Jump to content
Dogomania

10 psów...skrajnie wygłodzonych....jedenasty za TM...odszedł podczas interwencji...:(

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zula131']A co z Białaskiem Beniem? Ośmiela się choć troszkę?[/QUOTE]
troszeczke, ale dalej baaardzo nieufny

[quote name='xxxx52']czy ci pseudoopiekunowie beda mieli sprawe sadowa za zanecanie sie nad zwierzetami?
czy pieski umieraja bo sa zaglodzone czy maja parwo lub nosowke?[/QUOTE]
tak, bedzie sprawa w sadzie
psy umieray z głodu
weterynarz który robil sekcje byl wstraśniety - mówl, ze nigdy w zyciu nie widzial czegos tak strasznego - jedyna zawartośc zołądka to trawa - zoładek mial wyglad jelita - tak skurczony

Posted

Witam Was, czy macie informacje o psiakach oddanych do schroniska we Wieluniu / sorki, mój staruszek laptop nie ma znaku zapytania/. Zajrzałam na stronkę tego schroniska - okazało się, że jest to ok. 25 km od Wielunia, a godziny odwiedzin w schronisku to 11- 13 pn-pt.
Obecnie pracuję w Kępnie / tylko w tym tygodniu /, to ok. 75 km od psiaków. Samochodem nie pojadę, bo jest w rozsypce / jeszcze większej niż laptop:roll: /.
Zaczęłam szukać połączeń autobusowych - od biedy, z przesiadką we Wieluniu - można się tam dostać, tylko jeszcze musiałabym zgrać te połączenia z godzinami otwarcia schroniska no i z powrotem do Kępna.
Jeśli byłaby potrzeba pojechania do tego schroniska, aby np skontrolować opiekę nad psinami i ewentualnie zrobić im zdjęcia, mogłabym zostać dzień dłużej w tym Kępnie i spróbować dostać się do schroniska.
Napiszcie, proszę, co o tym myślicie i czy jest taka potrzeba, aby tam pojechać.

Posted

psiaczki zostały wykąpane i odrobaczone...Pani kierownik schroniska dzwoniła do Lu-Gosiak..powiedziała ze świetnie się mają nasze chuderlaczki i ze niedługo w schronisku będzie fotograf i zrobi psiakom zdjęcia a ona nam je wyśle:)
bardzo nas cieszy taka postawa:)

Posted

zdjecia psiakom w schronie juz zostały zrobione - Pani kierownik ma wyslac poczta - widac z opowiadan ze maja sie dobrze - nawet daly sie wykapac - co w przyadku naszego Bialaska byloby niemozliwoscia - bo niesttey dalej nieufny i wystraszony, ale co dziennie jest maly kroczek do przodu juz tak panicznie nie ucieka do budy, wczoraj zjadl z miski juz w mojej obecnoci w boksie - bedzie dobrze:)

psiaki u Pani z gminy tez maja sie dobrze - na dniach pojade porobic im zdjecia - juz podobno nie sa takie szkieleciki i wygladaja o niebo lepiej

Posted

wow:):) daga baardzo dziekujemy kolejny raz za pomoc:)
a u Białaska coraz lepiej - juz Go wypuszczam z klatki to pobiega troszke po przedsionku, podbiega do mnie i daje mi łapy na kolana:):) pomalutku, powolutku i bedzie dobrze:)

Posted

wybaczcie ale coś za mało się tu dzieje.....a tragedia jest niewyobrażalne. czy psiaki mają wydarzenie na fb?jeśli nie mogę im zrobić i przesłać do przeredagowania tekst założycielce tego wątku z podanym nr konta OTOZ. jak przedstawia się sytuacja psiaków w schronie? jeśli dobrze zrozumiałam jeden odszedł na waszych oczach podczas interwencji a kolejny wieczorem w schronie?

Posted

[quote name='Agnes_Jot']wybaczcie ale coś za mało się tu dzieje.....a tragedia jest niewyobrażalne. czy psiaki mają wydarzenie na fb?jeśli nie mogę im zrobić i przesłać do przeredagowania tekst założycielce tego wątku z podanym nr konta OTOZ. jak przedstawia się sytuacja psiaków w schronie? jeśli dobrze zrozumiałam jeden odszedł na waszych oczach podczas interwencji a kolejny wieczorem w schronie?

tu się prawie nic nie dzieje....
na fb był szum przez chwilę ale tez ucichło....
http://www.facebook.com/event.php?eid=261565223883025
ta sunia zmarła w kojcu gminnym zanim zdążyli ją do schroniska przewieźć...a pierwszy piesek na oczach ludzi z gminy jeszcze przed przyjazdem naszych inspektorek....
psiaki w schronisku maja nie najgorzej....ale schron to nie jest dobre rozwiązanie........jeśli zbierzemy deklaracje na dogo to umieścimy je w dt...puki co z kasą jest lipa....schronu...no

Posted

wyślijcie wiadomość do uczestników wydarzenia z przypomnieniem o sobie... że szukacie domów itp. ja dopiero teraz zauważyłam to wydarzenie, wcześniej na nie sie nie natknęłam :/

Posted

[quote name='Agnes_Jot']wyślijcie wiadomość do uczestników wydarzenia z przypomnieniem o sobie... że szukacie domów itp. ja dopiero teraz zauważyłam to wydarzenie, wcześniej na nie sie nie natknęłam :/[/QUOTE]
wysyłam ale fb ma jakieś problemy...już tak miałąm na innym wydarzeniue...będe dalej wysyłać...do skutku...

• 1 month later...
Posted

Beniu nazywa sie teraz DINGO jakos mi ten Beniu nie pasowal /sory Danavas/;):evil_lol::evil_lol:
wiec tak - jest o wielle lepiej - przeniosłam Go do kojca z wybiegiem i psiak niesamowicie odzyl - ogon do góry i heja po wybiegu biega jak szalony - jak przychodze to cieszy sie niesamowicie natoamist jak juz wchodze do JEgo boksu to cieszy sie z daleka...jest jeszcze bardzo wystraszony, pare razy udalo mi sie Go zbarac na spacer - wiec pierwsze razy to byla paniaka teraz juz ciekawy, wacha, załatwia sie - nie jest zle..biore Go z taka nasza Nuka - suczka i Dingo Ja uwielblia wiec socjalizacja szybciej przebiega..do obcych totalny strach, cieszy sie ale z daleka - sam do czowieka nie podejdzie niestety

jest probem bo trzy psiaki, ktore wzieła Pani z Gminy musza juz isc do nowych domów a tych domów nie ma niestety - dałam JE do gazety niestety zero odzewu..kiepsko bardzo jak beda musialy isc do schronu

natomiast te psy ktore pojechaly do schronu w Wieluniu podobno maja sie dobrze - dostalam zdjecia ale w formie papierowej i niestety malo nadajace sie do ogloszen bo to bylo robione na samym poczatku, wiec sa lekko wystarszone

Ktos proponowal podjechanie do schronu i zrobienie tym psom ładnych fotek - czy to nadal aktualne????