Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies słucha prawie bezbłędnie gdy nie ma ludzi ,ani psów w dużej ilości :) natomiast gdy przychodzi ciepła niedziela to nie mogę z nim wyjść bo jest nie do wytrzymania, nie słucha, rwie się, ciągnie, dusi muszę serio krzyknąć ,albo go skrzyczeć ,żeby się uspokoił ,ale unikam tego co mogę zrobić ,żeby przestał tak robić i słuchał się mnie nawet w takich momentach ,inne psy widziałam ,ze właściciel tylko zawołał i już są koło niego, a on nie bardzo przyjdzie ,ale zaraz znowu poleci gdzieś, jest coś ,ala zdezorientowany co można z tym zrobić??

Posted

10 lat, i mam wierzę ,ze da się coś z tym zrobić ,bo czasami się zdarzy ,ze musimy jechać do miasta to on po prostu dusi się nie ważne czy ma szelki czy obrożę.

Posted

Witam,
ja też miałem taki problem, gdy rodzice adoptowali 2 letniego kundla. Bał się dużej grupy ludzi. Mam dużą rodzinę, więc wszyscy chicieli go zobaczyć i się pobawić.
Prawdopodobnie ten psiak był wychowany bez kontaktu z grupą ludzi. Pewnie był tylko on i właściciel.
Ale udało nam się go nastawić do ludzi. Wymagało to cierpliwości. W miarę jak coraz częście wychodziliśmy z nim w odwiedziny, w końcu to jest członek rodziny, zaczął sie przyzwyczajać do ludzi. Oczywiście obcych ludzi się boi ale, ma mały kontakt z obcymi, bo lata sobie po podwórku przy domu.
Pozdrawiam,
Daniel

Mam kilka ciekawych artykułów na temat psów na stronie:
http://carmenmojpsiak.blogspot.com/

• 3 weeks later...
Posted

Nie chciałam zakładać nowego tematu, ale mam jeszcze jeden mały problem, bo Kuba b przez 10 lat spał na podwórku (w budzie), gdy czasami chce go wziąć do domu ,to puki go głaszcze jest ok. jak, są otwarte drzwi też jest ok, ale gdy zamykam drzwi i wstaje on nie idzie tylko biegnie pod drzwi i aż się trzęsie ,żeby wyjść. Nie poleży spokojnie chyba ,że sam wejdzie.
A gdy już go wypuszczę to kręci się w kółko i gryzie ogon, po spacerze tez tak robił ,ale udało mi się go tego oduczyć. I niewiem co zrobić czy nie barć go do momu i zostawić w świętym spokoju czy próbować??