Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię: Dyzio
rasa:
mix, mały czarny
Miasto: Kraków
sterylizacja:
na razie w planach
szczepienia: w planach
Kontakt w sprawie adopcji
: Julia 502514010, to u niej psiak jest na DT.
Opis Dziś zadzwoniła do mnie koleżanka z grupy, Julia. Będąc na wsi była świadkiem jak do miejscowych trafił malutki szczeniaczek. Wzięli go na łańcuch, maluch płakał i nie rozumiał czemu jest uwiązany, wołał o pomoc... Na szczęście dla niego jego właściciele doszli do wniosku że jednak jest dla nich za mały i chcą poszukać nowego większego psa. A malucha chcieli się pozbyć, więc Julia go zabrała.
Dyzio jest śliczny, będzie małym pieskiem, na pewno poniżej kolan, jest czarny i kocha ludzi. Miał wielkie szczęście że trafił na Julię, miejmy nadzieję że szczęście to go nie opuści i trafi do wspaniałego domku stałego :)

Piszę w imieniu Julii, bo ona jest jeszcze na tej dzikiej wsi i nie ma internetu. Jutro mam nadzieję że uda jej się tutaj zarejestrować, umieści zdjęcia Dyzia i więcej szczegółów.

Posted

Szczeniak ma jednak około 4 miesiące, jest już odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony:)
Jest bardzo mądry i mimo tego że dotychczas miał minimalny kontakt z człowiekiem szybko się uczy i błyskawicznie rozumie o co mi chodzi;)
Jedyne czego nie umie to załatwiać się na zewnątrz, ale nie miał szansy nauczyć się tego do tej pory.

Posted

Szczeniak dziś zrobił siku na spacerze więc chyba idzie w dobrym kierunku;)
Niestety dowiedziałam się że może przebywać u mojej siostry tylko do 18 lipca! :( (bo u niej mieszka dlatego, że u mnie jest zgraja kotów zdecydowanie przeciwnych psom...)

Posted

Kolejna dobra wiadomosc - jest bardzo miły w stosunku do wszystkich ludzi, bardzo delikatny w kontakcie z dziećmi i przyjazny do innych psów:)
Potrafi bez żadnego problemu isc w parku przy nodze i daje się łatwo przywołać od innych psów i ludzi. Na smyczy też nie ciągnie.
Ogólnie jest bardzo spokojny z charakteru, niezbyt ruchliwy więc nie będzie wymagać wielogodzinnych spacerów - po godzinie w parku był już wykończony:D