Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bila']Wiesz co, ale Bilbo nie jest grzeczny i ułożony[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]. [B]On jest tylko mniejszy świr[/B]:evil_lol:[/QUOTE]

No to jak zwykle i tradycyjnie ... pocieszyłas mnie :multi::multi::multi:

[IMG]http://images8.fotosik.pl/127/404d88a0009068eamed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/3b4f46aa810ab8b0med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/ed5eec24fc4c0276med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/127/27ce207315cb3793med.jpg[/IMG]

[quote name='Bila'] I nie wiedziałam, czy się cieszyć, że jelita ruszyły, czy się martwić,[B] bo gazownia[/B] [/quote]

A wiesz, że niektórzy to z własnej nieprzymuszonej woli to żyją od lat w ... gazowni :siara:

No to dobrze, że Bilbo juz dzisiaj dobrze.
A jak napiszesz że już wszystko w 100% ok to sie bedziemy cieszyc na maksa. ;)

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

[quote name='ockhama']

...bo to jest mini piła... :eviltong:[/QUOTE]

Przepraszam a co to znaczy że to jest mini piła ? :crazyeye:
Faktycznie była wybierana pod wzgledem ... wagi. Jej wagi i naszej wagi. A także wielkosci czyli wzrostu. Jej wielkosci a naszego wzrostu.
Nie zauważyłam żeby na metce było napisane "dla krasnoludków" ... :mad:
No i chyba nie było tez adnotacji "dla blondynek" ...
Ot to taka piła ... zwykła ... spalinowa ... łańcuchowa ... dla faceta ... Może rzeczywiście nie do super profesjonalnego wycięcia tajgi w pień ale ... ale jakoś tak na razie każdy kto trzymał naszą piłę w dłoni (a raczej nie były to kobiety) po chwili konsternacji i próbie cięcia mówił: "eeee ... dobrą macie piłę ... jakbyście potrzebowały pomocy to ja chętnie ..."
Pomocy jak na razie nie potrzebujemy ... ;)

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/160e5b1bfe701712med.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Maupa4']Przepraszam a co to znaczy że to jest mini piła ? :crazyeye:

Nie zauważyłam żeby na metce było napisane "dla krasnoludków" ... :mad:
No i chyba nie było tez adnotacji "dla blondynek" ...

... ale jakoś tak na razie każdy kto trzymał naszą piłę w dłoni (a raczej nie były to kobiety) po chwili konsternacji i próbie cięcia mówił: "eeee ... dobrą macie piłę ... [B]jakbyście potrzebowały pomocy to ja chętnie ...[/B]"[/QUOTE]

"mini piła" to znaczy mini piła - bez podtekstów... co do jakości.
A czy na metce było napisane "nie dla krasnoludków" i "nie dla blondynek" ? :eviltong:

Ci skonsternowani faceci :evil_lol: to pewnie wielbiciele pił mechanicznych? pasjonaci cięcia? bardzo uczynni i chętni do wszelkiej pomocy? a może blondynka z piłą w dłoniach... zwraca uwagę... na piłę? :razz:

Posted

[quote name='Maupa4']No to jak zwykle i tradycyjnie ... pocieszyłas mnie :multi::multi::multi:
[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/3b4f46aa810ab8b0med.jpg[/IMG]

A wiesz, że niektórzy to z własnej nieprzymuszonej woli to żyją od lat w ... gazowni :siara:[/QUOTE]

Nie, no jak patrzę na Bebę, to:lol::lol::lol::lol:.
Wiem, że niektórzy z własnej nieprzymuszonej :evil_lol:. BF-y jak boksery mają w tym względzie duże możliwości.:evil_lol:
Nie wiem jak laby ogólnie, ale mój głównie zapewnia mi doznania akustyczne. Zwłaszcza wieczorem na spacerze:diabloti:, jest w miarę cicho, idą ludzie... a tu nagle salwa armatnia rozbrzmiewa:razz:. Jego nikt o nią nie podejrzewa:evil_lol:. A jak akustyka zanika, a zaczyna się smrodek-zimorodek, to już gorzej

Posted

[quote name='ockhama']"mini piła" to znaczy mini piła - bez podtekstów... co do jakości.
A czy na metce było napisane "nie dla krasnoludków" i "nie dla blondynek" ? :eviltong:[/quote]

Na metce była tylko ... cena. :diabloti:
A w wyborze sprzętu pomogła nam ... pani. :siara:

[quote name='ockhama']Ci skonsternowani faceci :evil_lol: to pewnie wielbiciele pił mechanicznych? pasjonaci cięcia? bardzo uczynni i chętni do wszelkiej pomocy? a może blondynka z piłą w dłoniach... zwraca uwagę... na piłę? :razz:[/QUOTE]

