Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Jeżeli ktoś nie jest jeszcze zgłoszony, to jeszcze można zrobić. :)
Koszt jednej wystawy to 25 euro, można tam zaliczyć od razu dwie wystawy - jedna CAC (CAC dostają Najlepszy pies w rasie i Najlepsza suka w rasie) i druga - to jedna z wystaw specjalizowanych (molosy, gr. III i IX) - CAC w każdej klasie.
Pies, który posiada już Championat Polski (chyba nawet może być też Championat innego państwa), dostaje Championat Białorusi na podstawie jednego CAC. Można też najpierw dostać ten CAC, a potem, po otrzymaniu Championatu Polski, można załatwić certyfikat Championa.
http://www.saturn-dog.narod2.ru/vystavka_18june.html#
Plusem jest to, że Grodno jest tuż przy granicy z Polską. Minusem jest to, że potrzebna jest wiza (ale w sumie też można jeszcze zdążyć), która kosztuje trochę ponad 100 zł.

Jeżeli ktoś będzie jechał samochodem na tą wystawę przez Białystok, chętnie dołączę. :)

Posted

Już wróciłam i zdobyłam w jednej podróży Ch. Mł. Białorusi i Ch. Białorusi i to oprócz BOBów na obu wystawach i BISów. :)
Championat Białorusi można ukończyć za 1 CAC, jeżeli masz już Championat jednego z krajów, z którymi Białorus ma podpisaną umowę o wydawaniu tytułów za 1 CAC. Czyli Rosja, Ukrainą Mołdawii, Łotwa, Litwa, Estonia i t.d.
Na wystawach białoruskich można dostać CAC w każdej klasie, jeżeli jest to wystawa międzynarodowa lub krajowa (tak zwana respublikańska) i jeden CAC na płeć na wystawach regionalnych.
Rozkład wystaw na Białorusi można zobaczyć tutaj http://bcu-upo.org/vyistavki/vyistavki-2010.html

Posted

Gratulacje !
Czy Championat wystawiają na miejscu, jak ma się ze sobą odpowiednie dokumenty, czy trzeba wysłać pocztą i czekać na dyplom ?

Posted

Na tamtej wystawie nie było za dużo psów - coś około 200. Jak mnie powiedzieli, ludzie nie za bardzo chcieli jechać, bo była to wystawa tzw regionalna, a nie respublikańska czy międzynarodowa. CAC na takiej wystawie jest jeden na płeć.
Leonberger był tylko jeden, młoda suka, która mieszka w Godnie, przywieziona z Polski. Sympatyczna. Jakieś miejsce w BISj nawet dostała. Ale dokładniej teraz nie mogę powiedzieć, bo gdzieś wsadziłam katalog.
Championaty, jak napisał Paweł, tam nie można było załatwić. Oddałam tam pieniądze i dokumenty i teraz będę czekała aż te championaty wyrobią i prześlą.

Posted

Bardzo dziękuje za wspaniałą wiadomość.
Ta suczka leongerger to Amelka i pochodzi z mojej hodowli gdzie ukończyła MłCh Białorusi i jest to już 4 champion z miotu A.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Posted

DankaR napisał(a):
Bardzo dziękuje za wspaniałą wiadomość.
Ta suczka leongerger to Amelka i pochodzi z mojej hodowli gdzie ukończyła MłCh Białorusi i jest to już 4 champion z miotu A.

O! No to gratuluję wynikom dziecka! :)

Posted

Dziękuję za informacje, tak myślałam , że na takiej małej wystawie nie wypiszą od razu Championatu, ale chciałam się upewnić, dzięki.