Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam wątek dla psiaka wypatrzonego na wątku wielkopsów z Wrocka:
http://www.dogomania.pl/threads/216972-TAKIE-FAJOSKIE-CH%C5%81OPY!!!-W%C4%85tek-bardzo-du%C5%BCych-samc%C3%B3w-z-wroc%C5%82awskiego-schroniska

Przykuwa uwagę - niewątpliwie.
Brutus to duży onkowaty piesek, niestety ma już osiem latek i małe szanse na adopcję.
Jednak należę do ludzi którzy się nie poddająi będę próbować ;)
Trzeba go promować!

Kopiuję opis z wątku:

Brutus

Boks 66

Nr ewid.: 1052/11
Nr na szyi: 1516
Imię: Brutus
Od: 11.06.2011
Opis: Bardzo ładny mieszaniec owczarka niemieckiego (a może rasowy???), bury. Jest spokojny, opanowany, grzeczny. Niestety w papierach ma wpisane, że był na obserwacji (czyli ma na koncie pogryzienie człowieka), co na pewno będzie zniechęcać potencjalnych adoptujących... :-(
Opis na stronie schroniska:
Dość spokojny, zrównoważony pies. Bardzo przywiązuje się do opiekuna, jest mądry i lojalny. Pojętny, fajny pies. Wobec obcych z lekką rezerwą.
Wg sunia2000: Brutus- do człowieka OK, dość kontaktowy. Do znajomych ludzi kochany misio. Do psów-zalezy. Miał różnych kolegów na boksie i różnie to bywało, generalnie pozostaje na uboczu, ale jak inny pies daje się zdominować to Brutus to wykorzysta, podobnie jest jak jakiś się stawia-nie pozostaje obojętny, ale agresor jakiś z niego to nie jest. Starszy misiek który mógłby zamieszkac najlepiej z sunią. No i ze względu na wiek to mieszkanie lub dobrze ocieplona buda.

Kontakt:
[FONT=&quot]Patrycja: 509 277 122; [/FONT]
[FONT=&quot]Zosia: [/FONT][FONT=&quot]783 302 665, [email protected][/FONT]

Posted

_ogonek_ napisał(a):
A mam pytanie:
Wiadomo w jakich okolicznościach Brutus dziabnął człowieka?

Ja nie wiem... Ale na pewno byl to ktoś warty dziabnięcia ;)

Jeszcze taki Brutus:

Posted

Zosia123 napisał(a):
Ja nie wiem... Ale na pewno byl to ktoś warty dziabnięcia ;)

Masz rację.
Wkurza mnie to, że potem taki pies ma przeje*ane , bo jakiś debil pchał mu rękę do pyska...

Mamy w schronisku psa, który ugryzł, bo osoba po wejściu do gabinetu wet. od razu pieska chciała pogłaskać.
Ludzka "odpowiedzialność" poraża...

Posted

Tekst dla Brutusa, moja sugestia:

TYTUŁ: Brutus - pozostanie Ci wierny do końca życia

Zwykły pies, ot podwórkowy burek. Dla ciebie z pozoru jest to istota niegodna uwagi, przecież to tylko pies... Ale pochyl się nad jego nieszczęściem, spójrz głęboko w ciemne oczy i pomyśl... Dalej jesteś tego pewien?
Nawet ten zwykły pies czuje i próbuje zrozumieć człowieka, a my psy, jednak biorąc pod uwagę ilość psów w schroniskach, nie jest to komunikacja wyższych lotów... Tam każdy pies pyta ciemnymi oczyma o powód, powód dla któego tu jest....

Tak też jest z Brutusem. Ten wspaniały pies, który wyglądem tak bardzo przypomina majestatycznego owczarka niemieckiego się tu znalazł. Tak to już bywa, zabawka się nudzi...
Brutus to dorosły psiak, około 8letni.
Bardzo przywiązuje się do znanych sobie osób. Do obcych podchodzi z rezerwą, ale nie rzuca się do gardła, to nie jest rasowy killer.
Ten pies jest oazą spokoju i równowagi, słowem IDEAŁ.

Może to ty będziesz tym szczęściarzem, u którego zamieszka Brutus?

• 4 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Sunia, Zosia a czy to jest ten sam ON, który uciekł jak go Pan W. wyciągał z boksu i tak bez problemu dał się złapać jakieś 2 tygodnie temu? silne psisko, ale nie agresywne

• 2 months later...
  • 1 month later...