Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Wczoraj podczas spaceru z moja dziewczyna natrafilismy na agresywna suke, ktora nie pozwolila nam podejsc do pewnego miejsca. Jak sie pozniej okazalo - bronila 5 szczeniakow. Pieski moga miec po 2 tygodnie. Mysle ze ktos je wyrzucil wraz z suka. W krzakach ktos polozyl stara kurtke, na niej male pieski i zostawil jakies naczynie z czyms do jedzenia. Oczywiscie wraz z dziewczyna pobieglismy do sklepu i kupilismy jedzenie dla karmiacej suki. Dzisiaj bylismy tam 2 razy, o 8 i 12 jednak po suce nie bylo juz sladu. Boje sie ze porzucila szczeniaki i poprostu zdechna. Nie wiem co robic dalej, prosze o pomoc. Szkoda pieskow. Gdyby ktos chcial je zabrac moge pokazac miejsce w ktorym pieski sie znajduja. Na tym forum jestem nowy, zalozylem je w celu pomocy tym szczeniakom.

Posted

a co mam zrobic, zabrac 5 psow i suke ktora nawet nie daje do siebie podejsc do mieszkania? mieszkam w bloku. zalozylem tu konto bo myslalem ze na takiej stronie sa ludzie ktorzy chca im pomoc, niestety nikt nawet nie napisal. dzisiaj jest cholernie zimno na zewnatrz

Posted

steff11771 napisał(a):
a co mam zrobic, zabrac 5 psow i suke ktora nawet nie daje do siebie podejsc do mieszkania? mieszkam w bloku. zalozylem tu konto bo myslalem ze na takiej stronie sa ludzie ktorzy chca im pomoc, niestety nikt nawet nie napisal. dzisiaj jest cholernie zimno na zewnatrz

Jest cholernie zimno, a czy w zwiazku z tym zrobiliscie chociaz psom jakiekolwiek ocieplenie??z kartonu,desek,czegokolwiek??

Posted

steff11771 napisał(a):
suczka jest do kolana. dokarmiamy ja 2 razy dziennie. gdy bylismy dzisiaj, prawie wszystkie szczeniaki mialy juz otwarte oczy

Czy już Wam trochę ufa czy dalej reaguje agresywnie ? Czy nie działa w Waszych okolicach jakaś fundacja , stowarzyszenie pomagające zwierzętom ?

Posted

W naszej okolicy nie ma żadnej fundacji ani schroniska, gdyby było na pewno już dawno byśmy to zgłosili. Próbujemy znaleźć dom tym szczeniakom na własną rękę zanim się bardzo ochłodzi. Zabezpieczyliśmy folią nad nimi żywopłot, aby nie padał na nie deszcz. Narazie nic nie możemy zrobić dopóki nie zaczną chociaż troche samodzielnie jeść, ponieważ ich matka nie pozwala się do siebie nawet zbliżyć i nie można ich zabrać w bezpieczniejsze miejce, gdyż suka by za nimi nie poszla a te psy dopiero zaczeły patrzeć na oczy więc muszą przecież pić jeszcze jej mleko. Gdyby ktoś chciał pieska to możemy ewentualnie wziąść go do Krakowa, gdy będziemy tam jechać i można go od nas odebrać.

Posted

Teraz jest stanowczo za wczesnie by oddzielac psy od matki,wiec dobrze ze nie daje Wam ich zabrac.Byle tylko ktos im krzywdy nie zrobil.Zreszta suce tez trzeba pomoc. Dobrze,ze je karmicie....bidy

Posted

karusiap napisał(a):
Teraz jest stanowczo za wczesnie by oddzielac psy od matki,wiec dobrze ze nie daje Wam ich zabrac.Byle tylko ktos im krzywdy nie zrobil.Zreszta suce tez trzeba pomoc. Dobrze,ze je karmicie....bidy

tak, wiemy ze jest za wczesnie i raczej nikt nie mial zamiaru ich oddzielac od matki. jutro mozna zrobic jakies schronienie z kartonu. mozemy je karmic ale nie bedziemy robic tego niewiadomo jak dlugo. najlepiej by bylo im znalezc dom

Posted

Wiemy, że jest za wcześnie. Ale jeśli nie znajdziemy im do zimy domów to te szczeniaczki poprostu zamarzną. A my za niedługo jedziemy na studia do Krk i nie będziemy mogli już się nimi zajmować......

Posted

A jakby zadzwonić do Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt? Ja wiem , że to kawałek, ale jak się powie jaka sytuacja to może przyjadą? Najbliżej znalazłam tylko to. Ale to musicie wy zadzwonić El i Steff bo wy wiecie gdzie jest suczka i możecie do niej zaprowadzić. Trzymam kciuki żeby się udało!

Posted

a dzwoniłes do schroniska w orzechowcach ?
Powiec jaka jest sytuacja
Zobacz temat wyżej napisany przezemnie o Suce Matrioszka sie nazywa
Była taka sama sytuacja kilka szczeniakow jedna suka i w krzakach i teraz matrioszka jest w schronika nadal ale szczeniaki juz są w dobrych rękach

http://www.dogomania.pl/threads/215485-5-letnia-Matrioszka-z-Orzechowiec-Szukaj%C4%85ca-nowego-Opiekuna?p=17735088#post17735088

http://schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=609&Itemid=21

Popatrz na te 2 tematy