalnie jest wykonalne graniczy z cudem. Ja np nie mam kolorów. Ja kolor do tekstu muszę wstawiac ręcznie ... :roll: A ile z tym ... zabawy. Quote
ockhama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Bila a FBwP nie ma swojego banerka? Musi być wylinkowany tekst? Bo mnie się tego i tego zamieścić razen nigdy nie udało. Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='ockhama']Bila a FBwP nie ma swojego banerka? Musi być wylinkowany tekst? Bo mnie się tego i tego zamieścić razen nigdy nie udało.[/QUOTE] Mieli, ale grzmota, dwa mi się nie zmieszczą:shake: Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 A gdzie można znależc tego "grzmota" ? Quote
Bila Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Już nigdzie, dlatego wszyscy mają podpisy. BAner został tylko do forumowego sklepu Quote
Recommended Posts