marta0731 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Klauzunka']na razie sobie kopiuję 1 post, zaraz rozliczenia[/QUOTE] Witaj z powrotem ;) Ja nie będę ściemniać, ale jeszcze nie wysłałam:oops:, bo czekałam czy będziesz dalej prowadzić rozl.Frużeli Quote
kora78 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 marta, rozmawialam dzis z klauzunka. ona bedzie dalej prowadzic, tylko sie przeprowadza i czeka az jej internet podlacza, a stary juz rozlaczony. dlatego jest rzadziej. jak juz sie pazdz/list sprowadzi na dobre to bedzie czesciej. musi! Berta witamy wsrod zywych spowrotem :) gdzie bylas, jak Cie nie bylo?? a u fruzi na focie, ktora marta dala, to pepek taki czarny, czy co? i czemu na plocie upieta z drugim psem? do pozowania tylko mam nadzieje? Quote
agaga21 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='kora78'] i czemu na plocie upieta z drugim psem? do pozowania tylko mam nadzieje?[/QUOTE] na innych fotach chyba widać, że nie jest upięta na płocie, tylko biega z całym stadem. Quote
kora78 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 tak, widac. ale sa tez takie, na ktorych jest. wiec pytam sie- dlaczego? zwykle pytanie. Quote
Bambino Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Kora, gdybym miała dzisiaj dzień na NIE, to bym Ci odpisała, że trzymam ją na tej smyczy 24 ha na dobę. Ale nie mam, więc na zwykłe pytanie odpowiadam, że jest upięta, bo Agata dopiero przyjechała, wyjmowała sprzęt, a jak sama wiesz Frula jest dość strachliwa ( co i Agata napisała) i bałam się, że przed zdjęciami Frula mi czmychnie na tył ogrodu, gdzie jest zielsko po szyję i jej nie znajdę ( i ze zdjęć by były nici) - ot, zwykła odpowiedź Co do tego czarnego, to chyba miejsce do siusiania, albo rzep się przyczepił. Ale sprawdzę jeszcze, choć codziennie ją kilka razy głaskam pod brzuchem i nic czarnego nie zauważyłam. Marta, to "twoje" zdjęcie to też jeden z moich typów.:lol: Quote
marta0731 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='kora78']tak, widac. ale sa tez takie, na ktorych jest. wiec pytam sie- dlaczego? zwykle pytanie.[/QUOTE] Kora chyba Cie trochę poniosło............ :eviltong: [quote name='Bambino'] Co do tego czarnego, to chyba miejsce do siusiania, albo rzep się przyczepił. Ale sprawdzę jeszcze, choć codziennie ją kilka razy głaskam pod brzuchem i nic czarnego nie zauważyłam. Marta, to "twoje" zdjęcie to też jeden z moich typów.:lol:[/QUOTE] To czarne to raczej nie miejsce do siusiania ;) może cycek? :evil_lol: tez współczuję osobie, która będzie musiała z tych wszystkich zdjęć wybrać tylko kilka do ogłoszeń, no piękne są wszystkie :) Quote
agaga21 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='marta0731']Kora chyba Cie trochę poniosło............ :eviltong: [/QUOTE] kora78 widać nigdy swojego psa na smyczy nie zapina :) bambino, gdybyś czegoś ode mnie potrzebowała, to zawsze ci chętnie pomogę a teraz znikam i będę za słodką frulkę trzymać kciuki :) Quote
kora78 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) kora nie ma swojego psa :) ale psy zapina, owszem. jednak Fruzia bywala u Bambino uwiazywana, bo uciekala, stad moje dociekanie nie jest bezpodstawne. dajcie spokoj i nie szukajcie sensacji. ja jestem z tych, co pisza, co mysla, a nie bawia sie w dyplomacje. dlatego nie boje sie zadac pytania, wszakze kto pyta, nie błądzi. to mamy teksty, mamy fotki. jeszcze tytul. i wykupujemy pakiet ogloszen. klauzunka nie wiem, kiedy wpadnie znow na chwilke. wiec ktos z nas musi zamowic i powklejac- ja tego nienawidze, wiec niech to zrobi ktos inny, a klauzunka zaplaci za kilka dni. niech juz kolejka leci. u catangle prosze teraz nie brac, bo niedysponowana jest i dlugo sie czeka. szukajmy innego bazarku ogloszeniowego, porzadnego, na duzo sztuk, fruzia kase ma, to domu trzeba szukac porzadnie wreszcie. 50 ogloszen za 9zl [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233759-OGŁOSZENIOWY-i-cegiełkowy-Na-schronisko-w-Białej-Podlaskiej-do-18-11-12r-godz-20-00[/url] Edited October 20, 2012 by kora78 Quote
Bambino Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Ale odpukać! już nie ucieka, więc nie ma potrzeby jej uwiązywać. Na niektórych zdjęciach widać ten nowozrobiony płot i podwyższoną bramę. Trzymam kciuki za skuteczność ogłoszeń Quote
marta0731 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='marta0731']Witaj z powrotem ;) Ja nie będę ściemniać, ale jeszcze nie wysłałam:oops:, bo czekałam czy będziesz dalej prowadzić rozl.Frużeli[/QUOTE] [quote name='kora78']marta, rozmawialam dzis z klauzunka. ona bedzie dalej prowadzic, tylko sie przeprowadza i czeka az jej internet podlacza, a stary juz rozlaczony. dlatego jest rzadziej. jak juz sie pazdz/list sprowadzi na dobre to bedzie czesciej. musi! [/QUOTE] Klauza tylko mi się nie gniewaj że pytałam, tylko właśnie widziałam że jesteś rzadziej, tylko tyle, a wiem od Kory to i tamto;), także chciałam spytać czy nie potrzebujesz pomocy przy rozliczeniach Dziś wysłałam swoją deklarację 09/10 20zł Chciałam przelać od razu następną, ale zgłupiałam....... :roll: Jak się okres rozliczeniowy zmienia, to jak teraz zrobić, żeby było "dobrze"...? Quote
kora78 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 no i dlaczego nikt Fruzi nie oglasza? sa fotki, jest tekst. ludzie do roboty! dzis mialam tel o Fruzie, ze starych ogloszen, jak jeszcze byla w schronie. pani sadzila,ze fruzia ma 6 lat, nie byl w ogloszeniu wiek podany. pani ma syna 7lat, fruzia za stara jest i lekliwa do domu z biegajacym dzieckiem. no i podsikuje. "domek" to mieszkanie i pies 9godz sam w domu. wysle inne psiaki tam. podeślę. Quote
Bambino Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 (edited) Masz rację Kora, 7 letnie dziecko to raczej nie dla Frulki. A to czarne pod brzuszkiem, to łaciata skóra Fruli A! i jeszcze coś. 2 grudnia wyjeżdżam na 6 dni na szkolenie ( szkolenie trwa 4 dni, ale dojazd do Zakopanego i z powrotem kolejne 2 dni). Dogadałam się z sąsiadką, że przez te 6 dni będzie mieszkać u mnie i opiekować się psami. Umówiłyśmy się, że za opiekę za każdego psa dostanie 60 zł. O połowę taniej niż w hoteliku, no i psy będą u siebie w domu. Jak dostanę delegację to prześlę skan, żeby nie było wątpliwości, co do wyjazdu. Edited October 29, 2012 by Bambino Quote
kora78 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 za jeden dzien opieki dla fruzi 60zl? czy za te wszystkie dni? pani bedzie dochodzaca, czy faktycznie zamieszkala? [COLOR=#ff0000][B]kto sie zajmie ogloszeniami?[/B][/COLOR] apeluje ponownie. Quote
marta0731 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 No raczej chyba ogólnie za Fruzię na kilka dni, nie za dobę, no bez przesady, że 60zł za dobę za każdego psa A to Kora, czy faktycznie sąsiadka zamieszka? Co za różnica? Jak psy nie zaleją i nie zjedzą mieszkania..........:razz: Ja tylko Bambino zazdroszczę szkoleń (bo wiadomo że to fajna sprawa:cool3:) tylko nie wiem, czy w takiej pracy bym brała tymczasy... Quote
kora78 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 ale psy nie wszystkie sie lubia, a jest ich duzo i moze cos sie stac, jak sasiadka wpadnie raz dziennie na 10 minut karmienia. a powie, ze mieszkala. Ty bys mieszkala, jakby Twoj dom i np dzieci zostaly w swoim domu, 3 domy dalej? ja nie. wiadomo, ze lepiej sie siedzi u siebie, niz u kogos. tylko zeby nie bylo, ze ja panikuje. nie mam do nikogo pretensji, tylko wolalabym wiedziec. rozne rzeczy chodza po ludziach. Quote
Bambino Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 (edited) Co do sąsiadki, to wyjaśniam: 1) 60 zł. to byłoby za całość opieki nad Frulą ( 6 dni *10 zł.) 2) sąsiadka mieszkałby u mnie, tzn. spała, jadła śniadanie, gotowałaby psom jedzenie ( powiedziała, że nie chce suchej, ona im ugotuje), potem wypuściłaby je na podwórze a sama pójdzie do swojego domu - nota bene naprzeciwko mojego, żeby oporządzić gospodarstwo i po południu wróci z powrotem do mnie, 3) właśnie o to chodzi, żeby była z nimi w domu - nie opieka zza płotu 4) sąsiadka jest samotna, tzn. wdowa mieszkająca z synem i jego rodziną 5) sąsiadka jest bardzo rzetelna, energiczna, szalenie pracowita ( poprzednio jak wyjechałam, to również mieszkała u mnie, ale ja wtedy Fruzię zawiozłam do hoteliku - wyrwała mi na podwórku kupę pokrzyw, pograbiła liście na trawniku przed moją posesją - to typ, który nie usiądzie nad gazetą), 6) poza moim jedzeniem zostawionym dla psów dołoży jeszcze swojego. 7) aha i jeszcze spała z moimi psami, które normalnie śpią ze mną w lóżku TAKĄ MAM SĄSIADKĘ !!!!!!! Ale tak w ogóle to nie ma się czym ekscytować, bo wyjazd raczej nie dojdzie do skutku, bo organizator już ma komplet. Poza tym ja nie jeżdżę na szkolenia więcej niż 1 dniowe i to też rzadko. Poprzedni mój wyjazd był w ramach wakacji a ten niedoszły do Zakopanego to w ogóle unikatowa sprawa, więc tymczasy nie mają chyba co narzekać. ( to do marty0731) Ale kora, jak byś się z kimś umówiła, że będziesz u niego mieszkać, to chyba byś dotrzymała słowa ? Edited November 6, 2012 by Bambino Quote
kora78 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 oo, no to fajna sasiadka :) jak jeszcze pokrzywy wyrywa :) nie, spoko. jak tak dokladnie opisalas, to fajnie to wyglada. ja bym dotrzymala, ale ludzie sa rozni, kazdy to wie. Quote
kizimizi Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Moze wyslecie ta sasiadke do mojego ogrodu? Ok. bierzmy sie za oglaszanie Fruzki ma takie piekne fotki i tekst. Ja ja odnawiam na swoich stronach -gumtree, psyadopcje.pl, krakusik, tablica itp. ale mysle ze jakis pakiecik by nie zaszkodzil Quote
kora78 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 tak, pakiet koniecznie, duzy pakiet i duzo ogloszen. teraz widzialam nowy bazar tez z wieloma opcjami. za 30ogl 5zl, za 40ogl 6zl, za 50 ogl 7zl. tylko ktos musi tam wszystko wkleic, a nikomu sie nie chce. Quote
kizimizi Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='kora78']tak, pakiet koniecznie, duzy pakiet i duzo ogloszen. teraz widzialam nowy bazar tez z wieloma opcjami. za 30ogl 5zl, za 40ogl 6zl, za 50 ogl 7zl. tylko ktos musi tam wszystko wkleic, a nikomu sie nie chce.[/QUOTE] ja moge ................. Quote
kora78 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 no to dawaj tutaj u catangel. tylko klauzunka musi zaplacic [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234424-Szybki-bazarek-90-ogłoszeń-Dochód-przeznaczony-na-koty-%29/page5[/url] Quote
kora78 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 wez wstaw na juz, poki masz czas i chec. ide pisac sm do klauzunki, bo jej tu juz ze 2 tyg nie bylo. a Ty kizi wez tam wstaw. ogloszenia beda do 2 dni po wplacie. Quote
kora78 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 klauzunka wiczorem zaplaci, rozmawialam z nia. to kizi wstaw juz tam fruzie. Quote
Recommended Posts