Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W najbliższym czasie zamieszczone zostaną fotki obrazujące konkretne przykłady wymienionych, niecodziennych umaszczeń :)

Linki uzupełniające pojawią się w linkowni genetycznej, natomiast artrykuły poświęcone zagadnieniu bieli w odniesieniu do Dogo Argentino będą tłumaczone i zamieszczane w tym temacie :)
A także rozwininęte zostaną nowe wątki :)

CDN

Posted

Fotografie ilustrujące przykłady umaszczeń, o których jest mowa w powyższym tekście można obejrzeć tu :
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/213891-Tłumaczenie-artykułu-JP-Yousha-z-września-2006-"][COLOR=#000080]http://www.dogomania.pl/threads/213891-Tłumaczenie-artykułu-JP-Yousha-z-września-2006-[/COLOR][/URL]„COAT-COLOR-IN-GREAT-DANE-...-quot?p=17555651&viewfull=1#post17555651

:-)

• 2 months later...
Posted

Podbijam ten temat ponieważ był jednym z pierwszych zamieszczonych przeze mnie i w związku z tym wylądował na samym dole działu i nie "rzuca się w oczy", a myślę, że warto go przypomnieć, ponieważ ostatnio w jednym w z wątków znowu przypomniana została kwestia "kropek" u dogo... A to -moim zdaniem- oznacza, że o istocie genetyki umaszczeń warto od czasu do czasu przypomnieć. Może też ktoś zechce dodać coś od siebie ? i może na dgm pojawią się kolejne tłumaczenia :) ? Mogłabym pójść na skróty i przypomnieć "podumowanie" o pigmencie ale myślę, że czasami warto zacząć od początku :)

• 1 year later...
Posted

[quote name='Sigourney.Weaver']Podbijam ten temat ponieważ był jednym z pierwszych zamieszczonych przeze mnie i w związku z tym wylądował na samym dole działu i nie "rzuca się w oczy", a myślę, że warto go przypomnieć, ponieważ ostatnio w jednym w z wątków znowu przypomniana została kwestia "kropek" u dogo... A to -moim zdaniem- oznacza, że o istocie genetyki umaszczeń warto od czasu do czasu przypomnieć. Może też ktoś zechce dodać coś od siebie ? i może na dgm pojawią się kolejne tłumaczenia :) ? Mogłabym pójść na skróty i przypomnieć "podumowanie" o pigmencie ale myślę, że czasami warto zacząć od początku :)[/QUOTE]

Szkoda,że cd. nie nastąpił, gdyż czytałam go uparcie do końca, choć przyznam sie szczerze zawiłosci dla mnie dużo,ale sens trafia do mnie i rozumiem o wiele więcej niż myślałam. Dziękuję za niezbedne informacje. Interesowałoby mnie rozwinięcie tematu odnośnie połączenia arlekina z czarnym z lini błękitnej, ale D/D, KB/KB i co w dalszych pokoleniach?

• 7 months later...
Posted

Nie jestem genetykiem i nie mam pojęcia co i jak w kolorowych wariacjach DN -po prostu nigdy się tym nie interesowałam :) poza tym wystarczy mi, że pisząc o DA łamie zasadę Jocker'a (''if your good at something never do it for free''). Podejrzewam, że najszybciej informacje nt genetyki umaszczeń znajdziesz na stronach Smutz i Jousha, albo polskie tłumaczenia Ewy Ziemskiej na dogo canario club :) . dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam :)