_ogonek_ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 INFO Z 12.11.11 - MISIEK ODEBRANY PRZEZ WŁAŚCICIELA. Zakładam wątek dla psiaka wypatrzonego na wątku wielkopsów z Wrocka: http://www.dogomania.pl/threads/216972-TAKIE-FAJOSKIE-CH%C5%81OPY!!!-W%C4%85tek-bardzo-du%C5%BCych-samc%C3%B3w-z-wroc%C5%82awskiego-schroniska Duży misio - mój typ. Chcę znaleźć temu psiaczkowi dom, pomimo tego, że znam go tylko ze zdjęć :) Boks nr: 70 Nr schroniskowy: Nr na szyi: W schronisku od: dane do uzupelnienia Jak pisze sunia2000: merlak jest od nas ze schroniska, notorycznie uciekał właścicielowi, ale ten zawsze po niego przychodził do schronu. Tym razem nie przyszedł:-( Jeśli dobrze pamiętam to ma 3 lata, do ludzi taka trochę ciapka, bardzo przyjazny, do psów też raczej ok, ale to tylko słyszałam, nie widziałam jeszcze jak się zachowuje w boksie z innymi.Psiak o niezwykłym charakterze i wyglądzie... Jak nie kochać tego cuda? IMIĘ: ??? WIELKOŚĆ: duża WIEK: 3 lata OPIS: Spokojny, łagodny psiak, do tego bardzo opanowany. Typowy misiek. Z tego co wiadomo jest ok w stosunku do psów.' Uciekał właścicielowi, który zawsze po niego przychodził do schoniska, teraz jednak się nie pojawił :( Uwielbiam takie misie... Kontakt: [FONT="]Patrycja: 509 277 122; [/FONT] [FONT="]Zosia: [/FONT][FONT="]783 302 665, [email protected][/FONT] Quote
_ogonek_ Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Kto może pomóc misiaczkowi? Ja zrobię ogłoszonka Quote
_ogonek_ Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Ja od siebie proponuję: Nestor Tak zwał się mój ulubieniec z Uciechowa, który w lutym znalazł dom. Też był dużym misiem, takie psy to mój typ właśnie :) Quote
Zosia123 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Wielki, szary, spokojny ... może Nestor rzeczywiście?... :) Mam jeszcze parę zdjęć - jemu to łatwo robić zdjęcia, bo się wcale nie rusza :) Quote
_ogonek_ Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 no uroczy :loveu: dzisiaj niewiemc zy dam rade oglosic... kurcze czemu tego tyle jest?! Quote
NikaEla Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ale za młody na Nestora, ludzie się zasugerują imieniem i nie doczytają że nie jest stary Quote
_ogonek_ Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Nikaragua napisał(a):ale za młody na Nestora, ludzie się zasugerują imieniem i nie doczytają że nie jest stary racja, to może... Fiodor Ramzesa chyba macie... Falk, Fado, Soron, Saron ;) Quote
NikaEla Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 _ogonek_ napisał(a):racja, to może... Fiodor Ramzesa chyba macie... Falk, Fado, Zosia niech zdecydują, albo Sunia, one chodzą do dużych psów. Ja się nie będę wtrącać ;) ale wygląda dostojnie, to musi mieć dostojne, nobliwe imię Nobel ? Quote
_ogonek_ Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Zosia123 napisał(a):Hehe może Nobel? :D Nobel? Dziwnie mi się skojarzyło :eviltong: Nie wiem, jak uważacie, chyba że Merlin od merlaka :evil_lol: Quote
alekcuk Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ach to ten przystojniak, który siedział na kwarantannie z tyłu :) dużo ludzi go oglądało, zresztą nic dziwnego bo ma wręcz magiczną urodę :loveu: długo u nas nie posiedzi :) a co do imienia to popieram imię Merlin :) Quote
_ogonek_ Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Tekst dla Merlaka: TYTUŁ: Blue merle do domu chce :) Ósmy cud świata do wzięcia. Taka uroda jest niepowtarzalna, wyjątkowa jedyna. Widząc tego psa słów zachwytu brakuje, stają w gardle i grzęzną, a ty po chwili zdajesz sobie sprawę że wpatrujesz się rozmarzonym wzroekim w ósmy cud świata! Płaszcz w odcieniu merle narzucony na białe futro to istny ewenement w przyrodzie. Czegoś tak wspaniałego świat jeszcze nie widział. W tym wypadku uroda idzie w parze z charakterem. Nasz bohater to pies spokojny, łagodny, a zarazem pełen majestatu. Jest dosłownie i w przenośni miśkiem. Ten typ psa jest najfajniejszy z wszystkich! Nasz ósmy cud świata ma około 3 lata. Jest dużym psem i opanowanym. Szukamy odpowiedzialnego właściciela, który przeleje w to urocze ciałko olbrzymią dawkę miłości jakiej mu brakuje... Quote
Zosia123 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ogonku, jesteś genialna, zapisuję się do Ciebie po tekst dla Atoska :) Merlin na pewno szybko znajdzie dom! :) Quote
_ogonek_ Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Zosia123 napisał(a):Ogonku, jesteś genialna, zapisuję się do Ciebie po tekst dla Atoska :) Merlin na pewno szybko znajdzie dom! :) czyli co imie Merlin pasi? :diabloti: tak prawde powiedziawszy to napisane i tak w trybie off bo o takich porach moj mozg nie pracuje normalnie ;D Quote
Zosia123 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 _ogonek_ napisał(a):czyli co imie Merlin pasi? :diabloti: tak prawde powiedziawszy to napisane i tak w trybie off bo o takich porach moj mozg nie pracuje normalnie ;D Pasi jak najbardziej!! To ja już się boję, jak pracuje Twój mózg w trybie on! :) Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja też zapisuję, wczoraj bardzo mi zapadł w serducho, urodziwy i taki kochany się wydaje.. podawał słodko łapę przez te kratki :( Uroda od razu przyciąga uwagę, moim zdaniem on jest mocno w typie owczarka środkowoazjatyckiego, może przy ogłaszaniu warto to dopisać. Tu taki psiak: Uploaded with ImageShack.us Jednak nasz Merlin umaszczenie ma oryginalne:loveu: Moja daleka ciotka ma hodowlę takich psów, jakiś czas temu odeszła ukochana sunia, jak będę miała możliwość to zapytam czy nie pomogłaby biedakowi. Zna się na tych psach bardzo dobrze bo hoduje je już bardzo długo. edit: a sprawdzał ktoś czy ma tatuaż? Może od właściciela coś wiadomo, czy jest z jakiejś hodowli..? Założę mu wątek na molosach, może tam ktoś z miłośników go wypatrzy, mogę wykorzystać zdjęcia? Quote
Zosia123 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Dzięki olalolaa za pomoc! Rzeczywiście podobny do tego owczarka środkowoazjatyckiego :D. a ja zachodziłam w głowę, coż to za rasy mogły się zmieszać żeby w efekcie powstał taki super misio :) Rzeczywiście może by mu trzeba zajrzeć w uchole... Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Tutaj mu założyłam wątek, tam ktoś twierdzi że uszy ma bardzo sterczące jak na azjate, ale one chyba nie są kopiowane, bo te psy z kopiowanymi wyglądają jakby były bez uszu.. a Merlin je ma ;) Warto sprawdzić tatuaż, choć ze zdjęć widziałam że rodowodowe psy tej rasy nawet z niekopiowanymi uszami maja je oklapnięte, ale może to jakiś 'krzywy gen' ;P Quote
LILUtosi Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Piękny. Taki Szakal. A on ma ogon zakręcony jak u akity? Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 LILUtosi napisał(a):Piękny. Taki Szakal. A on ma ogon zakręcony jak u akity? On chyba ma kopiowany ogonek, albo te psy takie mają-nie wiem:lol: O tu widac taki kikutek _ogonek_ napisał(a):Zdjęcia: Quote
_ogonek_ Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 On i tak jest przepiękny, nawet jako kundelek :loveu: Idę pisać przemówienie na polski, bo nigdy tego nie skończę... Quote
Recommended Posts