Joann Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='rashelek'] Obliczyliśmy dzisiaj, że dziennie robimy z psami ok. 6km, a w łikendy 8km.[/QUOTE] Żeby mi sie tak chciało hahahhaha Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='Joann']Żeby mi sie tak chciało hahahhaha[/QUOTE] Ja jeszcze 2,5 roku temu też bym siebie nie podejrzewała o taką aktywność ;) Pierwszy etap ścinki za nami - Mikrus nie ma firanki. Nie podoba mi sie jeszcze przy tylnych łapach i zastanawiam się nad pantalonai i kryzą. generalnie najchętniej obcięłabym wszystko jak leci, ale pewnie coś spiernicze i będe musiała się wstydzić :evil_lol: Muszę oddać maszynkę do naprawy i wtedy dopiero zacznie się jazda :D Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='rashelek']Ja jeszcze 2,5 roku temu też bym siebie nie podejrzewała o taką aktywność ;) Pierwszy etap ścinki za nami - Mikrus nie ma firanki. Nie podoba mi sie jeszcze przy tylnych łapach i zastanawiam się nad pantalonai i kryzą. generalnie najchętniej obcięłabym wszystko jak leci, ale pewnie coś spiernicze i będe musiała się wstydzić :evil_lol: Muszę oddać maszynkę do naprawy i wtedy dopiero zacznie się jazda :D[/QUOTE] dawaj foty !!!! :diabloti: ja też mam w planach pozbawić Lu firanek,ale sama nie wiem .... co myślisz ?? Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 (edited) [quote name='cockermaister']dawaj foty !!!! :diabloti: ja też mam w planach pozbawić Lu firanek,ale sama nie wiem .... co myślisz ??[/QUOTE] Z firanką to zależy, co się komu podoba. Mnie ona zawsze doprowadzała do szału, ale dopiero teraz zebrałam się w sobie, żeby się jej pozbyć. Dużo błocka się na tym znosi, w dodatku taki włochaty brzuch jest fuuuj :angryy: Zawsze możesz ściąć i zapuścić znowu, jeżeli Ci się nie spodoba - futro nie ręka, odrośnie ;) Tak jak mówię, to dopiero pierwsza część, więc jeszcze nie wygląda całkiem ok (zwłaszcza brzuch przy nogach albo śledziu, jak kto woli :evil_lol:), ale póki co dam jej spokój i nie będe poprawiać. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-yF2wdRpKcHg/UAamby5HGiI/AAAAAAAACFo/qy4OWXqdibU/s640/13 czerwca (1).JPG[/IMG] Edited July 18, 2012 by rashelek Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Koki mam bez firanek i jest o wiele fajniej i wygodniej i chyba jednak ją obetne :roll: a Mika śliczna bez firanki :loveu::loveu: Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='cockermaister']Koki mam bez firanek i jest o wiele fajniej i wygodniej i chyba jednak ją obetne :roll: a Mika śliczna bez firanki :loveu::loveu:[/QUOTE] Obcinaj, nie żałuj sobie! Tak jak mówię, jeżeli się nie spodoba to zapuścisz znowu i nie będzie problemu a sprawdzić zawsze warto :) Zwłaszcza, że to nie tak dużo roboty, mnie to zajęło 20min a obcinałam pierwszy raz :D Jakaś wyższa na łapach się zrobiła :loveu: [quote name='ania90']jedna fotka ma nam wystarczyc?:mad:[/QUOTE] Haha niestety musi :D Wrzuciłam już wszystkie zdjęcia z Bałtyku i nie mam już w sumie co dodawać :) Postaram się o coś dzisiaj po południu, jeżeli się troche przejaśni, bo póki co chmury straszne :shake: Lato jak się patrzy. Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='rashelek']Obcinaj, nie żałuj sobie! Tak jak mówię, jeżeli się nie spodoba to zapuścisz znowu i nie będzie problemu a sprawdzić zawsze warto :) Zwłaszcza, że to nie tak dużo roboty, mnie to zajęło 20min a obcinałam pierwszy raz :D [/QUOTE] moja mama niezbyt chce żebym ją obcinała :roll: ale ja jeszcze się zastanowię... ale chyba nie wytrzymam i obetnę jej te firany :diabloti: Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='cockermaister']moja mama niezbyt chce żebym ją obcinała :roll: ale ja jeszcze się zastanowię... ale chyba nie wytrzymam i obetnę jej te firany :diabloti:[/QUOTE] Mój tata jak zobaczył, ile sierści wynosze z pokoju złapał się za głowę i usłyszałam "borze, obcięła psa :crazyeye:" :D Generalnie moi rodzice są przywiązani do obecnego wyglądu Miki, ale wiesz - mój cyrk, moja małpa :lol: Także wysłucham ewentualnych komentarzy i dalej będe robić swoje. Futro nie ręka, odrośnie. Takie samo mam podejście do własnych włosów, a potem zbieram baty "co ty zrobiłaś i jak ty wyglądasz" :D Firany to zuo, teraz już jestem tego pewna :diabloti: Mika po spacerze bez firany nie przywlekła błota ani żyjątek i wygląda smuklej, wydaje się wyższa. Jest tylko cholernie krzywo :lol: Quote
Joann Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 heheh o ile jej lżej będzie;] ja Vitkowi też przycinam włosy na brzuchu i oczywiście tyłek bo tam strasznie szybko rośnie "sukienka" ale na szczęście mój tż też tego jego futerka za długiego nie lubi i nie ma kłótni i komentarzy ;] Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='rashelek']Mój tata jak zobaczył, ile sierści wynosze z pokoju złapał się za głowę i usłyszałam "borze, obcięła psa :crazyeye:" :D Generalnie moi rodzice są przywiązani do obecnego wyglądu Miki, ale wiesz - mój cyrk, moja małpa :lol: Także wysłucham ewentualnych komentarzy i dalej będe robić swoje. Futro nie ręka, odrośnie. Takie samo mam podejście do własnych włosów, a potem zbieram baty "co ty zrobiłaś i jak ty wyglądasz" :D Firany to zuo, teraz już jestem tego pewna :diabloti: Mika po spacerze bez firany nie przywlekła błota ani żyjątek i wygląda smuklej, wydaje się wyższa. Jest tylko cholernie krzywo :lol:[/QUOTE] no ja i tak wcześniej czy później pozbawię Lu firanek :diabloti: to nic że krzywo ja zawsze obcinam krzywo i mija tydzień, dwa i już wszystko ładnie się wyrównuje Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='Joann']heheh o ile jej lżej będzie;] ja Vitkowi też przycinam włosy na brzuchu i oczywiście tyłek bo tam strasznie szybko rośnie "sukienka" ale na szczęście mój tż też tego jego futerka za długiego nie lubi i nie ma kłótni i komentarzy ;][/QUOTE] Haha widze kolejną fankę gołego brzusia :D Dobrze, że TŻ staje po Twojej stronie, przynajmniej nie musisz tych tyrad wysłuchiwać. [quote name='cockermaister']no ja i tak wcześniej czy później pozbawię Lu firanek :diabloti: to nic że krzywo ja zawsze obcinam krzywo i mija tydzień, dwa i już wszystko ładnie się wyrównuje[/QUOTE] To nie masz na co czekać, łap nożyczki :diabloti: Oj ja się czuję usprawiedliwiona, nie mam talentu do zabawy nożyczkami. Ale pewnie masz rację i się samo wyrówna bez problemu :) Quote
Kasi i Lena Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Może ja Wam Lene pocztą podeśle to obstrzyżecie?;) Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='rashelek'] To nie masz na co czekać, łap nożyczki :diabloti: Oj ja się czuję usprawiedliwiona, nie mam talentu do zabawy nożyczkami. Ale pewnie masz rację i się samo wyrówna bez problemu :)[/QUOTE] dopiero jak zobacze ostrzyżoną Ruby(Misia&Ruby) to wtedy jak mi się spodoba złotko tak ostrzyżone to moją ochlastam ;) ja z braku maszynki muszę sobie radzić nożyczkami a przy dwóch psach po 50zł na fryzjera mnie nie stać co miesiąc dawać :roll: ja Koki strzygłam miesiąc temu i już znów będzie trzeba ją ostrzyc, ale siostra mi obiecała kupić maszynkę :loveu::diabloti: [quote name='Kasi i Lena']Może ja Wam Lene pocztą podeśle to obstrzyżecie?[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/QUOTE] no to pakuj ją ;) ja z rashelkiem jak ją dorwiemy to niewiele z niej zostanie [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Quote
Kasi i Lena Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='cockermaister']no to pakuj ją ;) ja z rashelkiem jak ją dorwiemy to niewiele z niej zostanie :evil_lol:[/QUOTE] Nie no aż tak to nie:D Ale szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byście z mojego rozczochrańca zrobiły ładnego gładkiego pieseczka:D Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='Kasi i Lena']Nie no aż tak to nie:D Ale szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byście z mojego rozczochrańca zrobiły ładnego gładkiego pieseczka:D[/QUOTE] a ty boisz się ją sama obciąć ??? to może do fryzjera idź z Lenką ?? Quote
Kasi i Lena Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Boje się że wstyd będzie z nią na spacer wyjść;) Mam w domu maszynkę do strzyżenia ale ludzi nie psów , nie wiem czy da radę. do fryzjera się wybieram ale jakoś wybrać się nie mogę, codziennie sobie powtarzam ze może w przyszłym tygodniu:D Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='Kasi i Lena']Boje się że wstyd będzie z nią na spacer wyjść;) Mam w domu maszynkę do strzyżenia ale ludzi nie psów , nie wiem czy da radę. do fryzjera się wybieram ale jakoś wybrać się nie mogę, codziennie sobie powtarzam ze może w przyszłym tygodniu:D[/QUOTE] oj tam oj tam przesadzasz ;) ja też panicznie się bałam Koki sama tykać nożyczkami no,ale na fryzjera nie stać mnie w obecnej sytuacji finansowej(przy dwóch psach wychodzi ponad 100zł jedna wizyta:-o) i musiałam sama się nauczyć ją strzyc ;) a nawet jak zrobisz krzywo to odrośnie i nie będzie śladu ;) Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Mnie jest szkoda pieniędzy, niby pani nam powiedziała 40zł, ale mimo wszystko. Wole jej za tą kase kupić zabawkę (a ostatnio widziałam świetną, [url]https://www.aquaelzoo.pl/psy/zabawki-szkolenie/zabawka-comfy-sally,1049.html[/url] strasznie mi się spodobała) i jeszcze mi na obrożę wystarczy :diabloti: Też mam maszynkę dla ludzi, ale muszę ją oddać do serwisu, żeby wymienili i naostrzyli noże. Mam nadzieję, że wtedy da radę. Nożyczkami też się boje, bo zawsze może wyjść krzywo i będzie wyglądać komicznie ;) Idziemy na spacer, pakuję wodę, szarpak i aparat, może wrócę ze zdjęciami :D Quote
Kasi i Lena Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Cudna ta zabawka:loveu: Jak naprawisz maszynkę to daj znać jak tnie, w razie czego nie popsuje mojej:eviltong: (chyba by mnie panowie w rodzinie udusili) Czekam na fotki. Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 (edited) [quote name='Kasi i Lena']Cudna ta zabawka:loveu: Jak naprawisz maszynkę to daj znać jak tnie, w razie czego nie popsuje mojej:eviltong: (chyba by mnie panowie w rodzinie udusili) Czekam na fotki.[/QUOTE] Macałam ja na żywo i jest po prostu zajebista, jak tylko pojawi się jakaś luźna kasa to muszę Mikrusowi taką sprawić. Na maszynkę też przyjdzie pora :evil_lol: Nasza jest nieużywana, więc szkoda nie będzie, jeżeli się spali ;) U Ciebie może być różnie z karą :diabloti: No, to kilka zdjęć z dziś :) Szarpanie: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yubqjn8MsHA/UAam2SXa0TI/AAAAAAAACGY/__ql781JMTU/s480/13 czerwca (6).JPG[/IMG] Wiszenie: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-O68Ukf9Q_hU/UAanDCXlxpI/AAAAAAAACG4/-XgDreZ87tQ/s480/13 czerwca (10).JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-h8Am0ys-NMQ/UAanCN1ui3I/AAAAAAAACG0/CdTlZCa36aE/s640/13 czerwca (9).JPG[/IMG] Wiecej szarpania: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-xwqFQUOAYEo/UAanBEr8iJI/AAAAAAAACGo/QfpMXJESG5I/s640/13 czerwca (8).JPG[/IMG] I skok: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-RaJQlRXa_7A/UAanGguOGqI/AAAAAAAACHY/70QQI7aaG4o/s480/13 czerwca (14).JPG[/IMG] Edited July 18, 2012 by rashelek Quote
cockermaister Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Latając Mika :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
rashelek Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='cockermaister']Latając Mika :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] To się już chyba nie zmieni ;) [video=youtube;afHKr4HOP8M]http://www.youtube.com/watch?v=afHKr4HOP8M&feature=youtu.be[/video] Quote
Kasi i Lena Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Buuuuu u nas nie widziałam takiej fajnej w zoologu. Owszem są jakieś hybrydy piłki i maskotki ale wszystkie jakieś takie nieładne. Latająca Mika super, ma mocny ścisk szczęki:D Quote
Ty$ka Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Wow! Mika jest fenomanalna :loveu: Ile ja bym dała za bawiącego się psa... i do tego nakręconego na szarpanie ;) Quote
Recommended Posts