Faceci jak ... dzieci. Oczy sie świeciły do nowej mechanicznej ... zabawki ... :eviltong:

[quote name='Bila']Nie, no jak patrzę na Bebę, to:lol::lol::lol::lol:. [/quote]

Bebil ... po prostu Bebil ... :cool3:

[quote name='Bila']Wiem, że niektórzy z własnej nieprzymuszonej :evil_lol:. BF-y jak boksery mają w tym względzie duże możliwości.:evil_lol:
Nie wiem jak laby ogólnie, ale mój głównie zapewnia mi doznania akustyczne. Zwłaszcza wieczorem na spacerze:diabloti:, jest w miarę cicho, idą ludzie... a tu nagle salwa armatnia rozbrzmiewa:razz:. Jego nikt o nią nie podejrzewa:evil_lol:. A jak akustyka zanika, a zaczyna się smrodek-zimorodek, to już gorzej[/QUOTE]

No to u nas - jak juz poruszamy ten pachnący problem - są tzw cichacze. Nic nie słychac za to nagle czuc ... i to jaki "bukiet" ... :mdleje:

Czy ja juz pokazywałam czipsiarnię czyli pedigripalnię ?
[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/e79d494f3399d7d2.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/16b04df638bc8078.jpg[/IMG]

Tu też jest zawsze "bukiet" ...
Po zapachu już poznajemy co w danej chwili "schodzi z taśmy" ... :p

Posted

[quote name='Maupa4']Na metce była tylko ... cena. :diabloti:
A w wyborze sprzętu pomogła nam ... pani. :siara:

[B]Faceci jak ... dzieci.[/B] Oczy sie świeciły do nowej mechanicznej ... zabawki ... :eviltong:[/QUOTE]

Zważywszy na efekty popadających w "konsternację" to bezcenna... :diabloti:
Pewnie brunetka... :evil_lol:
Nie tylko faceci :eviltong: ...równouprawnienie jest?

[quote name='Maupa4']
[B]W kazdym z nas jest ... trochę z dziecka[/B].
Bez względu na to ile lat mamy ... i ile lat oni mają ... ;)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Maupa4']Akucha - ja żyję w ciągłym strachu.

Z drugiej strony ta piłka - bieganie, skakanie, łapanie - jest całym "światem" Debi. Światem głuchego i nie czującego bólu psa z ADHD ...

Ja mogę ją tylko w pewnym stopniu chronic bo w jej wypadku nie jestem w stanie przewidziec co nagle jej "strzeli do głowy" ... Tym bardziej że i w sytuacjach/zdarzeniach tyle już razy "przerobionych/nauczonych" też zdarzają jej się nieprzewidywalne "odpały" ...[B] A na "psychotropy" jej nie wsadzę ... Taką decyzję podjęłam rok temu po konsultacjach z lekarzami i behawiorystami.[/B][/QUOTE]

Maupo, nie pomyśl sobie, że ja w jakikolwiek sposób krytykuję swawolenia Debi - absolutnie!
Ona jest fantastycznie szalona, zatracona w swojej pasji na amen. SZCZĘŚLIWA - to przecież najważniejsze. Oglądam jej foty i syczę : o jesuuu, jesuuu... co też ona jeszcze potrafi?! Bo taki tchórz ze mnie i już ;)
Nie miałam pojęcia, ze aż takich konsultacji zasięgałaś...

Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową?

Bila, a co w podpisie miałaś? :eviltong:

To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa

Posted

[quote name='akucha']
Bila, a co w podpisie miałaś? :eviltong:

To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa[/QUOTE]
Taki banerek psiaków z Milanówka i podpis i tak czułam, że to chyba wszystko razem za wysoko niż obowiązkowe piksele i kombinuję dalej, a że ciemna jestem, to trochę mi schodzi:evil_lol:

Posted

[quote name='akucha']Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. [B]Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową?[/B]

To napisałam ja, [B]e-akucha[/B] ha ha haaa[/QUOTE]

Polubiła, polubiła... i dobrze... :evil_lol:

[B]e-[/B]... :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

[quote name='Bila']Taki banerek psiaków z Milanówka i podpis i tak czułam, że to chyba wszystko razem za wysoko niż obowiązkowe piksele i kombinuję dalej, a że [B]ciemna jestem[/B], to trochę mi schodzi:evil_lol:[/QUOTE]

Ja niby blond a podlinkowac banera nie potrafię. Moge zmniejszyć foto.

Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew?

