Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W odpadach przemysłowych a konkretnie w obudowie dużego wentylatora przy szpitalnej kotłowni od kilku dni koczuje malutka rudo-brązowa suczka. Jest dorosła i ma jakąś małą narośl z boku ciała. Jest bardzo wystraszona i nie wychodzi ze schronienia, czasem tylko nieśmiało reaguje, jak któryś z pracowników podrzuci jej coś do jedzenia. Szwagier, który tam pracuje określił, że sprawia wrażenie spanikowanej psiny, która nie wie gdzie jest... Niestety nie możemy jej zabrać do siebie bo w domu mamy psa z problemami (agresja). Potrzebny byłby ktoś kto ma podejście do psów i pomógłby wydostać sunię z tego koszmaru.
Poradźcie, co robić- dzwonić do schronu? Szkoda takiego maleństwa...
Aaaa... szpital jest w Rydułtowach. Na terenie Rybnika, Wodzisławia Śl. i okolic służę samochodem i podowożę kogo i gdzie trzeba, żeby pomóc psinie.
Fotkę mogę wstawić najszybciej jutro.
Żeby było szybciej (nie wiem czy zgodnie z zasadami forum) mój nr 660420495

Posted

Bardzo proszę o jakąś radę - może ktoś mógłby zabrać to maleństwo na tymczas. Ja chętnie dorzucę się do karmy. Właśnie wydano polecenie, żeby się psa pozbyć i osoba je wydająca chyba nie miała na myśli schroniska... a całkiem prawdopodobne, że pracownika technicznego z łopatą. W czasie deszczu czasem ktoś pozwoli jej się schronić w budynku szpitala ale wiadomo, że to niezgodne z przepisami. Wklejam fotkę suni. Jest przymilna, choć nadal czuje się obco w tym nieprzyjaznym otoczeniu.
Mam nadzieję że udało mi się dodać fotkę...
Jeśli nie to poniżej link

https://picasaweb.google.com/alicja1973/Sunia?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNb72vXq5sLp1AE&feat=directlink

Z uwagi na deszcz nie dało się zrobić więcej lepszych fotek - szwagier nie chciał jej drażnić lampą błyskową a fotka jest z komórki.
Mam czas najpóźniej do soboty. W niedzielę wyjeżdżam. Mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie się ktoś z dobrą radą albo jeszcze lepiej sercem. Nie chcaiłabym jej odwozić do schroniska.

Posted

[quote name='xmartix']Aluta to trzeba poszukać[/QUOTE]

Pytam i szukam ew. DT dla niej ale jest okres wczesnowakacyjny i póki co, nie udało mi się znaleźć bo większość ludzi ma zaplanowane wyjazdy albo po prostu nie chcą "przypadkowego" psa. Pytałam Was o radę bo żal mi jej a z tego co podczytywałam czasem na forum wiem, że los psiaków w schronisku nie jest wesoły...
Nie mam doświadczenia w tego rodzaju sytuacjach i przykro mi, że nikt nie potrafi konkretnie czegoś doradzić. Jeśli do piątku nic się nie "wykluje" to pewnie trzeba będzie jednak zadzwonić do schronu ...

A jeśli sugestia dotyczy tego, że mam poszukać "ogólnego śląskiego wątku", to może jestem za głupia ale nie znalazłam takowego na tym forum - w ramach pomocy może lepiej wkleić linka zamiast wskazówki typu "kto szuka ten znajdzie":shake:

Posted

Na wątek Rybnicki wkleiłam link do wątku suni, widziałam tez na Katowickim. A co to jest ogólny Śląski też nie wiem. Trzeba by jej znaleźć DT, tylko gdzie :( To nie jest takie proste i niestety nie zawsze się udaje.