Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama zabardzo nie wiem, bo narazie w księgarni nie ma, ale nawiązałam z księgarką znajomość :evil_lol: :lol: :evil_lol: I zawsze jak chcę jakąś książke (a zazwyczaj jej nie ma w księgarni) to mi sprowadza ....
A to internetu:
Niezwykła historia amerykańskiego Animal Liberation Front opowiedziana przez jej założycielkę Valerie.
Wolność dla zwierząt zabiera nas na pierwsza linię frontu ruchu obrony zwierząt.
Intrygująca, wzruszająca i z pewnością kontrowersyjna opowieść o akcjach podziemnej organizacji ALF, o walce z systemem zła maltretującym zwierzęta.
Wolność dla zwierząt jest pasjonująca przygodą, jak również wymownym wołaniem o respektowanie praw zwierząt.

Wzruszająca historia o wielkim okrucieństwie i wielkiej odwadze. Inspirujący i praktyczny poradnik dla każdego, kto walczy z systemem maltretującym zwierzęta.
(Olivier Stone)

Książka Ingrid Newkirk wzruszyła mnie do łez i jednocześnie podnosiła na duchu.
(Rue McClanahan)

Ingrid Newkirk jest przewodniczącą PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Ludzie na Rzecz Etycznego Traktowania Zwierząt), największej na świecie organizacji broniącej praw zwierząt.
Jest autorką książek: Kids Can Save Animals! 101 Easy Things to Do, The Compassionate Cook, 250 Things You Can Do to Make Your Cat Adore You, You Can Save Animals: 251 Simple Ways top Stop Thoughtless Cruelty.
Ingrid Newkirk prowadzi wykłady i sympozja na temat praw zwierząt na całym świecie, propaguje ideę wyzwolenia zwierząt i uczy jak eliminować cierpienie zwierząt w swoim najbliższym otoczeniu i w skali globalnej.

Przekład: Roman Rupowski

----------------
Jeśli ktoś ma to czy starać się o nią ?!?