Vesper Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Dzisiaj, tj 25.08.2011, w autobusie linii 190 na kawałku Radzymińskiej wsiadła do autobusu zdezorientowana suczka. Wywabiłam ją z autobusu za pomocą kurczaka- poszła, zjadła. Wysiadłyśmy na Szwedzkiej, pies wsiadł chyba 2 przystanki wcześniej. Suczka raczej większa niż mała, ale nie specjalnie duża, czarna podpalana, w typie owczarka. Nie miała obroży. Niestety, mając w domu kilka własnych psów nie mogłam suni zatrzymać- nie przychodził mi też do głowy nikt, kto mógłby się nią zająć. (że to suczka "odkryłam" po półgodzinnym siedzeniu z nią za przystankiem...) Była głodna, zjadła kurczaka, ale nie chuda i kiedy podjeżdżał jakiś samochód, wypatrywała prawdopodobnie właściciela. (Szczególnie interesowali ją młodzi mężczyźni- ok.30-stu lat);). Reagowała na pytanie:"Szukasz pana?". Z powodu mojej sytuacji domowej musiałam zadzwonić po EKO-patrol- suczka była zdezorientowana, dyszała pomimo deszczu, chociaż początkowo nastawiona nieufnie- szybko zaczęła się do mnie łasić- zaczepiała łapką, przytulała się. Wygląda na to, że to pies który komuś zginął, albo... ktoś ją wyrzucił...:( EKO patrol ustalił, że sunia ma chipa, panowie jednak nie byli specjalnie rozmowni- wsadzili ją do transportera, do którego weszła bez oporów. Niczego się od nich nie mogłam dowiedzieć, poza tym, że najpierw będą szukać właściciela przez chip, a jeżeli to nie da efektów, sunia pojedzie na Paluch :sad:... Jeżeli znacie tę suczkę, po wyglądzie można było wziąć ją za młodą, 2-3 letnią, ale po zębach może mieć ponad 5 lat, może i 10...- weterynarzem nie jestem, porównywałam ze swoimi psami... Zrobiłam jej 2 zdjęcia, jeżeli ją ktoś kojarzy, a sunia nie trafiła do domu- z chipami bywa różnie- różne bazy danych, stare dane- przebywa zapewne na Paluchu, jak powiedział pracownik EKO patrolu. Mam nadzieję że grzeje już poopę w domciu... Quote
malvaaa Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 trzeba zobaczyc na stronie Palucha czy jest na kwarantannie oni chyba maja aktualne tam informacje. zaraz zerkne Quote
malvaaa Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 nie widze podobnej sunie, miejmy nadzieje ze odnalazl sie wlasciciel Quote
Vesper Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Dziękuję za sprawdzenie :). Sunia była zaczipowana, eko patrol miał ją zawieść do domu... Może grzeje tyłeczek... Jeżeli jednak ktoś sunię poznaje, proszę o jakieś wiadomości, martwię się o nią :sad: Quote
Vesper Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Proszę o jakąś wiadomość... Chyba ktoś z Targówka widział takiego psa??? Quote
Recommended Posts