Bgra Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='Joann']baaardzo ładne zdjęcia, czym focisz?[/QUOTE] o to to maminko Patik,właśnie miałam zapytać:lol: Quote
Leokadia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Witamy się nareszcie u was i muszę przyznać, że robisz przepiękne foty, no ale mając takich modeli to naturalne:loveu: Quote
phase Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Kubuś jak zawsze wiecznie młody. :loveu: [url]https://lh4.googleusercontent.com/-cyqFyGaaGqQ/UF2NFdIlmnI/AAAAAAAAB2U/sofTsuReAAA/s512/image010.jpg[/url] pięknie! :) Quote
Patik Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Dziękuję wszystkim za tak miłe komentarza :D Kubuś jest,był i będzie młody (prawdopodobnie łyka potajemnie jakieś tabletki na odmłodzenie,ale jeszcze nie wykryłam jakie) A zdjęcia robione nikonem d70s i sigma 28-200 aspherical if macro Ale planuje kiedyś zakup czegoś innego jakiejś stałki może :D A jeszcze wcześniej wykombinowałam coś i kupie sobie pierścień odwrotnego mocowania i będę robaczki robić,o ile mi się to wszystko uda :D Quote
Joann Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 polecam zakupić to:[URL]http://fotozakupy.pl/filtr/foxfoto-soczewki-makro-1-2-4-10,9250s[/URL] jak chcesz robić zdjęcia owadów itp tanim kosztem bez kupowania obiektywu, ja mam taką 10` i jest super;] ja teraz jestem na etapie zbierania na nowy teleobiektyw... ;] Quote
Patik Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Właśnie myślałam o soczewkach,ale wszędzie piszą ,ze są beznadziejnie,a nikt nie mógł ze znajomych mi za bardzo doradzić,szczególnie nie sprawdzają się podobna przy dużych przybliżenaich;/ Ja kocham po prostu zdjecia z obróconego heliosa [url]http://fotogalerie.pl/fotki/upload/25/33/72/2533721122180418160.jpg[/url] :loveu::loveu: A masz jakeiś zdjecia do pokazania tymi soczewkami ??:p Quote
Joann Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 No takiego efektu tą soczewką nie da sie zrobić ale jest to dobre rozwiązania dla ubogich heeh robić fotki a kase zbierać na cos innego ona właśnie w druga stronę działają;p jak chcesz coś z daleka zrobić to za cholerę sie nie da na przybliżeniu tą dziesiątką, dziesięć razy przybliża;] i jak chesz kupic 10 to płacisz za nia 15 zł;p jeszcze nie zrzucałam zdjęć w wykonania tej soczewki mam tylko jedno: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1Vfu0Nb0pik/UF_wJy89OnI/AAAAAAAAApQ/Dydtt3-4Z8A/s640/DSC_0072.JPG[/IMG] oczywiście wykonuje sie zdjęcia z manualną ostrością;] Quote
Patik Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Może się jednak skuszę ale na razie brak funduszy myślę,ze gdzieś będę na nie polować koło października lub nawet listopada bo w październiku jeszcze mnie sterylka czeka (znaczy nie mnie tylko Doris :diabloti:) A czym robisz zdjęcia ?? Quote
Joann Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 o sterylka super łatwiej bedzie można ogarnąć 2 psy;] mam nikona d3100 niestety obiektyw kit ale daje rade, juz sie powoli czaje na używaną lunetę;] Quote
Patik Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='Joann']o sterylka super łatwiej bedzie można ogarnąć 2 psy;] mam nikona d3100 niestety obiektyw kit ale daje rade, juz sie powoli czaje na używaną lunetę;][/QUOTE] Mam nadzieję,ze coś Ci się trafi mi mój cały zestaw trafil się za 900 zł i jak naraie działa bez zarzutu :D Doris to nawet sterylka nie pomoże:evil_lol: jakieś psychotropy może i tak ,ale sterylka wątpię:evil_lol: W ogóle młodej coraz lepiej idzie zabawa w frisbee tylko może ktoś mi doradzi co mam zrobić,bo pies owszem biegnie do dysku,czasami nawet skoczy ,ale jakoś kiepsko jej wychodzi łapanie,tak jakby źle sobie wcelowywała. Nie wiem o cochodzi jest co prawda coraz lepiej owszem pies ma gorsze dni,ale jest jak dla mnie to na +4:D [quote name='unikatowydiament']witamy się:)[/QUOTE] Witamy,witamy :D Quote
Leokadia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Tak tylko spytam, aparat kupowałaś używany? Gdzie za tyle znalazłaś, na allegro? Bo u mnie właśnie o to chodzi, że szukam czegoś taniego, niekoniecznie nowego, bo z kasą trochę krucho, a jakos nie moge znaleźć nic sensownego:shake: Quote
Patik Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Używany,bo stwierdziła,że na nowy mnie nie stać a coś super wypasionego na początek nie potrzebuje ;D i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Znalazłam na allegro:D A ty zależy jakiej firmy szukasz (szczerze polecam nikona,bo mój kuzyn który siedzi w aparatach mi doradzał,a wię prawie wszystko o każdej firmie, no ale nie twierdze,ze inne są złe czy coś takiego,każdy woli coś innego ;D) i zależy ile chcesz wydać :D Quote
Leokadia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 No właśnie podobnie jak ty, chcem cos jak najbardziej taniego, nie wypasionego, ale dobrego. Jeszcze mam trochę czasu, bo dopiero w maju zamierzam kupować, więc czas do zastanowienia jest;) Quote
Patik Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 A no jest czas, jak wpisywałam po kolei interesujące mnie oferty i od najniższej ceny:evil_lol: Jeden co prawda przyjechał zepsuty i byłe małe kalifikacje ale na szczęście wszystko się udało :D No ale raz się żyję i zamówiłam drugi i jak na razie świetnie się sprawuje :D Quote
Joann Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 ja bym sie nie bawiła w używki, niestety lustrzanki maja ograniczoną liczbę zdjęć i potem umierają, itp itp nie bede sie rozpisywać (sama sie wcześniej nad tym zastanawiałam) lepiej wziąć pożyczkę i kopic nowy, dobry z gwarancją, z pewnością ze podziała parę lat. a płacic za uzywke 900 a za nowy dobry z gwarancja 1600 to ja bym wolała nowy. Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [url]https://lh3.googleusercontent.com/-qE6-_SMP7cI/UFq0aqhKrkI/AAAAAAAAB0c/zZP43jbpnB4/s600/image003.jpg[/url] fajne :) Ucałuj moją kochana Doriskę :loveu: i oczywiście Kubusia :loveu: Miłego dnia :) Quote
Leokadia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Rozumiem twoje zdanie, chodzi o to, że jak z kasą krucho, a nie chce mi się już męczyć ze stara cyfrówką, która albo sie włączy albo nie, to najlepszym wyborem byłby zakup uzywanego tylko tymczasowo póki nie zarobi sie na coś lepszego, więc z takim możnaby kilka lat pohulać a potem przerzucić się na cos lepszego, jak troche kaski wpłynie. Quote
#Etna# Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Hej hej:) przepiękne zdjęcia owadów! Zwłaszcza kolory boskie:loveu: Pieski wiadomo, że są śliczne zawsze i wszędzie. "Piąteczka" mnie rozbroiła:) No tak ja też myślę o nowym sprzęcie foto ale nie wpadłam na to żeby kupić używany hehe Może się skuszę za jakiś czas;) Quote
Patik Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Powiem tak też myślałam na początku co będzie jak za tydzień się zepsuje itp. no ale powiedziałam raz się żyję:evil_lol: a ja taki w miarę widziałam za ok 2500 , teraz ceny trochę spadły modeli które mnie interesowały,ale to i tak cena ok 2000zł. wiec nie moje zakresy cenowe :D A pożyczki wziąć nie mogę:diabloti: Dziękuje za miłe komentarze:oops:;) Quote
Leokadia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ja do maja właśnie czekam do maja, bo rodzinka obiecała na osiemnastke, że jak trochę kasy uzbieram to mi dorzucą do lustra, no i przy okazji mam nadzieję, że ceny do tej pory troche spadną i kupię cos fajnego niedrogo;) Quote
whiteterrier Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Ale mnie tu dawno nie było :angryy: Cudowne zdjęcia :loveu: Quote
Recommended Posts