Jump to content
Dogomania

Uczulenie(?)|Podrażnione i zaczerwienione oko^

Guest Kamcia_14

Recommended Posts

Guest Kamcia_14

Moja Kamcia od 3 dni ma dziwnie zaczerwienione oko. Moja pierwsza myśl to była że uczuleniebo westy są podatnie na nie :roll:. Ale to wtedy pies by miał chyba zaczerwienione obie spojówki i miejsca wokół oczu.A i jeszcez chciałam powiedzieć że psu czasem blednie zaczerwienienie. Zazwyczaj wieczirem. Moja druga myśl była taka że ona lub jej koledzy i koleżanki przy zabawie podrażniaja jej to oko. Sprawdziłam t oi jeden dzień Kamcia nie spotykała sie z psami. Było to dla niej straszne przeżycie bo na osiedlu gdy idziemy na spacer to bawi się , ganiai wącha z wieloma psami. Ja przez to poznałam też wielu ludz. Ale zaczerwienienie nie było z przyczyny psów.Nie mam pomysłów. Do weta narazie nie szłam jutro muszę pójść:cool3:

a czy oczko puchnie i traci wloski??a swiedzi psine oczko?

wyglada mniej wiecej tak ? badz troszke mniej?
[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1c5ed391339066fe.html[/URL]
[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/53e09c566d5ee4b6.html[/URL]

jak tak to szybciutko do weta bo piesek moze mniec zapalenie mieszkow wlosowych ( badz jakies poczatki nuzycy:shake: )

[quote name='Kamcia_14']Kamcia ma tylko troche zaczerwienione wokół oka. Ale i tak się martwię:p.
Włosków nie traci ale gdy sie je odgarnie widać to zaczerwienienie.[/quote]
hmm no tak twoj ma wiecej wloskow ...
jezeli wykluczas jakiekolwiek mocniejsze udezenie to idz do weta ( lepiej dmuchac na zimne;) )
moja tez na poczatku miala lekko zaczerwienione:razz: :shake: echh najgorsze jest to ze znowu nam sie nawrocilo :angryy:
trzymam kciuki za pieska :)

[quote name='Kamcia_14']Dziękuje jutro z samego rana pójdę do weta i on przepisze mi coś do oczu. A właśnie co jest lepsze maść czy krople?[/quote]
zalezy na co ;)
jezeli zaczerwienienie jest na zwenatrz to krople raczej nie pomoga a co do masci to np. u mojej suki nie mozna stosowac pasci bo jest strasznie ruchliwa i jak by sie dostala do oczka moglo by byc kiepsko:shake: wiec nosimy obroze preventic (ale jezeli to nie zapalenie mieszkow wlosowych i nie nuzyca to pewnie nie dostaniesz jej )