Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rashelek']
Obliczyliśmy dzisiaj, że dziennie robimy z psami ok. 6km, a w łikendy 8km.[/QUOTE]
Żeby mi sie tak chciało hahahhaha

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Joann']Żeby mi sie tak chciało hahahhaha[/QUOTE]

Ja jeszcze 2,5 roku temu też bym siebie nie podejrzewała o taką aktywność ;)

Pierwszy etap ścinki za nami - Mikrus nie ma firanki. Nie podoba mi sie jeszcze przy tylnych łapach i zastanawiam się nad pantalonai i kryzą. generalnie najchętniej obcięłabym wszystko jak leci, ale pewnie coś spiernicze i będe musiała się wstydzić :evil_lol: Muszę oddać maszynkę do naprawy i wtedy dopiero zacznie się jazda :D

Posted

[quote name='rashelek']Ja jeszcze 2,5 roku temu też bym siebie nie podejrzewała o taką aktywność ;)

Pierwszy etap ścinki za nami - Mikrus nie ma firanki. Nie podoba mi sie jeszcze przy tylnych łapach i zastanawiam się nad pantalonai i kryzą. generalnie najchętniej obcięłabym wszystko jak leci, ale pewnie coś spiernicze i będe musiała się wstydzić :evil_lol: Muszę oddać maszynkę do naprawy i wtedy dopiero zacznie się jazda :D[/QUOTE]
dawaj foty !!!! :diabloti:

ja też mam w planach pozbawić Lu firanek,ale sama nie wiem .... co myślisz ??

Posted (edited)

[quote name='cockermaister']dawaj foty !!!! :diabloti:
ja też mam w planach pozbawić Lu firanek,ale sama nie wiem .... co myślisz ??[/QUOTE]

Z firanką to zależy, co się komu podoba. Mnie ona zawsze doprowadzała do szału, ale dopiero teraz zebrałam się w sobie, żeby się jej pozbyć. Dużo błocka się na tym znosi, w dodatku taki włochaty brzuch jest fuuuj :angryy: Zawsze możesz ściąć i zapuścić znowu, jeżeli Ci się nie spodoba - futro nie ręka, odrośnie ;)
Tak jak mówię, to dopiero pierwsza część, więc jeszcze nie wygląda całkiem ok (zwłaszcza brzuch przy nogach albo śledziu, jak kto woli :evil_lol:), ale póki co dam jej spokój i nie będe poprawiać.

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-yF2wdRpKcHg/UAamby5HGiI/AAAAAAAACFo/qy4OWXqdibU/s640/13 czerwca (1).JPG[/IMG]

Edited by rashelek
Posted

[quote name='cockermaister']Koki mam bez firanek i jest o wiele fajniej i wygodniej i chyba jednak ją obetne :roll:
a Mika śliczna bez firanki :loveu::loveu:[/QUOTE]

Obcinaj, nie żałuj sobie! Tak jak mówię, jeżeli się nie spodoba to zapuścisz znowu i nie będzie problemu a sprawdzić zawsze warto :) Zwłaszcza, że to nie tak dużo roboty, mnie to zajęło 20min a obcinałam pierwszy raz :D
Jakaś wyższa na łapach się zrobiła :loveu:
[quote name='ania90']jedna fotka ma nam wystarczyc?:mad:[/QUOTE]

Haha niestety musi :D Wrzuciłam już wszystkie zdjęcia z Bałtyku i nie mam już w sumie co dodawać :) Postaram się o coś dzisiaj po południu, jeżeli się troche przejaśni, bo póki co chmury straszne :shake: Lato jak się patrzy.

Posted

[quote name='rashelek']Obcinaj, nie żałuj sobie! Tak jak mówię, jeżeli się nie spodoba to zapuścisz znowu i nie będzie problemu a sprawdzić zawsze warto :) Zwłaszcza, że to nie tak dużo roboty, mnie to zajęło 20min a obcinałam pierwszy raz :D
[/QUOTE]

moja mama niezbyt chce żebym ją obcinała :roll: ale ja jeszcze się zastanowię... ale chyba nie wytrzymam i obetnę jej te firany :diabloti:

Posted

[quote name='cockermaister']moja mama niezbyt chce żebym ją obcinała :roll: ale ja jeszcze się zastanowię... ale chyba nie wytrzymam i obetnę jej te firany :diabloti:[/QUOTE]

Mój tata jak zobaczył, ile sierści wynosze z pokoju złapał się za głowę i usłyszałam "borze, obcięła psa :crazyeye:" :D Generalnie moi rodzice są przywiązani do obecnego wyglądu Miki, ale wiesz - mój cyrk, moja małpa :lol: Także wysłucham ewentualnych komentarzy i dalej będe robić swoje. Futro nie ręka, odrośnie. Takie samo mam podejście do własnych włosów, a potem zbieram baty "co ty zrobiłaś i jak ty wyglądasz" :D Firany to zuo, teraz już jestem tego pewna :diabloti: Mika po spacerze bez firany nie przywlekła błota ani żyjątek i wygląda smuklej, wydaje się wyższa. Jest tylko cholernie krzywo :lol:

Posted

heheh o ile jej lżej będzie;] ja Vitkowi też przycinam włosy na brzuchu i oczywiście tyłek bo tam strasznie szybko rośnie "sukienka" ale na szczęście mój tż też tego jego futerka za długiego nie lubi i nie ma kłótni i komentarzy ;]

Posted

[quote name='rashelek']Mój tata jak zobaczył, ile sierści wynosze z pokoju złapał się za głowę i usłyszałam "borze, obcięła psa :crazyeye:" :D Generalnie moi rodzice są przywiązani do obecnego wyglądu Miki, ale wiesz - mój cyrk, moja małpa :lol: Także wysłucham ewentualnych komentarzy i dalej będe robić swoje. Futro nie ręka, odrośnie. Takie samo mam podejście do własnych włosów, a potem zbieram baty "co ty zrobiłaś i jak ty wyglądasz" :D Firany to zuo, teraz już jestem tego pewna :diabloti: Mika po spacerze bez firany nie przywlekła błota ani żyjątek i wygląda smuklej, wydaje się wyższa. Jest tylko cholernie krzywo :lol:[/QUOTE]

no ja i tak wcześniej czy później pozbawię Lu firanek :diabloti: to nic że krzywo ja zawsze obcinam krzywo i mija tydzień, dwa i już wszystko ładnie się wyrównuje

Posted

[quote name='Joann']heheh o ile jej lżej będzie;] ja Vitkowi też przycinam włosy na brzuchu i oczywiście tyłek bo tam strasznie szybko rośnie "sukienka" ale na szczęście mój tż też tego jego futerka za długiego nie lubi i nie ma kłótni i komentarzy ;][/QUOTE]

Haha widze kolejną fankę gołego brzusia :D Dobrze, że TŻ staje po Twojej stronie, przynajmniej nie musisz tych tyrad wysłuchiwać.

[quote name='cockermaister']no ja i tak wcześniej czy później pozbawię Lu firanek :diabloti: to nic że krzywo ja zawsze obcinam krzywo i mija tydzień, dwa i już wszystko ładnie się wyrównuje[/QUOTE]

To nie masz na co czekać, łap nożyczki :diabloti: Oj ja się czuję usprawiedliwiona, nie mam talentu do zabawy nożyczkami. Ale pewnie masz rację i się samo wyrówna bez problemu :)

Posted

[quote name='rashelek']
To nie masz na co czekać, łap nożyczki :diabloti: Oj ja się czuję usprawiedliwiona, nie mam talentu do zabawy nożyczkami. Ale pewnie masz rację i się samo wyrówna bez problemu :)[/QUOTE]
dopiero jak zobacze ostrzyżoną Ruby(Misia&Ruby) to wtedy jak mi się spodoba złotko tak ostrzyżone to moją ochlastam ;) ja z braku maszynki muszę sobie radzić nożyczkami a przy dwóch psach po 50zł na fryzjera mnie nie stać co miesiąc dawać :roll: ja Koki strzygłam miesiąc temu i już znów będzie trzeba ją ostrzyc, ale siostra mi obiecała kupić maszynkę :loveu::diabloti:

[quote name='Kasi i Lena']Może ja Wam Lene pocztą podeśle to obstrzyżecie?[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/QUOTE]

no to pakuj ją ;) ja z rashelkiem jak ją dorwiemy to niewiele z niej zostanie [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG]

Posted

[quote name='cockermaister']no to pakuj ją ;) ja z rashelkiem jak ją dorwiemy to niewiele z niej zostanie :evil_lol:[/QUOTE]
Nie no aż tak to nie:D Ale szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byście z mojego rozczochrańca zrobiły ładnego gładkiego pieseczka:D

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Nie no aż tak to nie:D Ale szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byście z mojego rozczochrańca zrobiły ładnego gładkiego pieseczka:D[/QUOTE]

a ty boisz się ją sama obciąć ??? to może do fryzjera idź z Lenką ??

Posted

Boje się że wstyd będzie z nią na spacer wyjść;) Mam w domu maszynkę do strzyżenia ale ludzi nie psów , nie wiem czy da radę. do fryzjera się wybieram ale jakoś wybrać się nie mogę, codziennie sobie powtarzam ze może w przyszłym tygodniu:D

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Boje się że wstyd będzie z nią na spacer wyjść;) Mam w domu maszynkę do strzyżenia ale ludzi nie psów , nie wiem czy da radę. do fryzjera się wybieram ale jakoś wybrać się nie mogę, codziennie sobie powtarzam ze może w przyszłym tygodniu:D[/QUOTE]

oj tam oj tam przesadzasz ;) ja też panicznie się bałam Koki sama tykać nożyczkami no,ale na fryzjera nie stać mnie w obecnej sytuacji finansowej(przy dwóch psach wychodzi ponad 100zł jedna wizyta:-o) i musiałam sama się nauczyć ją strzyc ;) a nawet jak zrobisz krzywo to odrośnie i nie będzie śladu ;)

Posted

Mnie jest szkoda pieniędzy, niby pani nam powiedziała 40zł, ale mimo wszystko. Wole jej za tą kase kupić zabawkę (a ostatnio widziałam świetną, [url]https://www.aquaelzoo.pl/psy/zabawki-szkolenie/zabawka-comfy-sally,1049.html[/url] strasznie mi się spodobała) i jeszcze mi na obrożę wystarczy :diabloti:
Też mam maszynkę dla ludzi, ale muszę ją oddać do serwisu, żeby wymienili i naostrzyli noże. Mam nadzieję, że wtedy da radę. Nożyczkami też się boje, bo zawsze może wyjść krzywo i będzie wyglądać komicznie ;)
Idziemy na spacer, pakuję wodę, szarpak i aparat, może wrócę ze zdjęciami :D

Posted (edited)

[quote name='Kasi i Lena']Cudna ta zabawka:loveu: Jak naprawisz maszynkę to daj znać jak tnie, w razie czego nie popsuje mojej:eviltong: (chyba by mnie panowie w rodzinie udusili) Czekam na fotki.[/QUOTE]

Macałam ja na żywo i jest po prostu zajebista, jak tylko pojawi się jakaś luźna kasa to muszę Mikrusowi taką sprawić. Na maszynkę też przyjdzie pora :evil_lol: Nasza jest nieużywana, więc szkoda nie będzie, jeżeli się spali ;) U Ciebie może być różnie z karą :diabloti:

No, to kilka zdjęć z dziś :)
Szarpanie:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yubqjn8MsHA/UAam2SXa0TI/AAAAAAAACGY/__ql781JMTU/s480/13 czerwca (6).JPG[/IMG]

Wiszenie:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-O68Ukf9Q_hU/UAanDCXlxpI/AAAAAAAACG4/-XgDreZ87tQ/s480/13 czerwca (10).JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-h8Am0ys-NMQ/UAanCN1ui3I/AAAAAAAACG0/CdTlZCa36aE/s640/13 czerwca (9).JPG[/IMG]

Wiecej szarpania:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-xwqFQUOAYEo/UAanBEr8iJI/AAAAAAAACGo/QfpMXJESG5I/s640/13 czerwca (8).JPG[/IMG]

I skok:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-RaJQlRXa_7A/UAanGguOGqI/AAAAAAAACHY/70QQI7aaG4o/s480/13 czerwca (14).JPG[/IMG]

Edited by rashelek
Posted

[quote name='cockermaister']Latając Mika :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

To się już chyba nie zmieni ;)

[video=youtube;afHKr4HOP8M]http://www.youtube.com/watch?v=afHKr4HOP8M&feature=youtu.be[/video]