Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Z tego filmiku się niezła afera zaczyna robić coś mi się wydaje :roll: ta dziewczyna na filmiku to podobno szkoleniowiec psów.. eh:roll:[/QUOTE]
Taaaa.... została 5msc temu wydalona ze szkoły Dorplant wraz ze swoim TŻtem. Dodatkowo mają dwa własne sportowe psy... Tu ich wątek na dogo: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/115589-Soccer-kundel-z-linii-pracuj%C4%85cej/[/url]

Na początku nie chciało mi się wierzyć, że jest to Maja, ale zrobiłam rozeznanie tu i ówdzie i niestety się to potwierdziło :(

Posted

[quote name='Ty$ka']Taaaa.... została 5msc temu wydalona ze szkoły Dorplant wraz ze swoim TŻtem. Dodatkowo mają dwa własne sportowe psy... Tu ich wątek na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/115589-Soccer-kundel-z-linii-pracującej/[/URL]

Na początku nie chciało mi się wierzyć, że jest to Maja, ale zrobiłam rozeznanie tu i ówdzie i niestety się to potwierdziło :([/QUOTE]
No niestety się potwierdziło, jestem ciekawa jak się z tego wytłumaczy :roll:

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']No niestety się potwierdziło, jestem ciekawa jak się z tego wytłumaczy :roll:[/QUOTE]
Mnie to już wszystko jedno. Przestała być dla mnie wiarygodną osobą. Strasznie się na niej zawiodłam, zawsze bardzo ją ceniłam za to, co robiła, a tu takie kwiatki wychodzą. :(
Szkoda też mi p. Sławka Kawki - przez nich jego szkoła ma zepsutą reputację...

Posted

wiecie co mnie dziwi...Ze dwoch facetow stoi obok i widzac ze babka nie wie co robi nie reaguja.
Pozatym szkolenie w takich warunkach-pies jawnie zestresowany,obok odglos psow ze schronu,plus wystraszony pies nie reagujacy na nic-to powinno byc karalne...
Mozna pracowac na korektach ale pod warunkiem ze sie wie jak i pies na mnie reaguje odpowiednio... :shake: Tu tej wiedzy zabraklo chyba...I nie w takich warunkach,litosci:shake:
Nie oceniam wiecej na podstawie filmiku bo zgnoic czlowieka jest latwo...Ale generalnie tak byc nie powinno i tyle.Szkoda psa....

Szkolenie psa zabranego z boksu dla mnie wogole nie ma sensu,szkolenie po adopcji i owszem....
Taki pies zabrany na spacer nie mysli o pracowaniu z czlowiekiem,on chce sie zalatwic,wyszalec,wybiegac...
Moze za granica jest inaczej,w Polsce na szkolenie nie bardzo sa warunki.
Zamiast tego wg mnie powinno byc wsparcie rodzic adopcyjnych przez szkoleniowca i jakas wizyta po adopcyjjna i pomoc w razie problemow...Ale to utopijna wizja niestety :-(

Posted

[quote name='Ada_Mirra']tEz nigdy bym nie pomyslala ale tu masz dowod.. Smutne :( szkoda mi tego psiaka.. Wlasciciwie to powinnam napisac tych psiakow bo pewni nie jeden zostal tak potraktowany ..[/QUOTE]

niestety wolałabym nie mieć takich dowodów :-( ja się aż boję pomyśleć ile psiaków musiało przejść takie piekło.Nie rozumiem tym bardziej,że Molly jak to kiedyś ktoś określił ma "delikatną psychikę" i nawet lekkie zdenerwowanie z mojej strony powoduje,że pies się wyłącza i dziękujemy na tym spacerze dalszej pracy już nie ma a nigdy nie była bita katowana głodzona i nie wiadomo co jeszcze,więc nie potrafię pojąć jak można z taką agresją traktować psa po przejściach :shake:

[quote name='Klaudia&Aza']Z tego filmiku się niezła afera zaczyna robić coś mi się wydaje :roll: ta dziewczyna na filmiku to podobno szkoleniowiec psów.. eh:roll:[/QUOTE]

i bardzo dobrze,że się robi afera niech ta Pani odpowie za swoje zachowanie,oczywiście,że szkoleniowiec i to jeszcze z powołaniem nie widać na filmiku ? :roll:

[quote name='Ty$ka']Taaaa.... została 5msc temu wydalona ze szkoły Dorplant wraz ze swoim TŻtem. Dodatkowo mają dwa własne sportowe psy... Tu ich wątek na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/115589-Soccer-kundel-z-linii-pracującej/[/URL]

Na początku nie chciało mi się wierzyć, że jest to Maja, ale zrobiłam rozeznanie tu i ówdzie i niestety się to potwierdziło :([/QUOTE]

też się niedawno dowiedziałam,że główna bohaterka filmu jest na dogo aż mnie wcięło pamiętam jak czytałam wątek na którym udzielała rad jednej dziewczynie i naprawdę myślałam,że ma pojęcie o rzeczy jak widać to tylko na pokaz a w praktyce jest zupełnie inaczej :flaming:

[quote name='Klaudia&Aza']No niestety się potwierdziło, jestem ciekawa jak się z tego wytłumaczy :roll:[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']Mnie to już wszystko jedno. Przestała być dla mnie wiarygodną osobą. Strasznie się na niej zawiodłam, zawsze bardzo ją ceniłam za to, co robiła, a tu takie kwiatki wychodzą. :(
Szkoda też mi p. Sławka Kawki - przez nich jego szkoła ma zepsutą reputację...[/QUOTE]

mnie też jakoś jej wyjaśnienia nie interesują nie ma żadnego racjonalnego wyjaśnienia na takie zachowanie,gdybym tylko mogła kupiłabym kolczatkę założyła jej na szyję i poprosiła jakiegoś rosłego mężczyznę żeby on ją tak wyszarpał ciekawa jestem czy wtedy by cokolwiek do niej dotarło...

[quote name='Cockermaniaczka']wiecie co mnie dziwi...Ze dwoch facetow stoi obok i widzac ze babka nie wie co robi nie reaguja.
Pozatym szkolenie w takich warunkach-pies jawnie zestresowany,obok odglos psow ze schronu,plus wystraszony pies nie reagujacy na nic-to powinno byc karalne...
Mozna pracowac na korektach ale pod warunkiem ze sie wie jak i pies na mnie reaguje odpowiednio... :shake: Tu tej wiedzy zabraklo chyba...I nie w takich warunkach,litosci:shake:
Nie oceniam wiecej na podstawie filmiku bo zgnoic czlowieka jest latwo...Ale generalnie tak byc nie powinno i tyle.Szkoda psa....

Szkolenie psa zabranego z boksu dla mnie wogole nie ma sensu,szkolenie po adopcji i owszem....
Taki pies zabrany na spacer nie mysli o pracowaniu z czlowiekiem,on chce sie zalatwic,wyszalec,wybiegac...
Moze za granica jest inaczej,w Polsce na szkolenie nie bardzo sa warunki.
Zamiast tego wg mnie powinno byc wsparcie rodzic adopcyjnych przez szkoleniowca i jakas wizyta po adopcyjjna i pomoc w razie problemow...Ale to utopijna wizja niestety :-([/QUOTE]

też mnie to zdziwiło,że nic z tym nie robią stoją i się tylko przyglądają....szkoda to aż komentować :-(:-(:-(

Z tych przyjemniejszych rzeczy (albo i nie :evil_lol: ) jutro zaczyna się szkoła ale podsumowując wakacje i mnie i Rudej bardzo się udały :loveu::loveu::loveu: obóz dzięki,któremu się dużo nauczyłyśmy wiemy nad czym pracować i postaramy się wyćwiczyć jeszcze więcej do następnych wakacji :) ciesze się bardzo bo nawet rodzice zauważyli zmianę,że Melmol robi się coraz bardziej po słuchany a i ja mam zupełnie inne podejście do pewnych spraw dzięki niektórym osobom :lol: spędziłyśmy dużo czasu z Martą i Daisy co w jakiś sposób pozytywnie wpłynęło na psiaki przede wszystkim Daisy uważnie obserwuje Molly i naśladuje ją dzięki czemu wie jak np.witać się z psami,nauczyła się jeść gryzaki i robi się coraz bardziej śmiała nawet spała w klatce Molly :) Molly nauczyła się cierpliwości,w wielu sytuacjach opanowania,zrobiła się o mnie jeszcze bardziej zazdrosna :evil_lol: no to tak w skrócie mogę spokojnie powiedzieć,że były to bardzo udane wakacje,bardzo dobrze się bawiłyśmy i zapamiętam je do końca życia :loveu: <3 teraz pozostaje mi tylko iść do szkoły,pracować z psem,żyć dalej i czekać na następne wakacje :grins:

Posted

o kurde...słyszałam o tym nagraniu ale jeszcze nie miałam okazji go zobaczyć, dopiero tu u Ciebie.. rety jak oni moga stac obok i nie reagować, uznać za normalne takie traktowanie psa :-o Ja nie moge wyjść "podziwu" że ona nie ma serca dla tego psa(i pewnie nie tylko dla tego psa..), i widac że psu gorąco, że nie wie o co jej chodzi, chce sobie powąchać trawę a ona go brutalnie szarpie i kopie. To sie w głowie nie mieści :angryy: Dobrze ze zostało to zgłoszone!

No tak koniec wakacji to prawie nikogo nie ma na dogo od rana :evil_lol: ale ważne też zeby mieć wspomnienia dobre, i ze zabawa należała do udanych w te dwa miesiące :loveu: czekamy na fotki powakacyjne wspominkowe :cool3:

Posted

Cieszę się, że macie tak duże postępy w szkoleniu :loveu: Brawa dla Ciebie i dla Molly.

Tylko mogłaś już nie wspominać o końcu wakacji - naprawdę. Gdzie wejdę, tam jest ta informacja :lol:

Posted

[quote name='phase']Cieszę się bardzo, że wakacje zaliczacie do udanych! :)[/QUOTE]

ja też się bardzo cieszę :loveu: :)

[quote name='betty_labrador']o kurde...słyszałam o tym nagraniu ale jeszcze nie miałam okazji go zobaczyć, dopiero tu u Ciebie.. rety jak oni moga stac obok i nie reagować, uznać za normalne takie traktowanie psa :-o Ja nie moge wyjść "podziwu" że ona nie ma serca dla tego psa(i pewnie nie tylko dla tego psa..), i widac że psu gorąco, że nie wie o co jej chodzi, chce sobie powąchać trawę a ona go brutalnie szarpie i kopie. To sie w głowie nie mieści :angryy: Dobrze ze zostało to zgłoszone!

No tak koniec wakacji to prawie nikogo nie ma na dogo od rana :evil_lol: ale ważne też zeby mieć wspomnienia dobre, i ze zabawa należała do udanych w te dwa miesiące :loveu: czekamy na fotki powakacyjne wspominkowe :cool3:[/QUOTE]

mam nadzieje,że już większość psiarzy go widziała i że wszyscy będą mieli świadomość co tam się dzieje....:roll:o tak teraz na pewno na dogo zrobi się trochę ciszej:diabloti: ja jestem bardzo zadowolona z tych wakacji i już nie mogę doczekać się następnych :p hmm fotki wakacyjne to z obozu jeszcze będą ^^

[quote name='Ty$ka']Cieszę się, że macie tak duże postępy w szkoleniu :loveu: Brawa dla Ciebie i dla Molly.

Tylko mogłaś już nie wspominać o końcu wakacji - naprawdę. Gdzie wejdę, tam jest ta informacja :lol:[/QUOTE]

może nie przez same wakacje chociaż w ciągu nich też udało mi się zrobić całkiem sporo,wiadomo dużo wolnego czasu no i na obozie trochę pracowałyśmy więc udało się co nieco osiągnąć :) dziękujemy bardzo :loveu: mogłam nie wspominać ale fakty są takie,że dzisiaj zaczyna się szkoła i nie ma co tego ukrywać ja jakoś nie marudzę coś się kończy coś zaczyna no i jestem bardzo ciekawa jak będzie w liceum więc do szkoły idę z raczej pozytywnym nastawieniem :lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='phase'][B]Molowe[/B] - zobacz jakie cudeńko mam u siebie w schronisku..[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-rwQHIG9B-w4/UD0C-eGgeBI/AAAAAAAAJNs/ogcBi050roA/s640/IMG_3191.JPG[/IMG][/QUOTE]

Ma domciu, jak tylko skończyło kwarantannę zostało adoptowane. :)

Gdzie się podzialiście? Czy wiadomo już coś w sprawie filmiku?

Posted

[quote name='phase']Ma domciu, jak tylko skończyło kwarantannę zostało adoptowane. :)

Gdzie się podzialiście? Czy wiadomo już coś w sprawie filmiku?[/QUOTE]

o to super wiadomość :loveu:
Pani miała zostać odsunięta od obowiązków w schronisku i od zajmowania się psami ale czy tak faktycznie jest nie wiem,sprawa na pewno zostanie jakoś rozwiązana bo jest duży szum wokół tego ale wiem że potrzeba dużo czasu żeby cokolwiek z tym zrobić bo to dosyć specyficzna sytuacja :-(
My dalej żyjemy sobie szczęśliwie ale ja przez szkołę nie mam na nic czasu ledwo daje rade z psem na dłuższym spacer codziennie iść,nie mówiąc już o siedzeniu przy komputerze dlatego na dogo wpadam przeczytać tylko najważniejsze rzeczy i tyle :(
Melmol żyje sobie szczęśliwie i dzielnie wspiera chorującą teraz pańcie :loveu: :

[IMG]http://i49.tinypic.com/2lxv38i.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/1z1yzhy.jpg[/IMG]

a tu trochę bardziej podnoszący na duchu niż poprzedni filmik,przywraca wiarę w ludzi i ta sunia jest niesamowita jak dla mnie :loveu: ♥

[video=youtube;ZqaNiv91ceE]http://www.youtube.com/watch?v=ZqaNiv91ceE&feature=player_embedded[/video]

Posted

[quote name='natka.jezewska']zakochałam się w jego oczętach <3[/QUOTE]

szkoda,że jest to sunia -.-

[quote name='phase']No dobra to tam ucz się, ale nie zostawiaj nas na długo. ;)
Mój głupol też tak robi. :evil_lol: [URL]http://i49.tinypic.com/2lxv38i.jpg[/URL][/QUOTE]

postaram się :D hahah chyba większość psów śpi "na kurczaka" :loveu:

Posted

[quote name='phase']Dopiero teraz filmik zauważyłam. :oops:
Matko jaka ona skołtunionia była. :( fajny ten filmik, piękny za razem. :)[/QUOTE]

no strasznie :C ale na szczęście znalazł się ktoś kto jej pomógł :) no dokładnie jest piękny przywraca wiarę w ludzkość szczególnie po tamtym filmiku...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ada_Mirra']heeeej :D odezwijcie się - jak w szkole :)[/QUOTE]

[quote name='phase']No właśnie, dawno Was nie było. ;)[/QUOTE]

[quote name='Klaudia&Aza']Witamy się :loveu:
Widzę, że nie tylko ja narzekam na brak czasu :roll:[/QUOTE]

[quote name='Ada_Mirra']zakładamy klub osób cierpiacych na brak czasu ;)[/QUOTE]

[quote name='betty_labrador']niestety brak czasu dotyczy wszystkich nawet tych juz nieuczących sie :roll:[/QUOTE]

Witamy :) musicie wybaczyć,że tak długo się nie odzywałam ale totalnie nie mam czasu na nic,ostatnio tyle się u mnie dzieje,że nawet nie wiem kiedy ten pierwszy miesiąc szkoły zleciał ale nie narzekam :p z Melmolem wszystko dobrze żyje sobie w swoim idealnym świecie,ostatnio moja siostra wyprowadziła się na studia,Molly pierwsze dni totalnie nie ogarniała co się dzieje teraz jest już lepiej i przywłaszczyła sobie siostry łóżko do spania w nocy :evil_lol: za jakiś czas postaram się o zdjęcia nie wiem kiedy jak i gdzie ale jakieś będą :eviltong: