Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kubusia ktoś się pobył...taka jest rzeczywistość....
Został znaleziony w pudełku i z kocykiem, tyle miał szczęścia że nie w lesie....:placz:
Przez pewien czas był z boksie z niewidomym Puchatkiem stąd jego imię:) ale teraz został sam...jak palec i strasznie płacze:(

Szukamy dobrego i odpowiedzialnego domu dla Kubusia.

Psiak ma teraz ok 3-4 miesięcy. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Prawdopodobnie wyrośnie na psa średniej wielkości.

Kubuś już znalazł dom - niestety nie wiemy jaki bo to adopcja schroniskowa

kontakt w sprawie adopcji: 692486565, [email protected]

banerek:

Posted

Śliczny jestem niesłychanie i zasiedlę chętnie mieszkanie:) Domku jakowyś kochany szykuj się. Iluś zaraz Cię wrzuci na FB psiaczku:) Tylko nie płacz już, psi smuteczku.

Posted

muszę niestety wam przekazać informację iż Kubuś już został adoptowany kilka dni temu:( mogłam się wstrzymać z robieniem wątku do dzisiaj i nie robić zamieszania:(sory...

stety albo niestety pojechał gdzieś na wieś więc jest bardzo możliwe, że będzie burkiem podwórkowym przy budzie:(

Posted

jak przeczytałam zmieniony tytuł to się strasznie ucieszyłam, ale teraz już sama nie wiem, widząc Twoje smutne minki...
ale może wcale nie będzie tak źle? przecież na wsiach różni ludzie mieszkają :)

Posted

Jejku... miejmy nadzieję, że to będzie dobry domek i że Kubuś będzie kochany. Kompletnie się nie orientuję w tych sprawach, ale czy istnieje coś takiego jak wizyta poadopcyjna? ;) Może ktoś dałby radę sprawdzić co z Kubusiem.

Posted

niestety schroniskowe umowy to proste umowy i nie ma tam nic wspomniane o żadnej wizycie, bo wtedy mało kto by chyba ja podpisał, ludzie nie lubią jak im się do domu przyłazi. Czasem po cichu robimy takie wizyty, jedziemy chociaż zobaczyć jaki dom, jakie podwórko czasem gdzieś widać psa, ale nie wchodzimy bo to zawsze jest ryzyko że ktoś zapyta "a skąd ma pani mój adres" a schronisko ma obowiązek taić dane nawet przed nami. Miejmy tylko nadzieję że to dobrzy ludzie.

Posted

O cholera to fatalnie:( A może masz kontakt z osobą, która wydała psiaka. Chociaż, żeby dała znać jacy to ludzie....czy raczej do kochania psiak chcieli czy do stróżowania. Szkoda, tu by znalazł domek wkrótce, był taki ładny. Ot i jak w życiu...Temu psiaczkowi się nie udało raczej.

• 2 weeks later...
Posted

Mam nadzieję że nie dzieje mu się krzywda ?
Uważam że adopcja ze schroniska powinna być na takich samych zasadach jak z dogo, a nie w ciemno.
Po czasie wychodzą historie że zwierzak, był głodzony, bity itd.
Żeby sprawdzić dom to pracownicy schroniska nie muszą chodzić sami, przecież wejście na dogo to chwila i można poprosić o pomoc w takiej sprawie.
Kubusiu obyś szczęśliwie trafił, na wspaniały dom.