Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o polecenie mi diety weterynaryjnej Dental dla psa małej rasy, w tej chwili stosujemy z RC, ale ze względu na zawartość BHA w karmie nie wiem czy jest to najlepszy wybór, zastanawiam się nad Hill's t/d. Czy ktoś próbował tą karmę, a może jakieś inne diety polecacie?

Posted

karina-ja miała swego czasu kilkanaście próbek t/d -sucz moja wpierdzielała aż jej się uszy trzęsły,ale nie jest to pies wybredny,jesli twój wybrzydza to nie kupuj,bo ta karma może i skład super ale kiepsko pachnie
kilkanaście dni temu widziałam psa,który od 2 lat je rc dental mini-pies zaczął to jeśc po wyczyszczeniu zębów pod narkozą przez weta.efekt-kiepskie rezultaty.lepiej myć zęby

Posted

No niestety trochę za późno, właśnie dzisiaj z karmą Rokiego przyszła mała paczka 700 g Hill'sa t/d, narazie dałam jej tylko jedną granulkę na próbę, bo jeszcze mamy trochę royala na zęby, no i najpierw to dziwnie się na mnie popatrzyła, a potem debatowała nad tą granulką z 5 minut, aż wreszcie zjadła, ale jakoś tak od niechcenia. Generalnie to cienko to widzę, poza tym faktycznie w porównaniu z royalem to zapach tej karmy jest jakiś taki słaby i dziwny :roll: dobrze, że wzięłam tylko 700 g. poza tym na torebce jest napisane, że zawiera konserwant dopuszczony do obrotu w UE, ale jaki i cóż to znaczy to już nie wiadomo.
Pod względem higieny to na szczęście nie tylko na karmę liczę, Mika niedawno miała usuwany kamień i zaostrzyliśmy zabiegi pielęgnacyjne, szczotkujemy zęby, zapuszczamy do pyszczka specjalne kropelki zmniejszające odkładanie kamienia, i stosujemy codziennie gryzaki na zęby i skórki wołowe ze spiruliną. Już słyszałam taką opinię, że te dentale to za dużo nie dają.

Posted

Dzięki, zapisałam sobie nazwę, patrzyłam już w sklepie internetowym, to musi być dobry płyn, zawiera chlorheksydynę. W lecznicy u nas mają spray do zębów z chlorheksydyną, ale nie kupiłam ,bo niekoniecznie byłby taki spray łatwy w stosowaniu u Miki :roll:. Ale na płyn do wody się skuszę :p