patch75 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Shannon to piekny, mlody, inteligentny i bardzo wrazliwy czarny pies, ktory bardzo zle znosi pobyt w schronisku. :-(Jest bardzo madry i szybko sie uczy. Jest w trakcie szkolenia.:cool1: Ladnie chodzi na smyczy. Wysterylizowany. Poznalam go zupelnie przez przypadek; byl to poprostu jeden z wielu psow, ktorego zdecydowalam sie wyprowadzac na spacery. Nawet nie przypuszczalam, ze tak bardzo potrzebuje pomocy. Juz po chwili zauwazylam, ze jest strasznie wychudzony (sama skora i kosci). Po jego reakcjach doszlam do wniosku, ze byl bity. :-( Odrazu postanowilam go dokarmiac i oswajac z ludzmi. Od tego momentu minelo wiele misiecy, a Shannon nadal czeka na nowy dom. Powodem dla ktorego nie zostal jeszcze adoptowany to fakt, ze nie podchodzi do ludzi odwiedzajacych schronisko gdyz obawia sie, ze zostanie pogryziony przez innego psa z tej samej klatki. Szukam odpowiedzialnej, wrazliwej na losy tego wspanialego psa osoby, ktora zechce zaopiekowac sie nim na dobre i na zle. Daj mu szanse, a on odwdzieczy sie lojalnoscia i przywiazaniem.:placz: Shannon jest szkolony pod okiem profesjonalnego szkoleniowca. Robi duze postepy i jest chetny do nauki. To ulatwi kontakty z nowym wlascicielem i pomoze mu okielznac jego temperament. A oto wiersz, ktory kojarzy mi sie z Shannonem: PSIA DUSZA Barbara Borzymowska To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza Quote
patch75 Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 ania, dzieki za wstawienie zdjatek!:loveu: Shannon, szukaj Pana!:mad: Quote
patch75 Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Popatrzcie na te oczy! On wlasnie jest taki jest w schronisku:-( a jak zabierze sie go na spacer, to patrzy gleboko w oczy:-( Quote
Ania_i_Kropka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Shannon to naprawdę cudowny, inteligętny i kochający ludzi pies!!! Quote
patch75 Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Shannon wyszedl dzis na spacer. Ma jakies problema z oczami, chyba sa podraznione, dostal krople i moze sie poprawi. Shannon do gory! Quote
patch75 Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 LUDWIK JERZY KERN - CZTERY ŁAPY Już od dawna, od zarania, Poprzez wszystkie wieki, Ciągną się popiskiwania, Skomlenia i szczeki. Idą pełne animuszu, Wspólną z nami drogą , Cztery łapy, Para uszu, Oczy, Nos I ogon. Na tym świecie różnie bywa, Zabawnie i dziwnie. Raz jednostka jest szczęśliwa, To znów wręcz przeciwnie. W dżungli życia, w życia buszu, Zawsze ci pomogą , Cztery łapy, Para uszu, Oczy, Nos I ogon. Mniej tragiczne jest rozstanie, Snucie się po kątach; Nawet rozpacz, moim zdaniem, Inaczej wygląda, Jeśli na kanapie z pluszu Leżeć z tobą mogą Cztery łapy, Para uszu, Oczy, Nos I ogon. Trochę kaszy, trochę mięsa, Trochę tuku w rurze- I już możesz się poświęcać Sztuce i kulturze. Nie naruszy twych funduszów Złodziej żaden, bo go- Cztery ł apy, Para uszu, Oczy, Nos I ogon. A w ogóle jakoś raźniej, Weselej co chwilę . Weźmy taki spacer. Właśnie. Prawda ile milej Iść w zadartym kapeluszu I czuć za swą nogą Cztery łapy, Para uszu, Oczy, Nos I ogon. No to kto teraz zaadoptuje Shannona???:loveu: Quote
olifka Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Skanonnek jest śliczny:loveu: Hopaj w górę po domek! Quote
patch75 Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Hopamy, hopamy:lol: Jak z nim na spacer wychodze, to tak smutno czasami popiskuje:-( Quote
patch75 Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Shannon bedzie mial ogloszenie w gazecie lokalnej w czwartek i niedziele:evil_lol: no i moze w miesiecznikach dotyczacych psow:mad: Quote
Neris Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Chciałabym, żeby los sie do niego usmiechnął. Quote
DarkAngels Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Shannon jest naprawde sympatycznym psiakiem. Gdy znalazłem sie już w Olsztyńskim schronisku odrazu wpadł mi w oko. Siedział w swoim boksie i patrzył na mnie swoimi pieknymi oczkami, jakby prosil mnie żebym go wzioł i przytulił. :) Shannon głowa do góry, napewno znajdzie się ktoś taki kto Cię pokocha:loveu: Quote
patch75 Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 Ktos, kto go kocha juz jest:evil_lol: To ja! Problem w tym, ze nie moge sama go adoptowac, a on bardzo potzrebuje pomocy. Wczoraj na spacerze widziala go kolezanka i powiedziala: Fajny ten pies, tylko troche taki przestraszony:( Los musi sie do niego usmiechnac!:mad: Quote
DarkAngels Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Shannonek jest bardzo ale to bardzo kochany. Jutro do niego jade. Juz nie moge sie doczekać. :loveu: Quote
patch75 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Przemek, daj mu buzi ode mnie, bo ja dzisiaj nie mam ani sily ani czasu wyjsc z nim na spacer. I zwroc uwage na jego oko-czy juz jest ok. Quote
~Marta~ Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Shanon to naprawde piekny pies. Mam nadzieje ze juz niedlugo znadzie ten wymarzony domek. Quote
patch75 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Shannon ma dzis ogloszenie w Olsztyniaku i bedzie mial jeszcze jedno w niedziele. Moze uda sie umiescic tez ogloszenie ze zdjeciem Shannon do gory hop!:mad: Quote
Rafal84 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 nie znam ale musi znalezc swoj domek bo zima idzie Quote
DarkAngels Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Hej. Właśmie wróciłem ze schroniska:) Wczoraj adoptowali moją najukochańszą podopieczną (Lena). A dzisiaj takiego fajnego dużego Benka:) Ale jestem szczęśliwy :multi: Dla wszystkich Dogomaniaków gorące pozdrowienia od Shannona:) Quote
patch75 Posted October 22, 2006 Author Posted October 22, 2006 Shannon znowu dzis mial swoje ogloszenie w Olsztyniaku, ale cisza, nikt sie nie odzywa:-( Sprobuje umiescic go na Allegro, jak tylko dostane kod aktywacyjny Quote
DarkAngels Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Shannonku. Hopaj do góry, już niedługo ktoś Cie przygarnie :) Quote
Recommended Posts