Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, *Magda* napisał:

Kurde, żadnego psa nie prowadzałam do przedszkola, ani na żadne inne szkolenie. Wszystkiego uczyłam sama. Wszystkie były u mnie od szczeniaka i żadne nie były zagrożeniem dla otoczenia. Wręcz przeciwnie-kochały wszystko i wszystkich ;)

Ja tam wychodzę z założenia, że nie potrzebne są żadne przedszkola, jak się ma chęci. Bo tego wszystkiego co uczą w tych psich szkółkach, każdy może nauczyć psa sam ;)

Ja tez od początku wiedziałam, że przedszkole sobie daruję. Jakoś nie widzę sensu bulić masy kasy za to, że raz czy dwa w tygodniu pójdziemy w jakieś miejsce gdzie poznamy podstawowe komendy, z którymi sama sobie w domu poradzę. A socjal to też zależy na jakie przedszkole trafisz. Bo jak będzie polegało ono po prostu na puszczeniu psó i bawcie się to psiak może więcej złych nawyków załapać niż się czegoś nauczyć...

Ale w przyszłości może jakieś inne szkolenie kto wie, może jakieś sporty w zorganizowanej grupie....

• Upvote 1
Posted
22 godziny temu, Ania :) napisał:

Siad, do nogi, waruj i takich rzeczy też potrafię psa nauczyć, bardziej mi chodzi o sam socjal dla szczyla, o poznanie nowych osób, z którymi można w przyszłości umawiać się na spacerki, bo niestety u nas ciężko z jakimiś psimi kumplami.

za to będziesz płacic 500 zł? :D Nie macie grup spacerowych, apka ding dog czy jak to się zwało..? Ja na szczescie mam ten plus, ze mam duuuzo psiarzy w razie czego w okolicy, jakby mi sie mega psiolubny pies trafił. Bo aktualnie odpuszczam, bo moim psom to powiewa czy jest jakis pies na spacerze czy nie ;P 

Moje koty mnie zaskakują.. kiedyś przyniosły mi schabowe, udko z grilla, rafaello (zamknięte!), sroke.. a dziś? PAPUŻKE. k**wa, nie wiem skąd to wynalazło papużkę zimą, ale była to niebieska falista.. Bez nosa, zimna jak lód podobno, wiec chyba na wymarciu, bo mój kot nieżywego ptaka by do ryja nie chwycił :P

Posted
Przed chwilą, łamAga napisał:

Ania poczekaj , jak bedziemy mieli już szczyla to spacerki będą bowiązkowo ;)

Angi a co tam bedziesz robiła ?:P

a co się na wystawach robi? :P 

Posted
39 minut temu, Paulina94 napisał:

Masz jakiegoś w planach :D ?

Rozglądam się za jakąś rasą, ale następny pies dopiero jak zabraknie Branda (tfu tfu oby żył jak najdłużej!)  :)

Posted

sie ma! (tak w kilmacie :)

Najebalo znowu sniegu, wiec łopatować musiałam. Na szczęscie mam fajnego sąsiada który odśnieżył nam przed domem, łącznie z podjazdem :D 

Z chęcią poszłabym spać, ale czekam na licytacje na WOSPIE ;D Uwielbiam je ogladac :D 

Posted
1 godzinę temu, Ania :) napisał:

Rozglądam się za jakąś rasą, ale następny pies dopiero jak zabraknie Branda (tfu tfu oby żył jak najdłużej!)  :)

Brando pewnie chciał by "rodzeństwo" :P

1 minutę temu, angineuuka napisał:

sie ma! (tak w kilmacie :)

Najebalo znowu sniegu, wiec łopatować musiałam. Na szczęscie mam fajnego sąsiada który odśnieżył nam przed domem, łącznie z podjazdem :D 

Z chęcią poszłabym spać, ale czekam na licytacje na WOSPIE ;D Uwielbiam je ogladac :D 

U nas też najebało :/