Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justynka, swego czasu Gosia była nią zainteresowana, i z tego co pamiętam, to kontaktowali się z hodowcami w Stanach, bo zdaje się, że w Polsce jej nie ma. ale specjalistą nie jestem, i nie wiem, choć nie spotkałam się z nią w Polsce.

Posted

W sumie to wydaje mi sie ze jesli chcesz sprowadzac to niekoniecznie z Belgii........Tylko z miejsca gdzie sa najpiekniejsze a to nie koniecznie ojczyzna....

• 2 months later...
Posted

Carr

Właśnie dzisiaj jak przeglądałam katalog na stronie znalazłam tego "szyperka" niestety trochę za daleko, ale może będzie jakaś szansa zobaczenia tej rasy live.A mogłabyś spisac z katalogu z jakiego kraju jest :wink:

Posted

Jak bylam w ostatni weekend na zawodach we Wrocku to stalam kolo czarnego psa. Uslyszalam slowo schipperke :o patrze na to cos :wink: i nie moglam uwierzyc.

Teraz patrze na to zdjecie co wkleila Nice i sie zastanawiam czy to by rzeczywiscie schipperke, bo tamten nie mial ogonka :roll:

Posted

No wlasnie.

To juz kwestia genetyczna. "Skiperki" moze miec ogonek, ale nie musi. Najczesciej rodza sie bez ogonkow, sa to typowe "bobtaile". Natomiast zwierzakom ogoniastym, hodowcy najczesciej usuwaja kiteczki - tam gdzie nie ma zakazu kopiowania.

Swietne pieski, zastanawialam sie naprawde powaznie, gdyz myslalam ze w moim mieszkaniu jest "limit wagowy".

Wspaniale zwierzaki agilitowe, stawka podczas ostatniej wystawy byla dosc duza, i moglam sobie dokladnie pieski obejrzec. Bardzo ruchliwe, wrecz fenomenalne.

Posted

Ah...

Dorosly przedstawiciel rasy wyglada tak:

Simon_face_at_camera.jpg

Pies musi miec siersc, czego nie widac na fotce zaprezentowanej przez nice.

BTW, widzialam kiedys zdjecie psa plowego, wyglada super, jednak jest to barwa niedopuszczalna.

Posted

A ja wiem o dwóch szyperkach, które mieszkają w Polsce.Mało tego znam osobę, która jest w ich posiadaniu :wink: Ona hoduje takze corgi(pembroke i cardigany) i w tem sposób poznałyśmy sie na rzeszowskiej wystawie.Z tego co wiem będzie je wystawiała w Łodzi w maju.A w ogóle spróbuję ją tutaj zaprosić to najlepiej będzie mogła opisac swoje egzemplarze :wink:

Mami:

Bo na tej mojej fotce to szczeniak.A dałam z ogonem, bo lubię ogoniaste psy. :wink:

Posted

Faktycznie interesowałam się tą rasą i nadal interesuję.

Jednak obejrzałam masę zdjęć i powiem tak- europejskie nawet się nie umywają do amerykańskich, a w Belgii prawie ich nie ma. Gdyby nie Anglicy rasa by przepadła.

Natomiast trochę mnie przestraszyli hodowcy, z którymi korespondowaliśmy, bo napisali nam coś takiego (w mnie więcej wolnym tłumaczeniu): "spokojny (grzeczny) schipperke to martwy schipperke". :lol:

Gosia

• 1 month later...
Posted

Widziałam te dwa shipperki tych znajomych w Łodzi. Szczerze mówiąc bardziej wolę corgasy :wink: Ale pieski były naprawdę ładne. Miałam im zrobić zdjęcie, ale zapomniałam :wallbash:

Były wystawiane w szczeniakach, jeden dostał obiecujący przez niesfornośc na ringu, drugi wybitnie obiecujący. Ogólnie dziewczyna mówiła, że sa to super pieski.Powinni jeszcze z nimi troche pojeździć po tych wystawach :wink:

• 5 years later...
Posted

zapraszam na nszego bloga,na ktorym w miare mozliwosci beda pojawialy sie info ze swiata schipperke [url=http://www.schipperke.blog.onet.pl]schipperke Illy od Prachovskych skal i mix Tunia - Onet.pl Blog[/url] :)