Bambino Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Też myślałam o zdjęciu Frużeliny w wojskowych barwach, ale faktycznie musi być jeszcze jasno. Więc albo Agaga21 albo ja, ale tylko weekend, bo w normalny dzień, jak wracam z pracy to jest już ciemno. Quote
kora78 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Bambino, mialam pytac, albo juz pytalam. Gdzie teraz zima psy siedza, jak w pracy jestes i jak po pracy? W domu wszystkie? Quote
Bambino Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Część psów jak jestem w pracy jest na dworze, m.in. Frula a część w domu. Po pracy te, które były na dworze idą do domu, a chwilę latają te, które siedziały w chacie. Te, które podczas mojej nieobecności są na dworze maja kubraki, koce na werandzie i dużo słomy w budynku gospodarczym, do którego rzecz jasna mają nieograniczony dostep. Na pewno nie jest im zimno. Quote
kora78 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 mialam wczoraj telefon o fruzie. jeszcze z ogloszen schroniskowuych,. poszukajcie- bo ja w pracy= wstepnie kogos na wizyte kolo klodzka, 10km od klodzka, ale pani do klodzka po osobe dojedzie, jakby mobilna nie byla. wiem,ze kolo klodzka jest problem z osobami. jakby co piszcie do nikaragui, ona umie dobrze na dogo szukac osob wg miejscowosci. pani z tzem, bez dzieci itp. dom w malej miejscowosci, jeszcze bez ogrodzenia, ale z psami tylko na smyczy wychodza. na swieta jada na 2 dni do rodziny i biora psy ze soba, to jest minus dla fruzi panikary. ale liczy sie, ze mialaby wreszcie swoj dom, musialaby jakos to przezyc. pani ma wolne w przerwie swiatecznej, wiec w sobote chcialaby do bambino po fruzie ejchac. dlatego wizyta na piatek bo w piatek da mi znac, bo stara sie o jakas starsza suczk z jakiejs fundacji od psichc staruszkow i tam jej powiedzieli,ze teraz starszych sueczek nie maja :D jak nie wynajda to ona bierze fruzie. zadzwoni do mnie w pt i wtedy tez od razu wizyta lub w sob rano. sorki za bledy, bardzo sie spiesze. Quote
Bambino Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Fajnie, że jest odzew, ale trochę mi szkoda, bo strasznie fajna się teraz zrobiła. Dobrze, że są psy, bo ona lubi zwierzaki. W ogóle bardzo fajny z niej psiak. To trzymam kciuki za wizytę PA Quote
kizimizi Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='kora78'] bo w piatek da mi znac, bo stara sie o jakas starsza suczk z jakiejs fundacji od psichc staruszkow i tam jej powiedzieli,ze teraz starszych sueczek nie maja :D [/QUOTE] buhahah, Kora daj namiary na dogo na ta fundacje, zaraz im znajdziemy :D Nie no super by bylo jakby to byl dom! Trzymm kciuki! Quote
Gruba Berta Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 super ze jest szansa ze Fruzia na swieta trafi do DS :) przed chwila przelalam 100zł ale wlasnie zauwazylam ze nie jestem odnotowana w pierwszym poscie ze przelewam co miesiac deklaracje. sprawdzilam konto - przelalam po 100zł: 21 listopada,19 października, 18 wrzesnia, 21 sierpnia ... Quote
kora78 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 kizi, no dalas ciala. mialas szuka osoby na wizyte....... ktokolwiek mial szukac czy ktos cos zrobil w tej kwesti? do mnie dzis dwukrotnie ci panstwo dzwonili, czekaja na wizyte. juz nie chca psa innego, tylko fruz`ie. tam jest kilka kotow domowych. bambino, czy fruzia sie nada? tamten piesek tez kilka lat zyl w schronie, teraz ma 9lat. nigdy nie jest spiuszczany, bo jest nieobliczalny i moze sie byle czego wystaraszyc i zwiac. Quote
kora78 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Wyslalam kilka pm z prosba o wizyte. teraz wiec od poczatku. Panstwo mieszkaja sami, w domu na wsi, ogrodzenie jest jakies bardzo stare i nie oplaca sie go robic, w nowym roku ma byc stawiane calkiem nowe. rodzice sa we wroclawiu i tam jada na swieta na 2 dni- 1 noc. chca w sob popoludniu pojechac po fruzie, do poniedzialku pobyc z 2 psami razem w domu, jechac w pon do Wrocka na swieta. pies rezydent byl tez kilka lat w schronie, tez mial depresje, etz lekliwy, schizofrenie ma pan mowil. nie spuszczaja go ze smycz, ma 8m flexi i na tym sobie biega, bo molby uciec przy lada okazji. pies ma 9lat. do tego sa koty. byly dzikimi, dokarmianymi, pokocily sie, teraz sa samiczki po sterylkach, sa domowe, egzystuja z psem, razem spia. choc pies poczatkowo ich nie lubil, ale panstwo go nauczyli, ze kot to przyjaciel i maja taka nadzieje na Fruzie tez. psy beda ze soba same w domu razem, gdy panstwo beda w pracy. beda sie wzajemnie wspierac, bo chyba rezydent ma lek separacyjny, tak zrozumialam. panstwo chca Fruzie przed swietami, by jak najdluzej z nia byc, bo maja wolne w przerwie swiateczno-sylwestrowej i sporo czasu bedzie na obycie jej. wiem,ze te swieta w nowym domu, w gromadzie ludzi bedzie dla Fruzi zle. ale moze jakos przepęka. wiadomo, w razie jakis ogromnych problmow Fruzia wroci do Bambino. pani dzwonila do mnie wczoraj. nie odbieralam, wiec ponowila tel. inni czasem juz 2gi raz nie dzwonia. pani miala dac mi w pt znac, czy na pwno fruzia, dala znac juz dzis. pozniej zadzwonil jeszcze pan o te wizyte dopytywac, czy zdazymy na pt. znow rozmawialam ze 20min i byla to mila rozmowa. panstwo w ogole, domek, podoba mi sie, podejscie i serce do zwierzat. wspomnialam o mozliwosci posikiwania w domu, zwlaszcza w czasie swiat i tych zmian. o ucieczkach przez plot mowilam mocno, akcentowalam. Bambino, co sadzisz o takim domu dla Fruzi? z 1 psem, 8 kotow, bez dzieci. na wsi. bez autobusow, huku miejskiego. koty chyba Fruzia gania, co? z psem sie polubi? Quote
kora78 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 na razie mam tylko 1 odp, ze jutro popoludniu, ostatecznie wizyte ktos moze zrobic. czekam na inne odp, moze ktos bedzie mogl dzisiaj. tylko nie moge na dogo wejsc przed 19sta... jakby co dzwoncie do mnie 668 836 964 Quote
kora78 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 uklada sie wszystko, jak domino. wizyta jutro kolo 14stej i chyba od razu panstwo pojada po Fruzie. o ile jednak to za pozna pora sie juz nie zrobi. bo to 300km w 1str. Quote
Kamila_ Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A ja widze oczyma wyobraźni wielki potencjał, a domek - niemal że marzenie... ludziki z doświadczeniem skoro podjęli sie opieki nad psem z lękiem a to nie lada wyzwanie, takiej nieśmiałej dziewczynie się poszczęści :-) a jaki plus że starszyznę adoptować chcą, już kolejną! :-) Quote
wykrywka Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jeden dzień przerwy od zaglądania na dogo a u Fruzi tyle się działo :crazyeye:. Domek zapowiada się świetnie. Mocno zaciskam kciuki, żeby Fruzia dostała najwspanialszy prezent na święta - rodzinę i domek :kciuki: Quote
kizimizi Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='kora78']kizi, no dalas ciala. mialas szuka osoby na wizyte.......[/QUOTE] ja? Gdzie skad? jak ja i wczoraj i dzis dabla klepalam w pracy .... :( rozumiem, ze Kamila robi wizyte tak? Quote
Figunia Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Fruzinka, jak mocno trzymam kciuki za twoje szczescie!!!!! Quote
Kamila_ Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Z tym drugim psem wcale nie jest tak źle, ma napady lęku ale poza swoim panem nie widzi świata. Radosny pies, kocury ''wypasione'', zadbane, razem z psem żyją w zgodzie ;) ba... nawet myszka do państwa przychodzi na co koty zupełnie nie zwracają uwagi.. Spacery na smyczy ze względu na strach przed tym że pies może nawiać, pilnowany jest bardzo (razem z kotami na spacery chodzi:diabloti:). Duże podwórko, niedługo będzie ogrodzone, ale tereny dookoła domu - marzenie dla psich łap ;) Państwo pozytywnie zakręceni, maniacy, zwierzocholicy, z doświadczeniem, bo mają psa z problemami, który mnie nie zjadł :multi: Pozostaje mi mocno trzymać kciuki! za Fruzie żeby sie łapy dogadały bo właśnie są już w drodze, razem z chłopakiem :loveu: wypytałam o czas jaki mogą poświecić dla suczki (pracują max 8h). Wyjazd na Święta dowodzi tylko na to że psiury zabierane są z nimi. Taka rodzinno-zwierzęca atmosfera tam panuje, a takich ludzi szukać ze świecą, poważnie :-) Quote
Satrina Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Trzymam kciukersy za Fruzię, oby trafiła do domku!!!!!!!!!! Quote
kora78 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Kamila, dzieki wielkie za wizyte i expresowa gotowosc!!!! :) ja wiem od Bambino, ze Fruzia pojechala o 21szej jakos. sa wiec w drodze. panstwo pojechali ze swoim psem, zapoznanie wiec przebieglo na terenie Fruzi, bylo zgodne. tyle wiem. trzymamy kciuki teraz najblizszy najmniej tydzien. oj... Fruzia, Fruzia... no cud jakis nam z niba zlecial na świeta... kto by pomyslal. taki dom.. a jak szukalam wczoraj tutaj jej wydarzenia na fb to odnalazlam stary tekst, ze Fruzia nadaj sie dla starszych ludzi, emerytow domatorow :D heh zycie napisalo inny scenariusz. Quote
wykrywka Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Kora78 bardzo mi się podoba ten scenariusz napisany przez życie :lol:. Quote
NikaEla Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [quote name='kizimizi']no i, no i?[/QUOTE]śpią ;) wszyscy Quote
beataczl Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 i ja przyszlam jak sie na watku Keksa dowiedzialam i tez czekam na wiesci :smile: Quote
Gruba Berta Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Panstwo co adoptowali Fruzie zrobili Fruzi i nam najlepszy prezent na świeta :) Quote
Recommended Posts