Jump to content
Dogomania

Szalone bydłaki czyli: Spot [*], Tops, Magnus,Uma, Kicia, Lucyfer i Franek ;)

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:loveu:śliczne foteczki

ha ha ....a łyżwy gdzie mają :evil_lol::evil_lol:
[url]http://images34.fotosik.pl/428/24beda9ed3c539cc.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Witamy się w Nowym Roku ! i życzmy wszystkiego dobrego :loveu:

to zdj jest cudowne !!
[url]http://images38.fotosik.pl/45/e4eb50327eaabc14.jpg[/url]
Uma chyba jeszcze malutka??
pozdrawiamy zimowo :evil_lol:

Posted

Halo halo, jestem:evil_lol: Tylko czasu mało, sesja się zbliża i wogóle jakoś tak nie mam weny do pisania i robienia zdjęć:roll:
Uma dzisiaj zakończyła szkolenie z wynikiem 5,9 na 6, dostała dyplom i cud miód:diabloti:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/311/0dcb7266fa30465f.jpg[/IMG][/URL]

Uma popatrz tyle dostałaś za równanie, tyle za zostawanie a tyle za...
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/435/0f9988776fd1f5fe.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/48/702358d497fce130.jpg[/IMG][/URL]

Pozdrawiamy serdecznie i obiecujemy jak tylko będzie czas porobić duuuuużo zdjęć;)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]witam po latach... ale mi sie zimno zrobiło od tych fotek :roll::roll:

gratulki za wyniki w szkoleniu... :loveu::loveu: mądra psina.... po cioci klockowej :diabloti::diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Długo nas tutaj nie było a tu takie nowości !!!
GRATULACJE dla naszej kochanej białej królewny !!! :loveu:
Zdolniacha z niej ! Siostra jest dumna z Umy i zazdrości ze ma tak wykształconą sister :evil_lol: !!!

powiedz mi Uma troche złagodniała, utemperował jej sie charakterek dzięki szkoleniu ?? widzisz na co dzień postępy i różnice w zachowaniu suni ?
u nas najbardziej uciążliwe jest gryzienie smyczy na spacerach (nie zawsze ale czasem ją bierze mega głupawa) i skakanie po ludziach. Najgorzej jak jedziemy windą (u rodziców z 7 piętra) i ktos sie dosiądzie np na 5 czy 6 piętrze i zaczyna słodzić Unce ! Ona wtedy tak sie nakreca ze nie usiadzie tylko zaczyna skakac ! echh

jeszcze raz wielkie gratulacje !

Posted

Halo halo witam:loveu:
Dzisiaj mam wolne i mase rzeczy do zrobienia, będe piokła ciasteczka dla psów a potem ciacho dla ludzi i coś tam jeszcze:evil_lol:
Wiecie co? We wzorcu boksera powinna mieć taka informacja: "Jeżeli chcesz mieć poobijane ściany, zdewastowany caly dom, obślinione pantofle i mase siniaków i ogólnych uszkodzeń ciała kup se boksera.":evil_lol:
Umie dzisiaj chyba wydawało się, że występuje w jeziorze łabędzim, odwróciłam się i zobaczyłam białe lecące coś w moją stronę, oczywiście to białe coś ważące już prawie 30 kilo powaliło mnie na stojak z płytami i ściane. Efekt: Pobijana ściana, rozwalone płyty i jak ledwo chodząca tak się w kręgosłup uderzyłam, a Uma? Nic, poszła szukać se innej rozrywki:evil_lol: Ogólnie małpa jest strasznie wredna, poluje mi na ludzi, na psy się rzuca jak szalona, dusi sie, wymiotuje ale nie odpuści, taka wredota. Już nie mam na kobite pomysła. Dzisiaj mi podziabała Topsa na spacerze, bo rzucały sie razem na jakiegoś bezpańskiego psa, a jej się nagle odwidziało i chyba fronty zmieniła, ale na moje chuknięcie przestała:roll: Idem, wieczorkiem w końcu połaże po galeryjkach;)

Posted

[quote name='kwiatek82']Długo nas tutaj nie było a tu takie nowości !!!
GRATULACJE dla naszej kochanej białej królewny !!! :loveu:
Zdolniacha z niej ! Siostra jest dumna z Umy i zazdrości ze ma tak wykształconą sister :evil_lol: !!!

powiedz mi Uma troche złagodniała, utemperował jej sie charakterek dzięki szkoleniu ?? widzisz na co dzień postępy i różnice w zachowaniu suni ?
u nas najbardziej uciążliwe jest gryzienie smyczy na spacerach (nie zawsze ale czasem ją bierze mega głupawa) i skakanie po ludziach. Najgorzej jak jedziemy windą (u rodziców z 7 piętra) i ktos sie dosiądzie np na 5 czy 6 piętrze i zaczyna słodzić Unce ! Ona wtedy tak sie nakreca ze nie usiadzie tylko zaczyna skakac ! echh

jeszcze raz wielkie gratulacje ![/quote]
A gdzie tam! Taka sama wredota jak przed, teraz jest w najgorszym wieku. Ale faktem jest, że kilku poleceń sie nauczyła, umie już równać, okrążać człowieka, siadać ładnie itp. Może spróbuj Unce odwracać uwage od ludzi zabawkami? Uma się tak nakręca, że ma gdzieś zabawki, ale na pozytywnie nastawioną Unke może to działać:lol: Uma też gryzie smycz, ale szczerze to ja wole jak ona gryzie, bo jak nie zajmuje się smyczą to ciągnie w poszukiwaniu ofiar:shake::shake:

Posted

[quote name='kwiatek82']ktos sie dosiądzie np na 5 czy 6 piętrze i zaczyna słodzić Unce ! Ona wtedy tak sie nakreca ze nie usiadzie tylko zaczyna skakac ! [/quote]
Spot miał taki charakter, do ludzi był wiecznym szczeniakiem. Ktoś mu przysłodził - od razu dupcia mu latała. Nawet jak pijany facet wyrywał Kasi smycz to Spot był wniebowzięty. Ale w sumie lepsze to niż wściekła Uma burcząca na wszystko co się poruszy:roll:

Posted

Gratulację dla Umy. Wiedziałam od początku, że maxi mądry pies. My też chodzimy na szkolenie... "szkolenie". Niby irlandzka rewelacj 120e/ kurs 6 tygodniowy po godzince. Nie wiem jak Wasz wyglądał, opisz co nieco. U nas gość więcej pieprzy bezsensu niż jest zajęć praktycznych. Psy się nudzą, sama już wczoraj (na 2 zajęciach) zaczęłam Kenzo czymś zabawiać. Przez godzinę zrobiliśmy 4 ćwiczenia. Samo ćwiczenie jest fajne, chodzimy slalomem miedzy psami. Ani w trakcie slalomu, ani kiedy to my robimy za pachołek Kenzo nie reaguje na psy, aczkolwiek po wczorajszych zajęciach nie widzę żadnych oznak postępu.

Posted

Dziendobry a w sumie to juz dobrywieczór:loveu: Jak tak czytam tez watek to sie pocieszam -moja Sara nie jest wyjatkiem:diabloti::diabloti:
Ucalowac w faflutki wszytskie psiaki od nas:loveu:

Posted

[COLOR=DarkRed][B]no to masz tak jak ja miałam z Lej
ona tez wiecznie gdzieś mnie ciągnęła nie lubiła ludzi dzieci i suk w jej wadze:roll:
ale wyrosła
a uwagę jej skupiałam na piłeczce
potrafiła wpatrzona w nią przejść obojętnie nawet koło pijaczka albo mohersa na rowerze:razz:

a teraz taka grzeczna jest wszystkich wpuści do domku za płotem to wrog a le w domu juz miodzio

cierpliwości i konsekwencji Ci zycze
i sobi też bo dyzioł to czart w anielskiej skórze:diabloti::diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

Kurzaaaaa stoooooooooopaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Napisałam takiego długiego posta i cholerstwo się skasowało:angryy::angryy:
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!
Aneczka, u nas psy chodzą w kółko po placu, czasami za płot "na miasto" koło tramwaji itp. Teori raczej mało większość na maila wysyłają, po za tym zimno a psiaki za długo pod płotem siedzieć nie mogły. Ogólnie trwa to 1,5 godziny dwa razy w tygodniu przez ok 2 mies.

U Umy troche poprawy, wychodzi na spacery bez Topsa w ruchliwe miejsca, Topsa dopiero za jakiś czas wprowadze. Kupiłam jej dzisiaj kaganiec, w zoomarkecie bardzo ładnie się zachowywała. Dobra lece z Topsem ... a takiego ładnego posta napisałam:angryy: POtem wstawie zdjęcia.

Aha nie wiem czy Wy wiecie, ale Uma wciąż sika w domu, a właściwie posikuje, przy mnie i mamie nie, ale przy innych tak, ojcu ostatnio na łóżko nasikała, ponoć to może przejść po pierwszej cieczce... ze złości to robi, nie jak jej się chce tylko jak coś jej nie pasuje... wredna małpa ... nic na nią nie działa... dobra lece:roll:

Posted

Kiłi - powiem Ci w sekrecie że Unce tez sie zdarza czasem nalać centralnie na łóżko ! :evil_lol: Spieprza potem szybko i wiadomo o co poszło !
nie robi tego bo chce jej sie sikac ale np jest śwież o pościelone, wymienione prześcieradło, poszewki, czysto pachnąco a ta myk i zruu - pare kropel chociaz zrobić musi !
zdarza jej sie to raz, moze dwa razy na miesiac, moze troche zadziej ale jednak
podobno tak robią suki dominujące
jak tak mam ze np 2 miesiące jest OK ale jak tylko pomysle o tym ze "Oo Unka juz dlugo nie siknęła to akurat w ten sam dzien naleje " wrr

Posted

Hihi no to ciesze się, że Uma nie jest samotna w sisianiu!!:diabloti:;)
Chyba za wcześnie Ume pochwaliłam, dzisiaj jest kompletne pogorszenie... każdy jest zagrożeniem. Uma rzuca się na wszystko co sie rusza, na klatce musze ją przygniatać do ściany, bo chce mi zjeść sąsiadów, ale nie ma mocnych bierzemy kaganiec i idziemy w "miasto" ... ehh trzymajta kciuki...

Posted

A siostrzyczka może odwiedzić i bez tego:cool3:
Kilka fotek:diabloti:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/440/102172be47dbb7de.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/315/f3e4df95dee06725.jpg[/IMG][/URL]

Maaam
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/51/39b51b0a07fb2198.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Te bańki mydlane to fotomontaż???
[url]http://images31.fotosik.pl/440/102172be47dbb7de.jpg[/url]
tylko mi nie mów że Uma tak pozuje mimo tych baniek (jesli one są prawdziwe) :crazyeye:
co do odwiedzin - jesli tylko wyruszymy latem nam morze to obiecujemy wstąpić :diabloti: :evil_lol:
to sie tyczy również Was - gdybys kiedys zawitała na Śląsk :diabloti: to zapraszamy !!! :loveu: