Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś wieczorem pod mój płot zawędrował szczeniak w typie ON, gdy nas zobaczył w ogrodzie skomlał - był przemoczony i ubłocony. Oczywiście nie mogłam udawać, że go nie słyszę i nie widzę tego błagającego spojrzenia. Wzięliśmy go do domu, wykąpaliśmy i nakarmiliśmy. Na suchą karmę się rzucił i pochłaaniał chrupki bez gryzienia. Jest słodki, bardzo reagujący na człowieka, przybiega chętnie na wołanie, wyprowadzany do ogrodu trzyma się blisko człowieka. Teraz grzecznie śpi sam w pralni.
To bardzo przystojny chłopak - z ciemnym czaprakiem, i podpalaniem, ładna budowa ciała.
Z powodu zbliżającego się wyjazdu muszę mu do piątku znaleźć dobry dom - to zaledwie 4 dni - czy uda się mu pomóc? Bardzo bym nie chciała oddawać go do schroniska - czy macie jakiś pomysł?

Posted

Rozumiem, ja też bym nie chciała oddawać psa do schronu ... Ale 4 dni to trochę mało czasu na znalezienie domu, a o tymczasy to ciężko - Ale już nie takie cuda działy się na dogomani :) Jak jutro wgrasz zdjęcia to będzie git i spróbujemy znaleść mu domek. Jak jest młody i śliczny to powinien szybko znaleść pancię :D

Posted

Dzięki Dziewczyny.
Bafi (teraz Herbert) jest już w nowym domu dzięki ogłoszeniu w Radio Bielsko. Umowa adopcyjna spisana, Panie (mama i studiująca córka) bardzo miłe, mają dom z ogrodem niedaleko Kęt. Niedawno odszedł za TM ich 12 letni wielkopies, którego Bafi im przypominał z wyglądu. Długo rozmawiałyśmy przy herbatce o psach ich potrzebach i wychowaniu. Maam nadzieję, że nasz podopieczny trafił w bardzo dobre ręce.