Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mada&Teodor']Racja. Niech juz bedzie ta 20:00, to bede już wiedziała co i jak ;)[/quote]
Tez czekamy na wiadomosci i to jak najlepsze-trzymamy kciuki aby byl to rutynowy zabieg;)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No niestety, sparwa ma sie kiepsko. Chirurg oblookał to "coś" i jedynym wyjśćiem jest usunięcie tego chirurgicznie. Nie podobała mu się ta narośl i wycinek, trzeba będzie oddać do badań histopatologicznych :-( :-( :-(
Sam zabieg nie jest skomplikowany, ale najgorsze, że ta narośł jest na nadgarstu (częś ruchoma) i szwy mogą nie wytrzymać. Dlatego będzie musial nosić sztywny opartunek i kołnierz przez 10-14 dni :shake: :shake: :shake:
No i narkoza :-( :-( :-( bo znieczulenie miejscowe nie wchodzi w gre.
Zabieg w piątek.

Jestem załamana :cry::cry::cry:

Posted

[quote name='Mada&Teodor']No niestety, sparwa ma sie kiepsko. Chirurg oblookał to "coś" i jedynym wyjśćiem jest usunięcie tego chirurgicznie. Nie podobała mu się ta narośl i wycinek, trzeba będzie oddać do badań histopatologicznych :-( :-( :-(
Sam zabieg nie jest skomplikowany, ale najgorsze, że ta narośł jest na nadgarstu (częś ruchoma) i szwy mogą nie wytrzymać. Dlatego będzie musial nosić sztywny opartunek i kołnierz przez 10-14 dni :shake: :shake: :shake:
Zabieg w piątek.

Jestem załamana :cry::cry::cry:[/quote]

Magda nie przejmuj się (łatwo mówić). Ja jeszcze o tym nie pisałam, ale mój bulw miał rok temu skracane podniebienie miękkie :shake: :shake: :shake: - też się bardzo bałam, ale wszystko dobrze się skończyło. U Was też będzie ok.

Posted

[quote name='Chefrenek']Magda nie przejmuj się (łatwo mówić). Ja jeszcze o tym nie pisałam, ale mój bulw miał rok temu skracane podniebienie miękkie :shake: :shake: :shake: - też się bardzo bałam, ale wszystko dobrze się skończyło. U Was też będzie ok.[/quote]

Dzięki Klaudia, ale wiesz, że człowiekowi w takich chwilach same najczarniejsze scenariusze się w głowie pojawiają :-(

Posted

[quote name='Mada&Teodor']Dzięki Klaudia, ale wiesz, że człowiekowi w takich chwilach same najczarniejsze scenariusze się w głowie pojawiają :-([/quote]
Wiemy,wiemy...ale zadręczysz się do piątku i Tedzik wyczuje Twój nastrój i też będzie smutny.Magda,każda narośl idzie do badania histopatologicznego,a to od razu nie oznacza najgorszego.Poprostu tak trzeba.Trzymaj się.Bedzie dobrze.

Posted

[quote name='Chefrenek']Ja to przed zabiegiem całą noc nie spałam.[/quote]

U mnie pewnie będzie to samo.

[quote name='misiaczek']Wiemy,wiemy...ale zadręczysz się do piątku i Tedzik wyczuje Twój nastrój i też będzie smutny.Magda,każda narośl idzie do badania histopatologicznego,a to od razu nie oznacza najgorszego.Poprostu tak trzeba.Trzymaj się.Bedzie dobrze.[/quote]

Wiem, pewnie pózniej emocje opadną, ale teraz jakos mi smutno i źle.

Posted

[quote name='Mada&Teodor']
Wiem, pewnie pózniej emocje opadną, ale teraz jakos mi smutno i źle.[/quote]

Oj rozumiem cię :shake: :shake: :shake: . Niestety tak to jest z tym naszymi bidulkami. Ja to się zawsze pocieszam tym, że są psy które naprawdę poważnie chorują. Tedzik jest młody i napewno to nic poważnego - jakiś tłuszczak czy coś.

Pytałaś jaką narkozę będzie miał?

Posted

[quote name='Chefrenek']Oj rozumiem cię :shake: :shake: :shake: . Niestety tak to jest z tym naszymi bidulkami. Ja to się zawsze pocieszam tym, że są psy które naprawdę poważnie chorują. Tedzik jest młody i napewno to nic poważnego - jakiś tłuszczak czy coś.

Pytałaś jaką narkozę będzie miał?[/quote]

Wet, też powiedział, że chłoptaś młody i bedzie wszytsko ok.
Narkoza wziewna.

Posted

[quote name='Korenia']Będzie dobrze z całej siły trzymam kciuki :thumbs:[/quote]

[quote name='KarolaBox']Magduś, z Tosia trzymamy mocno kciuki za Teodorka !!![/quote]

Bardzo dziękuje w imieniu Tedzia :loveu:

[quote name='Chefrenek']Dobrze, że będzie miał wziewną bo jest bezpieczniejsza.[/quote]

I to jest plus tej całej sytuacji :loveu:

Posted

Jeju, to ja tu znalazlam chwilke zeby zajzec do Tedzia a tu takie smutne wiesci:-( Buldonie są najcudowniejsze tylko zeby jeszcze nie były takimi chorowitkami bo osiwiejemy za mlodu...
Madziu, trzymaj sie! Jestesmy z wami i poprostu musi byc ok - nie wiedze inaczej!:kciuki:
U mnie jak wiesz tez jak nie sraczka to...

Posted

[quote name='klaud']Jeju, to ja tu znalazlam chwilke zeby zajzec do Tedzia a tu takie smutne wiesci:-( Buldonie są najcudowniejsze tylko zeby jeszcze nie były takimi chorowitkami bo osiwiejemy za mlodu...
Madziu, trzymaj sie! Jestesmy z wami i poprostu musi byc ok - nie wiedze inaczej!:kciuki:
U mnie jak wiesz tez jak nie sraczka to...[/quote]

Dzięki Klaudyna :loveu:

Na osłode troche zdjęci Tedzika.

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img161.imageshack.us/img161/8035/012ed2.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=http://imageshack.us%5D%5BIMG%5Dhttp://img366.imageshack.us/img366/1362/013yz7.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"][/URL][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img366.imageshack.us/img366/1362/013yz7.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Kurcze Madzia a ja myślałam,że już po strachu..:-(Najgorsze to to czekanie na zabieg i tysięcy mysli w głowie - tych złych szczególnie..ja tez bardzo panikuje i się denerwuje kazdą dolegliwością....
Madzia wet ma rację ze to mlody piesek i bedzie dobrze,narkoze macie super,a ze do bad. histopatologicznego to sie nie martw-tak jak Misiaczek mowi to norma.
Trzymaj sie i choc staraj się nie denerwowac dla Tedzia zeby tego nie wyczuł
Będziemy wszystkie trzymac mocno kciuki i wysyłac Wam pozytywne mysli i już niedługo bedziemy swietowac ze jest po wszystkim - zobaczysz [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG]

Posted

ChiQuiTa, Aga, Gosia - dziękuje za słowa otuchu.

Juz troche ochłonełam z tym emocji i zdenerwowanie ulatuje :lol:
A teraz ma ubaw z Tedzika, bo dostaiśmy dziś od weta kołnierz, żeby się chłopak do niego przyzwyczajał, a maly wariuje w nim po domu i usiluje sciągnąć. Wygląda przekomicznie. Jak mi się uda to zrobie mu fotke :lol:

Posted

[quote name='Mada&Teodor']No niestety, sparwa ma sie kiepsko. Chirurg oblookał to "coś" i jedynym wyjśćiem jest usunięcie tego chirurgicznie. Nie podobała mu się ta narośl i wycinek, trzeba będzie oddać do badań histopatologicznych :-( :-( :-(
Zabieg w piątek.

Jestem załamana :cry::cry::cry:[/quote]
musi byc wszystko dobrze!po prostu musi!nie ma innej obcji...
musisz być silna i nie pokazywac zmartwienia bo Tedziu to wyczuje...
będzie dobrze:buzi:

Posted

Madziu ja trzymam bardzo mocno kciuki za zdrowie Tedzika :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:
Ale napewno będzie dobrze ale rozumiem CIę dobrze bo wiem jak się przeżywa operacje i wogóle badanka ukochanego stforka bo niedawno to przeszłam więc wiem i jeszcze pamiętam jak to jest :shake:
Ale Madziu nie martw się jestem z Tobą i Twoim pięknym nietoperkiem myślami!!!
A kołnierz to jest wogóle nietypowe zjawisko dla psiaka ale na szczęście Dżezik jak mu się coś założy czego nei lubi nie skacze a stoji w miejscu i się nie rusza hahaha a to dopiero śmiesznie wygląda jak stoji w takiej pozycji w której mu się kołnierz założyło np 2 godziny i ani nie drgnie.
Madzia czekam na wieści no i na zdjęcia z szaleństw w kołnierzu :cool3:

Posted

Ojj, biedny Tedzio :shake:
Mada, wiem, że już wszyscy to pisali :cool3:, ale nie ma się co martwić na zapas, Olek też miał operację jak był szczylkiem i wszystko było dobrze :lol: Będziemy trzymac za malucha kciuki zbiorowo:razz: