Agnieszka Co. Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Dziś wieczorem pod mój płot zawędrował szczeniak w typie ON, gdy nas zobaczył w ogrodzie skomlał - był przemoczony i ubłocony. Oczywiście nie mogłam udawać, że go nie słyszę i nie widzę tego błagającego spojrzenia. Wzięliśmy go do domu, wykąpaliśmy i nakarmiliśmy. Na suchą karmę się rzucił i pochłaaniał chrupki bez gryzienia. Jest słodki, bardzo reagujący na człowieka, przybiega chętnie na wołanie, wyprowadzany do ogrodu trzyma się blisko człowieka. Teraz grzecznie śpi sam w pralni. To bardzo przystojny chłopak - z ciemnym czaprakiem, i podpalaniem, ładna budowa ciała. Z powodu zbliżającego się wyjazdu muszę mu do piątku znaleźć dobry dom - to zaledwie 4 dni - czy uda się mu pomóc? Bardzo bym nie chciała oddawać go do schroniska - czy macie jakiś pomysł? Quote
fernari Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Rozumiem, ja też bym nie chciała oddawać psa do schronu ... Ale 4 dni to trochę mało czasu na znalezienie domu, a o tymczasy to ciężko - Ale już nie takie cuda działy się na dogomani :) Jak jutro wgrasz zdjęcia to będzie git i spróbujemy znaleść mu domek. Jak jest młody i śliczny to powinien szybko znaleść pancię :D Quote
Agnieszka Co. Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 fernari - dzięki, że mnie podtrzymujesz na duchu. Quote
Agnieszka Co. Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Dodalam zdjęcia w pierwszym poście - zobaczcie jaki fajny! Noc spędził grzecznie sam w pralni, niczego nie poniszczył, nie szczekał, nie drapał drzwi. Quote
Agnieszka Co. Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Za chwilę ma przyjechać zainteresowana nim Pani - trzymajcie kciuki. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Podnoszę malucha i trzymam kciuki!:) Quote
Agnieszka Co. Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Dzięki Dziewczyny. Bafi (teraz Herbert) jest już w nowym domu dzięki ogłoszeniu w Radio Bielsko. Umowa adopcyjna spisana, Panie (mama i studiująca córka) bardzo miłe, mają dom z ogrodem niedaleko Kęt. Niedawno odszedł za TM ich 12 letni wielkopies, którego Bafi im przypominał z wyglądu. Długo rozmawiałyśmy przy herbatce o psach ich potrzebach i wychowaniu. Maam nadzieję, że nasz podopieczny trafił w bardzo dobre ręce. Quote
kimiji Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Łoł, szybko poszło, nawet nie zdąrzyłam się przywitać z psiakiem a on już pomknął do nowego domu, ale to dobrze :) Powodzenia maluchu :):) Quote
Agnieszka Co. Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Jeszcze jeden psiak przebywający u mnie na DT ma szansę na dom, ale potrzebna jest osoba do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Mikołowie POMOŻECIE? http://www.dogomania.pl/threads/212075-Mój-Pan-umarł...ja-też-chcę...-( Quote
Recommended Posts