Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj, tj 25.08.2011, w autobusie linii 190 na kawałku Radzymińskiej wsiadła do autobusu zdezorientowana suczka. Wywabiłam ją z autobusu za pomocą kurczaka- poszła, zjadła. Wysiadłyśmy na Szwedzkiej, pies wsiadł chyba 2 przystanki wcześniej. Suczka raczej większa niż mała, ale nie specjalnie duża, czarna podpalana, w typie owczarka. Nie miała obroży.

Niestety, mając w domu kilka własnych psów nie mogłam suni zatrzymać- nie przychodził mi też do głowy nikt, kto mógłby się nią zająć. (że to suczka "odkryłam" po półgodzinnym siedzeniu z nią za przystankiem...) Była głodna, zjadła kurczaka, ale nie chuda i kiedy podjeżdżał jakiś samochód, wypatrywała prawdopodobnie właściciela. (Szczególnie interesowali ją młodzi mężczyźni- ok.30-stu lat);). Reagowała na pytanie:"Szukasz pana?".
Z powodu mojej sytuacji domowej musiałam zadzwonić po EKO-patrol- suczka była zdezorientowana, dyszała pomimo deszczu, chociaż początkowo nastawiona nieufnie- szybko zaczęła się do mnie łasić- zaczepiała łapką, przytulała się. Wygląda na to, że to pies który komuś zginął, albo... ktoś ją wyrzucił...:(
EKO patrol ustalił, że sunia ma chipa, panowie jednak nie byli specjalnie rozmowni- wsadzili ją do transportera, do którego weszła bez oporów. Niczego się od nich nie mogłam dowiedzieć, poza tym, że najpierw będą szukać właściciela przez chip, a jeżeli to nie da efektów, sunia pojedzie na Paluch :sad:...
Jeżeli znacie tę suczkę, po wyglądzie można było wziąć ją za młodą, 2-3 letnią, ale po zębach może mieć ponad 5 lat, może i 10...- weterynarzem nie jestem, porównywałam ze swoimi psami...
Zrobiłam jej 2 zdjęcia, jeżeli ją ktoś kojarzy, a sunia nie trafiła do domu- z chipami bywa różnie- różne bazy danych, stare dane- przebywa zapewne na Paluchu, jak powiedział pracownik EKO patrolu.
Mam nadzieję że grzeje już poopę w domciu...

Posted

Dziękuję za sprawdzenie :).
Sunia była zaczipowana, eko patrol miał ją zawieść do domu... Może grzeje tyłeczek...

Jeżeli jednak ktoś sunię poznaje, proszę o jakieś wiadomości, martwię się o nią :sad: