Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Strasznie fajnie Tedzik wygląda w tej czapce. Ja swojemu chciałam taką kupić dla jaj ale nie wiem jaki rozmiar byłby dobry. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='D0minika']Czemu w ogóle Tedek na 90% zdjęć coś obgryza? :diabloti:[/quote] Bo to jego ulubione zajęcie :diabloti: [quote name='misiaczek'] Czy Twój TZ wystawia Torka? Napisz proszę,(jeśli oczywiście możesz :))jak Tedzisław do Ciebie trafił? W końcu to hodowla z Białorusi :).Czy to przypadek czy starannie wybrana hodowla?[/quote] Tak Toro jest wystawiany, ma już 2 złote medale i jeden srebny :multi: :multi: :multi: Tak[B] misiaczek[/B], to całkowity przypadek. Jak pojechałam do jednej z hodowli na obejrzenie BF (miałam zamiar kupić pręgusa),to do tej hodowczyni właśnie przyjechała koleżanka z Białorusi. Okazało się, ze ona też ma na sprzedaż szczeniaki bf. Powiedział, że za tydzień przyjedzie ze szczeniakami do Polski i jak chce to moge wstrzymać się z wyborem sa. No i jak poźniej do niej pojechałam i zobacyłam Tedzika, to już wiedziałam, że na pewno wróce z nim do domu :) Tedzik ma białoruski rodowód, ale korzenie ma polskie :) To tak w wielkim skrócie :) [quote name='Chefrenek']Strasznie fajnie Tedzik wygląda w tej czapce. Ja swojemu chciałam taką kupić dla jaj ale nie wiem jaki rozmiar byłby dobry.[/quote] Czapka Tedzia to rozmiar "S", a dla Chefrena to pewnie "L" albo "XL" :lol: Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Dziewczyny nowa galeria na dogo hodowlii Stellanova :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38789[/URL] Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']A będziesz nostryfikować rodowód?[/quote] Raczej nie. Wystawami nie jestem zainteresowana, a Tedzisława jako reproduktora też nie chce :) Nie chce championa tylko przyjaciela :) Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Mada&Teodor']Raczej nie. Wystawami nie jestem zainteresowana, a Tedzisława jako reproduktora też nie chce :) Nie chce championa tylko przyjaciela :)[/quote] Pewnie, nie za to kochamy nasze bulwy. Zresztą psy i tak nie są świadome swojego wyglądu i osiągnięć. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']Pewnie, nie za to kochamy nasze bulwy[/quote] Oj, zdziwilabys się Klaudia, jak czasami wystawcy odnoszą sie do swoich psów po tym jak nie wygraja na wystawie :shake: :shake: :shake: Naczytałam się gdzieś o tym na jakimś forum i byłam zalamana :-( Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Ja wiem, że w niektórych hodowlach to okropnie traktują psy. Jednak dla przeciętnego Iksińskiego nie to się liczy. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']Ja wiem, że w niektórych hodowlach to okropnie traktują psy. Jednak dla przeciętnego Iksińskiego nie to się liczy.[/quote] Racja :loveu: A twój Chefren był wystawiany ? Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Ja wczoraj [B]Dzascie[/B] pisałam, że to jest kundel. On rodowód widział chyba z 10 pokoleń wcześniej. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']Ja wczoraj [B]Dzascie[/B] pisałam, że to jest kundel. On rodowód widział chyba z 10 pokoleń wcześniej.[/quote] Najważniejsze, że masz fajnego i kochanego Chefrena :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Nie zamieniłabym go na najbardziej utytułowanego psa na świecie. Jednak fakty są niezaprzeczalne. Już nigdy psa bez rodowodu nie kupię. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']Nie zamieniłabym go na najbardziej utytułowanego psa na świecie. [/quote] Wcale ci się nie dziwie :loveu: :loveu: :loveu: Quote
misiaczek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Ja swoich też nie wystawiam.Na początku miałam nawet małą ochotę i wszyscy mnie na forum namawiali,ale mnie samej jakos wystawy nie pociągają. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='misiaczek']Ja swoich też nie wystawiam.Na początku miałam nawet małą ochotę i wszyscy mnie na forum namawiali,ale mnie samej jakos wystawy nie pociągają.[/quote] A niektórzy hodowcy sprzedaja szczeniaki, ale tylko pod warunkiem że będa przez przyszłych właściceli wystawiane :cool3: :cool3: :cool3: Quote
dzasta Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Hmmm Wystawy przede wszystkim wciągają ja też nie byłam do końca przekonana ale to co się tam dzieje i ta walka po trupach do celu to nie dla mnie :shake: Jak bede miała chwilke to załaduje filmik i przesle Wam linki na którym widać na naszej pierwszej wystawie w klasie młodzieży jak jeden przemiły Pan szczuł podczas biegania swojego psa tak umiejetnie wtedy kiedy sedzia nie widzi wiec same widzicie jak to jest :shake: Ja w każdym bądź razie się zraziłam ale gdyby nie popęd Dżezika i jego choroba to napewno byśmy się wystawiali dalej :lol: A o traktowaniu psów wystawowych przez niektórych ludzi to nie bede sie wypowiadać bo mnie normalnie coś trafia :angryy: [B]Mada[/B] ja tez byłam ciekawa jak trafił do Ciebie Teodorek ale już teraz wszystko wiem :multi: Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Jak moja mama wystawiała mopsy to sie tyle komentarzy nasłuchała pod adresem swoich psów, że głowa mała. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='dzasta'] [B]Mada[/B] ja tez byłam ciekawa jak trafił do Ciebie Teodorek ale już teraz wszystko wiem :multi:[/quote] [B]dzasta[/B], trzeba było zapytać :eviltong: :eviltong: :eviltong: [quote name='Chefrenek']Jak moja mama wystawiała mopsy to sie tyle komentarzy nasłuchała pod adresem swoich psów, że głowa mała.[/quote] Ciekawe czemu miały słuzyć takie komentarze :shake: Może myśleli, ze Twoja mama wycofa sie z wystaw i będzie mniejsza konkurencja ... Nie od dziś żyje na tym świecie, ale niektórych ludzi to ja nigdy niezrozumiem. Quote
misiaczek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Mada&Teodor']A niektórzy hodowcy sprzedaja szczeniaki, ale tylko pod warunkiem że będa przez przyszłych właściceli wystawiane :cool3: :cool3: :cool3:[/quote] Wiem,znam takich.Ale z jejdnej strony się im dziwić nie można.Bo skoro hodowla ma olbrzymie osiągnięcia kynologiczne to szkoda ich zaprzepaścić. Mozna wtedy kupić psiaczka z takiej mniej znanej hodowli,której na wystawianiu psów ze swoim przydomkiem nie zależy lub takiego,który dla nas bedzie najpiękniejszy ale nie koniecznie dla sedziów ;) :). Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Mada&Teodor'][B]dzasta[/B], trzeba było zapytać :eviltong: :eviltong: :eviltong: Ciekawe czemu miały słuzyć takie komentarze :shake: Może myśleli, ze Twoja mama wycofa sie z wystaw i będzie mniejsza konkurencja ... Nie od dziś żyje na tym świecie, ale niektórych ludzi to ja nigdy niezrozumiem.[/quote] Poczytaj sobie na forum 100 pociech jaka wojna tam była o obgadywanie psów, aż się za przeproszeniem żygać chce. [quote name='misiaczek']Wiem,znam takich.Ale z jejdnej strony się im dziwić nie można.Bo skoro hodowla ma olbrzymie osiągnięcia kynologiczne to szkoda ich zaprzepaścić. Mozna wtedy kupić psiaczka z takiej mniej znanej hodowli,której na wystawianiu psów ze swoim przydomkiem nie zależy lub takiego,który dla nas bedzie najpiękniejszy ale nie koniecznie dla sedziów ;) :).[/quote] Niektórych psów to szkoda nie wystawiać. Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='Chefrenek']Poczytaj sobie na forum 100 pociech jaka wojna tam była o obgadywanie psów, aż się za przeproszeniem żygać chce. Niektórych psów to szkoda nie wystawiać.[/quote] Tak, już to kiedyś czytałam, i niedobrze mi się robiło jak to czytałam. I faktem jest, że niektórych psiaków zal nie wystawiać :lol: Quote
madzia20sosnowiec Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 gaduły zdjęciaaaa wklejac :lol: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Basia&Safi Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [QUOTE]Nie chce championa tylko przyjaciela [/QUOTE] [I][B]Safi nie ma rodowodu i kupujac ja myslalam dokladnie tak samo :):):):)[/B][/I] [I]a w tej czapeczce wyglada rewelacyjnie :):):)[/I] [I]co nie znaczy ze nie kupie kiedys pieska rodowodem :):):) i zablysniemy na wystawach :):):):)[/I] Quote
Chefrenek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8646/banertedka7ql.jpg[/IMG] Quote
Mada&Teodor Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 [quote name='basiulka22tychy'][I][B]Safi nie ma rodowodu i kupujac ja myslalam dokladnie tak samo :):):):)[/B][/I] [I]a w tej czapeczce wyglada rewelacyjnie :):):)[/I] [I]co nie znaczy ze nie kupie kiedys pieska rodowodem :):):) i zablysniemy na wystawach :):):):)[/I][/quote] Fajnie, że myslimy tk samo :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='Chefrenek'][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8646/banertedka7ql.jpg[/IMG][/quote] Ale miła niespodzianka :) rozpuszczasz mnie ... :evil_lol: [B]Klaudia,[/B] pięknie dziękuje za bannerek, jest zafefajny :loveu: Quote
Recommended Posts