Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, mój pies (roczna suczka BF) przechodzi zapalenie jelit. Karmię ją zgodnie z zaleceniami weta - mało i lekko (gotuje indyka z ryżem i warzywami). Czy możecie polecić mi [U]sprawdzoną[/U] karmę, która będzie nadawać się, gdy już psina wyzdrowieje? Wet poleca RC (nie pamiętam dokładnie nazwy, dla psów z problemami gastrycznymi), ale Sophie jest uczulona na kurczaka, a z tego co pamiętam RC ma w składzie kurczaka.

Posted

no niestety ma-rc gastrointestinal,wypróbuj może rc sensitivity-bodajże jest na rybie(błEkitek) lub hypoallergenic-ten ma hydrolizowany izolat białka sojowego

Posted

Dziękuję za odp, zaraz zobaczę te RC. Dzisiaj na wizycie kontrolnej wet zaproponowała mi jeszcze Brit Care, podobno wszystkie są dla psów z problemami żołądkowymi, więc na to też popatrzę.

Posted

[quote name='miaaa88']Witajcie, mój pies (roczna suczka BF) przechodzi zapalenie jelit. Karmię ją zgodnie z zaleceniami weta - mało i lekko (gotuje indyka z ryżem i warzywami). Czy możecie polecić mi [U]sprawdzoną[/U] karmę, która będzie nadawać się, gdy już psina wyzdrowieje? Wet poleca RC (nie pamiętam dokładnie nazwy, dla psów z problemami gastrycznymi), ale Sophie jest uczulona na kurczaka, a z tego co pamiętam RC ma w składzie kurczaka.[/QUOTE]
skad jej sie to zapalenie wzielo?

Posted

[quote name='miaaa88']Dziękuję za odp, zaraz zobaczę te RC. Dzisiaj na wizycie kontrolnej wet zaproponowała mi jeszcze Brit Care, podobno wszystkie są dla psów z problemami żołądkowymi, więc na to też popatrzę.[/QUOTE]

z britem care ja bym uważała - przynajmniej mój jelitowiec miał jazdy po bricie care :/ po dwóch wersjach karmy.
super unormowało się na TOTW pacific stream - może spróbujcie, z rybką bez kurczaka. u nas jest super spokój :)

Posted

[quote name='pauli_lodz']z britem care ja bym uważała - przynajmniej mój jelitowiec miał jazdy po bricie care :/ po dwóch wersjach karmy.
super unormowało się na TOTW pacific stream - może spróbujcie, z rybką bez kurczaka. u nas jest super spokój :)[/QUOTE]

Jakieś pół roku temu miałam TOTW z rybą, niestety totalna porażka, a szkoda, bo 99% osób jest bardzo zadowolonych z tej karmy :( widocznie nasz pies jest jakiś inny ;) kupiłam 3 kg brita care z indykiem na spróbowanie, smakować smakuje, ale nic więcej nie jestem na razie w stanie powiedzieć

Co do zapalenia - mała przed zapaleniem wcinała suchą karmę (Acanę Pacificę), ale przyszły upały i już potrafiła 4 dni nic nie jeść. Zmieniliśmy suche na gotowane indyki/wołowinę z warzywami + ryżem i can vitem i się zaczęło :( can vit nie za dobrze się wchłaniał i Sophie zaczęła uzupełniać braki witamin jedzeniem trawy w dosyć dużych ilościach (pisałam o tym na forum, polecono mi zmianę suplementów) no i podrażniła jelitka. To wersja mojej wetki.

Chciałabym kiedyś znaleźć karmę, po której kupki będą ok, na razie udało się to tylko na Bozicie, ale nie za bardzo smakuje mojej psinie :(

Jakby tego było mało po tygodniu złamała paznokcia (pęknięty wzdłuż), a potem cieczka ;)