Keira Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Imię: Dyzio Wiek: ok. 3 miesiące płeć: samiec rasa: mix, mały czarny Miasto: Kraków sterylizacja: na razie w planach szczepienia: w planach Kontakt w sprawie adopcji: Julia 502514010, to u niej psiak jest na DT. Opis Dziś zadzwoniła do mnie koleżanka z grupy, Julia. Będąc na wsi była świadkiem jak do miejscowych trafił malutki szczeniaczek. Wzięli go na łańcuch, maluch płakał i nie rozumiał czemu jest uwiązany, wołał o pomoc... Na szczęście dla niego jego właściciele doszli do wniosku że jednak jest dla nich za mały i chcą poszukać nowego większego psa. A malucha chcieli się pozbyć, więc Julia go zabrała. Dyzio jest śliczny, będzie małym pieskiem, na pewno poniżej kolan, jest czarny i kocha ludzi. Miał wielkie szczęście że trafił na Julię, miejmy nadzieję że szczęście to go nie opuści i trafi do wspaniałego domku stałego :) Piszę w imieniu Julii, bo ona jest jeszcze na tej dzikiej wsi i nie ma internetu. Jutro mam nadzieję że uda jej się tutaj zarejestrować, umieści zdjęcia Dyzia i więcej szczegółów. Quote
Juliaz Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Szczeniak ma jednak około 4 miesiące, jest już odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony:) Jest bardzo mądry i mimo tego że dotychczas miał minimalny kontakt z człowiekiem szybko się uczy i błyskawicznie rozumie o co mi chodzi;) Jedyne czego nie umie to załatwiać się na zewnątrz, ale nie miał szansy nauczyć się tego do tej pory. Quote
Juliaz Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/11/27305918444154337471341.jpg/ Quote
Juliaz Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Szczeniak dziś zrobił siku na spacerze więc chyba idzie w dobrym kierunku;) Niestety dowiedziałam się że może przebywać u mojej siostry tylko do 18 lipca! :( (bo u niej mieszka dlatego, że u mnie jest zgraja kotów zdecydowanie przeciwnych psom...) Quote
Juliaz Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Kolejna dobra wiadomosc - jest bardzo miły w stosunku do wszystkich ludzi, bardzo delikatny w kontakcie z dziećmi i przyjazny do innych psów:) Potrafi bez żadnego problemu isc w parku przy nodze i daje się łatwo przywołać od innych psów i ludzi. Na smyczy też nie ciągnie. Ogólnie jest bardzo spokojny z charakteru, niezbyt ruchliwy więc nie będzie wymagać wielogodzinnych spacerów - po godzinie w parku był już wykończony:D Quote
Juliaz Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Uwaga uwaga, szczeniaczek trafił już do nowego bardzo fajnego domku więc sprawa zakończyła się pomyślnie:) Quote
Recommended Posts