Posted

[quote name='akucha']Maupo, nie pomyśl sobie, że ja w jakikolwiek sposób krytykuję swawolenia Debi - absolutnie! [/quote]

Przecież wiem ;)
A czy ja się nie mogę czasem pożalic i podzielic lękami swymi ? :cool3:

[quote name='akucha']Ona jest fantastycznie szalona, zatracona w swojej pasji na amen. SZCZĘŚLIWA - to przecież najważniejsze. Oglądam jej foty i syczę : o jesuuu, jesuuu... [B]co też ona jeszcze potrafi[/B]?! Bo taki tchórz ze mnie i już ;)[/quote]

Obawiam się że jeszcze wiele ale jak na razie jest to jeszcze tajemnica ... jej słodka tajemnica :placz:

[quote name='akucha']Nie miałam pojęcia, ze aż takich konsultacji zasięgałaś...[/quote]

A miałam wyjscie albo wybór ? :hmmmm:
Na szali stało jej zdrowie i moje zdrowie ... moje psychiczne. Jej też psychiczne. Nie pamiętasz jak po wetach latałam bo jej ... czacha nie rosła a szaleństwo wręcz odwrotnie ? :evil_lol:

[quote name='akucha']Wiecie co? Widzę na fotach piłę i las. Zastanawiam się, co Maupie po głowie chodzi. Jak myślicie ciotki, polubiła piłę motorową?
[/quote]

Jeżeli mogę zabrac w tej kwestii głos to i owszem ... Do lubienia jest może jeszcze troszeczkę ale juz jej sie nie boję ... :siara:

[quote name='akucha']To napisałam ja, e-akuchaha ha haaa[/QUOTE]

A Ty myslisz że ja to ta maupa z drzewa ? Nie ja to ta @.

[quote name='ockhama']Pewnie brunetka... :evil_lol:
Nie tylko faceci :eviltong: ...równouprawnienie jest?[/QUOTE]

Tak - w wyborze - świadomym wyborze - pomogła nam brunetka. :diabloti:
Faceci sugerowali że jak dla nas to tylko piła elektryczna. A pani od razu powiedziała: "A gdzie wy z tym kablem będziecie latac ? Odpalicie jakby co we dwie i żaden sznur was nie ograniczy" ... Równouprawnienie jest.

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/379019d562aa9c43.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/127/9eb30eca6db7c436.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='akucha']
Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew?[/QUOTE]

Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi:
... a piła łańcuchowa to może być przydatna jeszcze w... "samoobronie"... :diabloti:

Posted

[quote name='Maupa4']Przecież wiem ;)
A czy ja się nie mogę czasem pożalic i podzielic lękami swymi ? :cool3:

Obawiam się że jeszcze wiele ale jak na razie jest to jeszcze tajemnica ... jej słodka tajemnica :placz:

A miałam wyjscie albo wybór ? :hmmmm:
Na szali stało jej zdrowie i moje zdrowie ... moje psychiczne. Jej też psychiczne. Nie pamiętasz jak po wetach latałam bo jej ... czacha nie rosła a szaleństwo wręcz odwrotnie ? :evil_lol:

A Ty myslisz że ja to ta maupa z drzewa ? Nie ja to ta @.
[/QUOTE]

Nie no możesz się zalić ;) I niech ona juz lepiej żadnych asików w rekawkach nie trzyma, starczy tych atrakcji.

Pamiętam wedrówki po wetach, ale nie myślałam, że o behawiorystę zahaczyłaś...

:evil_lol: Maupo, w kwestii drzew, to nie e-mausy mi w głowie. O hurtowe rżnięci mi chodzi, żaden tam detalik...

[quote name='ockhama']Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi:
[/QUOTE]

Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci!

A Bilusia nasz pewnie banerkuje biedactwo..

Posted

[quote name='Maupa4']A pani od razu powiedziała: "[B]A gdzie wy z tym kablem będziecie latac ? Odpalicie jakby co we dwie i żaden sznur was nie ograniczy[/B]" ... Równouprawnienie jest.[/QUOTE]

:ylsuper: [I]święta prawda[/I]...

[quote name='akucha']
Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci![/QUOTE]

:knuje: ...jeśli za każdym drzewkiem stałaby jakaś e-pseudo-działaczka... to ta nowa, jeszcze nieśmiała pasja mogłaby nabrać innego znaczenia... :chainsaw:

[quote name='akucha']A Bilusia nasz pewnie banerkuje biedactwo..[/QUOTE]

najpierw Bilbo i "atrakcje", potem czytanie goopot tam i siam, teraz dzierganie nowego podpisu - przerabiałam i poległam przy próbie pożenienia banerków z podpisami linkującymi :cool1:

Posted

[quote name='akucha']Okhama, mówisz, ze to dobrze, nie szkoda ci drzew?[/QUOTE]

[quote name='ockhama']Wiesz Maupa to odzyskowe siecze :multi:
... a piła łańcuchowa to może być przydatna jeszcze w... "samoobronie"... :diabloti:[/QUOTE]

No odzyskowe drzewo tnę bo nie powiem że rżnę ... ja początkująca w tej "dziedzinie" ... :roll:
A co Ty mi sugerujesz ? Jaką "samoobronę" ? :crazyeye:

[quote name='akucha']
:evil_lol: Maupo, w kwestii drzew, to nie e-mausy mi w głowie. O hurtowe rżnięci mi chodzi, żaden tam detalik... [/quote]

[quote name='akucha']
Taaaa... ale cały las ma w oczach! Mówie ci!
[/QUOTE]

Lasu nie wytnę. Zapomnij. Nie dam rady. A z resztą niech rośnie sobie las ... w "zamkniętym kole przyrody". Na wszystko przychodzi czas ... ;)

[quote name='ockhama']
:knuje: ...jeśli za każdym drzewkiem stałaby jakaś e-pseudo-działaczka... to ta nowa, jeszcze nieśmiała pasja mogłaby nabrać innego znaczenia... :chainsaw: [/quote]

I znowu ktos niewinny miałby ponieśc konsekwencje za winnego ? :crazyeye:
I chodzi mi tu o drzewa a nie "działaczki".

[IMG]http://images8.fotosik.pl/127/38f5df0fa5ad03c4.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/a5b327fce9801264.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/380edef8eaeb65ad.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/568/ba1787949cae89b4.jpg[/IMG]

[quote name='akucha']Nie no możesz się zalić ;) I niech ona juz lepiej żadnych asików w rękawkach nie trzyma, starczy tych atrakcji.

Pamiętam wedrówki po wetach, ale nie myślałam, że o behawiorystę zahaczyłaś...[/quote]

A przewidzisz co w głowie się może Bebilowi ulegnąc ? :roll:
Stale wyciąga jakiegoś "asika" z rękawa ... ;)
Behawiorysta konieczny ... dla własnego zdrowia i życia. A jak człowiek "behawioralnie" przeszkolony przez specjalistę to ... to żaden "numerek" i "asik z rekawa" nie zaskoczy. Chociaz moze i zaskoczy ale juz w głowie jest taka myśl "a tak myslałam ... myslałam że jednak to zrobi" ... mimo że w głowie się to nie mieści ...

Posted

Wiesz co, to chyba ludzki behawiorysta też by się przydał :evil_lol:
Bebilka przypadek alternatywno-ekstremalny.
Słodki białasek ze sprężynką w upci i asikiem w rękawku :loveu:

Posted

[quote name='akucha']Bebilka przypadek alternatywno-ekstremalny[/quote]

Zdecydowanie tak ale za to kazdy dzień to nowe wyzwanie. Nie ma rutyny, szarosci i zgnusnienia.
Najgorzej przy pełni księzyca ... wtedy dochodzi ból kręgosłupa. :siara:

[IMG]http://images8.fotosik.pl/127/79b0bb1a013d7067med.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Maupa4']A co Ty mi sugerujesz ? Jaką "samoobronę" ? :crazyeye: [/QUOTE]
no np w sprawie: [I]M kontra skonsternowani[/I]... wielbiciele pił mechanicznych... :razz:

[quote name='Maupa4']I znowu ktos niewinny miałby ponieśc konsekwencje za winnego ? :crazyeye:
I chodzi mi tu o drzewa a nie "działaczki".[/QUOTE]
... taka smutna tradycja... :diabloti:

Posted

Maupooooooooooooooooooo, :modla::modla::help1::help1::help1::help1:, czy ten baner jest za duży, czy on raczej będzie za duży, jak wrzucę jeszcze podpis?

Posted

[quote name='Bila']Maupooooooooooooooooooo, :modla::modla::help1::help1::help1::help1:, czy ten baner jest za duży, czy on raczej będzie za duży, jak wrzucę jeszcze podpis?[/QUOTE]

[quote]
[B]7. PODPISY[/B]
a) Maksymalne 500x100 pikseli (w skład podpisu wchodzą banery wraz z tekstem)[/quote]

Czyli 500 długości i 100 wysokości. Twój podpis ma juz 100 wysokości. Jak wrzucisz podpis pod banner będzie za wysoki. Trzeba by spróbowac wrzucic podpis obok bannera ale to nie zawsze się udaje. A teraz jak "wszystko" działa jak chce to robienie czegoś co normalnie jest wykonalne graniczy z cudem.

Ja np nie mam kolorów. Ja kolor do tekstu muszę wstawiac ręcznie ... :roll:
A ile z tym ... zabawy.

Posted

[quote name='ockhama']Bila a FBwP nie ma swojego banerka? Musi być wylinkowany tekst? Bo mnie się tego i tego zamieścić razen nigdy nie udało.[/QUOTE]
Mieli, ale grzmota, dwa mi się nie zmieszczą:shake: