Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co jakis czas (najczesciej wiosna) pojawia sie sporo szczeniakow szukajacych domu. Zakladam wiec im jeden zbiorowy watek, gdzie bedzie mozna znalezc wszystkie oferty maluchow do adopcji, znajdujacych sie w okolicach Szczecina.

Serdecznie zapraszam do wklejania szczyli w potrzebie :)

Posted

Szczeniory zgloszone toska_latte kilka dni temu,

Kontakt w sprawie adopcji:
Ania 508226762
Wątek na dogomani: http://www.dogomania.pl/threads/208751

RASOWE KUNDLE ;), MAJĄ 6 TYGODNI, SĄ ODROBACZONE, A NA DNIACH ZOSTANĄ ZASZCZEPIONE

CZARNY PIES - SPOKOJNY, LENIWY, BARDZO LUBI SPAĆ, PIESZCZOCH,

CZARNO BIAŁY - BARDZO ZABAWNY, LUBI SIĘ BAWIĆ, ODWAŻNY, TOWARZYSKI,

CZARNY Z PASKIEM PRZEZ NOSEK - INDYWIDUALISTA, OBRAŻALSKI, LUBI SIĘ BAWIĆ Z INNYMI PSAMI

Posted

Szczyle z Gorzowa, zasypalo ich okrutnie, Agata poprosila o pomoc, toska_latte zgodzila sie czesc maluchow przyjac do siebie na DT. Trafily do niej 4 - suczka i 3 chlopakow, wygladajace na najmlodsze i najslabsze (nie wiadomo czy maja 6 tyg, z naszych obserwacji raczej 4-5). Jeden chlopak jest wyjatkowo slaby, dzisiaj odmowil picia i jedzenia, czeka nas wyprawa do weterynarza. Zarobaczone sa okrutnie, kupy smierdza masakrycznie, czekaj je druga dawka tabletek/pasty na pasozyty, oraz drugie szczepienie.

Kontakt w sprawie adopcji: Ania 508226762
Wątek na dogomani: http://www.dogomania.pl/threads/208749

Posted

Enigma79 napisał(a):
Obiecuję po 15.06 wsparcie gotówkowe (50 zł) bo na razie jestem na wieeelkim minusie. Ciekawe jakie duże urosną te puchate kuleczki.

Dzieki Agus :calus: Pierwsze kuleczki urosna spore, bo podobno sa po mixie asta i mixie dalmatynczyka ;) A drugie nie wiadomo, narazie sa kruszynki...

Posted

PRZEPRASZAM ZA OFFA ALE WŁAŚNIE UKAZAŁO SIE OGŁOSZENIE W ŚWINOUJSCIU.
Data dodania: Piątek [03.06.2011, 11:58]

Kontakt: 797598238 lub 883749933 oddam w dobre ręce szczeniaki doga niemieckiego .maja 6 tygodni musze wyjechac na stale do canady i nie mam co z nimi zrobic .jest 6 psow i 2 suki z rodowodem !!!!!

Posted

[quote name='tatankas']PRZEPRASZAM ZA OFFA ALE WŁAŚNIE UKAZAŁO SIE OGŁOSZENIE W ŚWINOUJSCIU.

Kontakt: 797598238 lub 883749933 oddam w dobre ręce szczeniaki doga niemieckiego .maja 6 tygodni musze wyjechac na stale do canady i nie mam co z nimi zrobic .jest 6 psow i 2 suki z rodowodem !!!!!
Probuje sie dodzwonic do tu_ania_tu ale pewnie jedzie autem, bo nie odbiera...

Posted

ageralion napisał(a):
Probuje sie dodzwonic do tu_ania_tu ale pewnie jedzie autem, bo nie odbiera...

O tym samym pomyślałam,dałam też ogłoszenie na wątku Alfreda,oj żeby tylko nie trafiły do jakiejś pseudo :(

Posted

[quote name='tatankas']PRZEPRASZAM ZA OFFA ALE WŁAŚNIE UKAZAŁO SIE OGŁOSZENIE W ŚWINOUJSCIU.

NA TYM SAMYM PORTALU JEST ART. http://iswinoujscie.pl/artykuly/18322/ TAKIE MALE ŚWINOUJSKIE A 5 SPANIELI DO ODDANIA.

• 3 weeks later...
Posted

W ruderze niedaleko domu moich rodziców (okolice Gryfina) oszczeniła się maleńka suczka należąca do bezdomnego/żula, mieszkającego w rozpadającej się chałupie.
Sunia nie ma ani jedzenia, ani wody, jest skrajnie wychudzona. Urodziła 4 szczeniaki, 3 suczki i pieska. Pieskowi moja mama znalazła już dom, pozostały 3 malutkie sunie.
Ojcem jest jamnik, więc będą malutkie.

Teraz sukę i szczeniaki dokarmia moja mama, ale dłużej tak nie da rady.
Będę u niej w czwartek, zawiozę im karmę i pastę na robaki, to zrobię fotki szczeniakom, może uda się znaleźć dla nich dobre domy, bo inaczej padną - nieszczepione, nieodrobaczone, żyjące w koszmarnych warunkach (smród z tej rudery bije na kilometr).

Jeśli się to uda, spróbujemy potem wysterylizować sukę, bo za kilka miesięcy pojawią się następne szczeniaki.

Posted

Maluchy mają ok.6 tygodni. Karmę będzie im dawać moja mama, bo facet przy poprzednim psie (miał podhalana, cały czas na łańcuchu, pies wył dzień i noc z głodu :() właśnie tak zrobił. Teraz mama zanosi suczce gotowane, ona to zjada wszystko, idzie do maluchów i zwraca im całe jedzenie, dla siebie nic nie zostawia, dlatego jest taka przeraźliwie chuda.

Kupię im karmę dla szczeniaków, żeby dawała oddzielnie i osobno karmę dla suczki.

Szkoda, że facet suni nie chce też oddać, bo twierdzi, że nie będzie miał z kim wieczorami rozmawiać...

Posted

agnieszka czy te maluchy dalej szukają domków? załatwiłabyś jakieś foty? moja znajoma szuka od jakiegoś czasu psiaka do adopcji, który będzie malutki w miare jak dorośnie. Dodam ze ma synka w wieku 3 lat i 14 lat.

Posted

agata_k napisał(a):
agnieszka czy te maluchy dalej szukają domków? załatwiłabyś jakieś foty? moja znajoma szuka od jakiegoś czasu psiaka do adopcji, który będzie malutki w miare jak dorośnie. Dodam ze ma synka w wieku 3 lat i 14 lat.

Tak, szukają :)
Fotki będę miała jutro, bo musiałam poprosić siostrę, by je zrobiła - ja z wielkim brzuchem w 9 miesiącu ciąży nie miałam szans, by się do tej rudery dostać ;)
Siostra opowiadała, że sunie są przepiękne! I będą malutkie.

Zawiozłam mamie tabletki na robaki i spoty na kleszcze i pchły. Zostały odrobaczone i zakropione, tak samo ich mama. Niestety, nie są zaszczepione i to jak na razie niemożliwe. Najpierw trzeba je porządnie odrobaczyć (za 14 dni powtórka) i dopiero wtedy można myśleć o szczepieniach. Ale szczęście w nieszczęściu, maluchy są zdrowe i radosne, a tam gdzie sobie żyją, nie mają nawet szans złapać jakiegokolwiek syfa ;)

Byłoby wspaniale, gdyby Twoja znajoma zaopiekowała się którąś z suniek, ale może poczekajmy na fotki :)

Posted

[quote name='agnieszka32']W ruderze niedaleko domu moich rodziców (okolice Gryfina) oszczeniła się maleńka suczka należąca do bezdomnego/żula, mieszkającego w rozpadającej się chałupie.
Sunia nie ma ani jedzenia, ani wody, jest skrajnie wychudzona. Urodziła 4 szczeniaki, 3 suczki i pieska. Pieskowi moja mama znalazła już dom, pozostały 3 malutkie sunie.
Ojcem jest jamnik, więc będą malutkie.

Teraz sukę i szczeniaki dokarmia moja mama, ale dłużej tak nie da rady.
Będę u niej w czwartek, zawiozę im karmę i pastę na robaki, to zrobię fotki szczeniakom, może uda się znaleźć dla nich dobre domy, bo inaczej padną - nieszczepione, nieodrobaczone, żyjące w koszmarnych warunkach (smród z tej rudery bije na kilometr).

Jeśli się to uda, spróbujemy potem wysterylizować sukę, bo za kilka miesięcy pojawią się następne szczeniaki.

[quote name='agnieszka32']
Zawiozłam mamie tabletki na robaki i spoty na kleszcze i pchły. Zostały odrobaczone i zakropione, tak samo ich mama. Niestety, nie są zaszczepione i to jak na razie niemożliwe. Najpierw trzeba je porządnie odrobaczyć (za 14 dni powtórka) i dopiero wtedy można myśleć o szczepieniach. Ale szczęście w nieszczęściu, maluchy są zdrowe i radosne, a tam gdzie sobie żyją, nie mają nawet szans złapać jakiegokolwiek syfa ;)

Mam fotki, niestety, bardzo słabiutkie, bo psy były zamknięte.
Z tego co widzę, zostały tylko dwie sunie, nie wiadomo, co się stało z trzecim szczeniakiem.

W tle widać miejsce, gdzie mieszkają :(