ewa36 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Jaka piękna ! Zapisuję się do ślicznej :) A Mokry Nosek to bardzo dobry hotelik super że tam trafiła ! :) Quote
anka_szklanka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 zrobilam nowe zdjęcia, niebawem wstawie :) Sunia faktycznie nadal kręci sie w kojcu i moje zdanie jest takie, że dopoki będzie w kojcu to będzie się kręciła... Musi jak najszybciej znaleźć dom, gdzie będzie luzem przez CAŁY CZAS.... Instynkty obronne rzeczywiście się ujawniły, również psy sąsiadów za płotem nasza milusińska chciała zeżreć :D (swoją drogą, one są dwa a robią więcej hałasu niż nasze jak mamy komplet...;) ) Jeszcze jedna mala obserwacja to taka, że Chila jest zdecydowanie psem jednego pana. Pomimo tego, że jestem na miejscu często i czasem "robię" przy psiakach to Chila ma mnie w głębokim poważaniu, za to jest w "swoją panią: wpatrzona jak w obrazek :) Poza tym ciągle jest strasznie chuda, chociaż oprócz kulek dostaje gotowane żarełko, a pełna micha znika w ułamku sekundy :( [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-5azoff43ej8/TwJCMpZrdSI/AAAAAAAAE_o/mjiwle4r48I/s600/IMG_1018.jpg[/IMG] wiecej...będzie ;) Quote
Czorcik Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 ooo i wreszcie znalazłam wątek Goni. Widziałam ją kilka razy jak byłam w Mokrym Nosku , biegała przy nas :) jest fajna , bardzo fajna , zapatrzona w p. Małgosię z Noska i delikatnie mówiąc miała mnie głęboko w d... :) Z tym , że bez problemu mozna ja głaskać :) Martwi mnie to , ze jest przeraźliwie chuuuuda , kości czuć i niestety " znosi " ją na jedną stronę , przechyla główke i tak jakby ciężar ciałka przenosiła na jedną stronę , kurcze nie wiem jak mam to opisac obrazowo Quote
xmartix Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Ania i Czorcik dziękuję za info sunia ma mieć badania, tylko nie mogę się wziąć i zadzwonić do Ani mamy (dużo mam spraw w pracy), ale teraz już jestem na zwolnieniu od jutra więc w końcu zadzwonię i ustalimy konkrety co do badań Quote
ewa36 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jest podejrzewana o jakieś sprawy neurologiczne ? Czy też ktos ją cięzkim ciosem z głowe potraktował ? Quote
Czorcik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 nie mam pojęcia co to może być :( ale jest to niepokojące Quote
xmartix Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 podejrzewana jest o wszystko, opinia ostatniego weta jest taka że się przekrzywia od tego kręcenia się dzisiaj Czila miała robione badania (krew i kał) ok 150 zł razem dostała cieczkę więc sterylka będzie przesunięta troszeńkę przytyła, lecz i tak za mało, będzie znowu odrobaczana szukajmy domu, potrzebuję pomocy w tej kwestii bo sama nie dam rady, właśnie uaktualniam ogłoszenia które ostatnio robiłam Quote
mimblunka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Uczulcie weta, zeby uszy sprawdził. Przy silnym zapaleniu ucha, siada na błędnik i pies może przekrzywiać łepek i ściąga go na strony. Quote
maja602 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Rozumiem, że ona kreci się za własnym ogonem, tzn. wiem,, ze już go nie ma ale się kręci? Bardzo mnie interesuje jaka będzie diagnoza. Muszę zapytać swoją wetkę. Quote
xmartix Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 tak, kręci się za ogonem zapytam o uszy uaktualniłam jej ogłoszenia na: ale.gratka.pl kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka.pl allegro.pl toz.wroclaw.pl morusek.pl tablica.pl Quote
MyrkurDagur Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Przelałam styczniową deklarację dla dziewczynki :) Quote
Czorcik Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 no własnie ona się kręci ale nie zawsze za ogonem, jak chodzi luzem to potrafi tak do okoła człowieka sobie chodzić , a jak biega to ją przechyla na jedną stronę Quote
xmartix Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 dzięki Myrkur :) no zobaczymy co z tym kręceniem, ja wetem nie jestem Quote
xmartix Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 w czwartek powinnam być w biurze, dawno nie spisywałam wpłat Z badań krwi wyszło że ma chorą trzustkę, dostała leki. No i zaczęła jej się w ogóle cieczka, także ze sterylką poczekamy. Niestety nikt nie dzwoni z ogłoszeń. Pomóżcie ogłaszać! Quote
xmartix Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 dziękuję Malicjo ja zamówiłam jej pakiet ogłoszeń 30 bodajże, także na dniach będzie :) Quote
anka_szklanka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 zdjęcia: [url]https://picasaweb.google.com/113942384706243414984/Chila?authkey=Gv1sRgCKztgbvAtbTLRQ[/url] Quote
Czorcik Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 to jest wyjątkowo super :) jaka klata :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Gf7Vkq55L5k/Tw2Dd6wtnMI/AAAAAAAAFBg/I8cypPPl1kg/s600/IMG_1030.jpg[/IMG] Quote
xmartix Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 piękne wstawię je na watek [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-cNNIttNu4HY/Tw2Dd5DuvII/AAAAAAAAFBc/Stu0QZd0tHg/s512/IMG_1028.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/--wndT0ZMMho/Tw2Dd5q-GbI/AAAAAAAAFBY/NXXl5-DFYqQ/s512/IMG_1023.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-gDfDhAFy_N4/Tw2DeSnm5CI/AAAAAAAAFBs/4EP2KDD-89w/s512/IMG_1041.jpg[/IMG] Quote
anka_szklanka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 faktycznie Goska pięknie zbudowana, jak nabierze ciała to będzie kawał baby! Quote
Telimena Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 zapisuję na razie dziewczynkę, później przejrzę wątek Quote
xmartix Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 dzięki Telimeno że się u nas pojawiłaś :) Quote
Telimena Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 przeczytałam... takie przechylanie głowy może iść od zapalenia ucha środkowego, mam taką pacjentkę, nie kręci się w kółko ale stale przechylała głowę, miała zrobione dokładne badania i nic, przechodziło jej po sterydzie + antybiotyk, później wracało, znowu to samo i nawrót, w końcu doleczyliśmy do końca już samym sterydem z którego schodziłyśmy kilka miesięcy... Quote
xmartix Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 o widzisz, a jak zbadać zapalenie ucha? Quote
Recommended Posts