Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='D0minika']Czemu w ogóle Tedek na 90% zdjęć coś obgryza? :diabloti:[/quote]

Bo to jego ulubione zajęcie :diabloti:

[quote name='misiaczek']
Czy Twój TZ wystawia Torka?
Napisz proszę,(jeśli oczywiście możesz :))jak Tedzisław do Ciebie trafił?
W końcu to hodowla z Białorusi :).Czy to przypadek czy starannie wybrana hodowla?[/quote]

Tak Toro jest wystawiany, ma już 2 złote medale i jeden srebny :multi: :multi: :multi:
Tak[B] misiaczek[/B], to całkowity przypadek.
Jak pojechałam do jednej z hodowli na obejrzenie BF (miałam zamiar kupić pręgusa),to do tej hodowczyni właśnie przyjechała koleżanka z Białorusi.
Okazało się, ze ona też ma na sprzedaż szczeniaki bf. Powiedział, że za tydzień przyjedzie ze szczeniakami do Polski i jak chce to moge wstrzymać się z wyborem sa. No i jak poźniej do niej pojechałam i zobacyłam Tedzika, to już wiedziałam, że na pewno wróce z nim do domu :)
Tedzik ma białoruski rodowód, ale korzenie ma polskie :)
To tak w wielkim skrócie :)

[quote name='Chefrenek']Strasznie fajnie Tedzik wygląda w tej czapce. Ja swojemu chciałam taką kupić dla jaj ale nie wiem jaki rozmiar byłby dobry.[/quote]

Czapka Tedzia to rozmiar "S", a dla Chefrena to pewnie "L" albo "XL" :lol:

Posted

[quote name='Chefrenek']A będziesz nostryfikować rodowód?[/quote]

Raczej nie. Wystawami nie jestem zainteresowana, a Tedzisława jako reproduktora też nie chce :)
Nie chce championa tylko przyjaciela :)

Posted

[quote name='Mada&Teodor']Raczej nie. Wystawami nie jestem zainteresowana, a Tedzisława jako reproduktora też nie chce :)
Nie chce championa tylko przyjaciela :)[/quote]

Pewnie, nie za to kochamy nasze bulwy. Zresztą psy i tak nie są świadome swojego wyglądu i osiągnięć.

Posted

[quote name='Chefrenek']Pewnie, nie za to kochamy nasze bulwy[/quote]

Oj, zdziwilabys się Klaudia, jak czasami wystawcy odnoszą sie do swoich psów po tym jak nie wygraja na wystawie :shake: :shake: :shake: Naczytałam się gdzieś o tym na jakimś forum i byłam zalamana :-(

Posted

[quote name='Chefrenek']Ja wiem, że w niektórych hodowlach to okropnie traktują psy. Jednak dla przeciętnego Iksińskiego nie to się liczy.[/quote]

Racja :loveu:
A twój Chefren był wystawiany ?

Posted

[quote name='Chefrenek']Ja wczoraj [B]Dzascie[/B] pisałam, że to jest kundel. On rodowód widział chyba z 10 pokoleń wcześniej.[/quote]

Najważniejsze, że masz fajnego i kochanego Chefrena :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='misiaczek']Ja swoich też nie wystawiam.Na początku miałam nawet małą ochotę i wszyscy mnie na forum namawiali,ale mnie samej jakos wystawy nie pociągają.[/quote]

A niektórzy hodowcy sprzedaja szczeniaki, ale tylko pod warunkiem że będa przez przyszłych właściceli wystawiane :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Hmmm Wystawy przede wszystkim wciągają ja też nie byłam do końca przekonana ale to co się tam dzieje i ta walka po trupach do celu to nie dla mnie :shake: Jak bede miała chwilke to załaduje filmik i przesle Wam linki na którym widać na naszej pierwszej wystawie w klasie młodzieży jak jeden przemiły Pan szczuł podczas biegania swojego psa tak umiejetnie wtedy kiedy sedzia nie widzi wiec same widzicie jak to jest :shake: Ja w każdym bądź razie się zraziłam ale gdyby nie popęd Dżezika i jego choroba to napewno byśmy się wystawiali dalej :lol: A o traktowaniu psów wystawowych przez niektórych ludzi to nie bede sie wypowiadać bo mnie normalnie coś trafia :angryy:
[B]Mada[/B] ja tez byłam ciekawa jak trafił do Ciebie Teodorek ale już teraz wszystko wiem :multi:

Posted

[quote name='dzasta']
[B]Mada[/B] ja tez byłam ciekawa jak trafił do Ciebie Teodorek ale już teraz wszystko wiem :multi:[/quote]

[B]dzasta[/B], trzeba było zapytać :eviltong: :eviltong: :eviltong:

[quote name='Chefrenek']Jak moja mama wystawiała mopsy to sie tyle komentarzy nasłuchała pod adresem swoich psów, że głowa mała.[/quote]

Ciekawe czemu miały słuzyć takie komentarze :shake:
Może myśleli, ze Twoja mama wycofa sie z wystaw i będzie mniejsza konkurencja ...
Nie od dziś żyje na tym świecie, ale niektórych ludzi to ja nigdy niezrozumiem.

Posted

[quote name='Mada&Teodor']A niektórzy hodowcy sprzedaja szczeniaki, ale tylko pod warunkiem że będa przez przyszłych właściceli wystawiane :cool3: :cool3: :cool3:[/quote]
Wiem,znam takich.Ale z jejdnej strony się im dziwić nie można.Bo skoro hodowla ma olbrzymie osiągnięcia kynologiczne to szkoda ich zaprzepaścić.
Mozna wtedy kupić psiaczka z takiej mniej znanej hodowli,której na wystawianiu psów ze swoim przydomkiem nie zależy lub takiego,który dla nas bedzie najpiękniejszy ale nie koniecznie dla sedziów ;) :).

Posted

[quote name='Mada&Teodor'][B]dzasta[/B], trzeba było zapytać :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Ciekawe czemu miały słuzyć takie komentarze :shake:
Może myśleli, ze Twoja mama wycofa sie z wystaw i będzie mniejsza konkurencja ...
Nie od dziś żyje na tym świecie, ale niektórych ludzi to ja nigdy niezrozumiem.[/quote]

Poczytaj sobie na forum 100 pociech jaka wojna tam była o obgadywanie psów, aż się za przeproszeniem żygać chce.

[quote name='misiaczek']Wiem,znam takich.Ale z jejdnej strony się im dziwić nie można.Bo skoro hodowla ma olbrzymie osiągnięcia kynologiczne to szkoda ich zaprzepaścić.
Mozna wtedy kupić psiaczka z takiej mniej znanej hodowli,której na wystawianiu psów ze swoim przydomkiem nie zależy lub takiego,który dla nas bedzie najpiękniejszy ale nie koniecznie dla sedziów ;) :).[/quote]

Niektórych psów to szkoda nie wystawiać.

Posted

[quote name='Chefrenek']Poczytaj sobie na forum 100 pociech jaka wojna tam była o obgadywanie psów, aż się za przeproszeniem żygać chce.

Niektórych psów to szkoda nie wystawiać.[/quote]

Tak, już to kiedyś czytałam, i niedobrze mi się robiło jak to czytałam.

I faktem jest, że niektórych psiaków zal nie wystawiać :lol:

Posted

[QUOTE]Nie chce championa tylko przyjaciela [/QUOTE]
[I][B]Safi nie ma rodowodu i kupujac ja myslalam dokladnie tak samo :):):):)[/B][/I] [I]a w tej czapeczce wyglada rewelacyjnie :):):)[/I]
[I]co nie znaczy ze nie kupie kiedys pieska rodowodem :):):) i zablysniemy na wystawach :):):):)[/I]

Posted

[quote name='basiulka22tychy'][I][B]Safi nie ma rodowodu i kupujac ja myslalam dokladnie tak samo :):):):)[/B][/I] [I]a w tej czapeczce wyglada rewelacyjnie :):):)[/I]
[I]co nie znaczy ze nie kupie kiedys pieska rodowodem :):):) i zablysniemy na wystawach :):):):)[/I][/quote]

Fajnie, że myslimy tk samo :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='Chefrenek'][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8646/banertedka7ql.jpg[/IMG][/quote]

Ale miła niespodzianka :) rozpuszczasz mnie ... :evil_lol:
[B]Klaudia,[/B] pięknie dziękuje za bannerek, jest zafefajny :loveu: