Jump to content
Dogomania

Shannon- piekny i szkolony pies w schronisku rozpaczliwie szuka domu.W nowym domu!!!!

Recommended Posts

Posted

Shannon to piekny, mlody, inteligentny i bardzo wrazliwy czarny pies, ktory bardzo zle znosi pobyt w schronisku. :-(Jest bardzo madry i szybko sie uczy. Jest w trakcie szkolenia.:cool1: Ladnie chodzi na smyczy. Wysterylizowany.

Poznalam go zupelnie przez przypadek; byl to poprostu jeden z wielu psow, ktorego zdecydowalam sie wyprowadzac na spacery. Nawet nie przypuszczalam, ze tak bardzo potrzebuje pomocy. Juz po chwili zauwazylam, ze jest strasznie wychudzony (sama skora i kosci). Po jego reakcjach doszlam do wniosku, ze byl bity. :-( Odrazu postanowilam go dokarmiac i oswajac z ludzmi. Od tego momentu minelo wiele misiecy, a Shannon nadal czeka na nowy dom. Powodem dla ktorego nie zostal jeszcze adoptowany to fakt, ze nie podchodzi do ludzi odwiedzajacych schronisko gdyz obawia sie, ze zostanie pogryziony przez innego psa z tej samej klatki.

Szukam odpowiedzialnej, wrazliwej na losy tego wspanialego psa osoby, ktora zechce zaopiekowac sie nim na dobre i na zle. Daj mu szanse, a on odwdzieczy sie lojalnoscia i przywiazaniem.:placz:

Shannon jest szkolony pod okiem profesjonalnego szkoleniowca. Robi duze postepy i jest chetny do nauki. To ulatwi kontakty z nowym wlascicielem i pomoze mu okielznac jego temperament.

A oto wiersz, ktory kojarzy mi sie z Shannonem:

PSIA DUSZA
Barbara Borzymowska

To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem
Że pies to czasem więcej jest niż człowiek
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz
Psia dusza większa jest od psa
My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie
A kiedy się pożegnać trzeba
I psu czas iść do psiego nieba
To niedaleko pies wyrusza
Przecież przy tobie jest psie niebo
Z tobą zostaje jego dusza

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LUDWIK JERZY KERN - CZTERY ŁAPY
Już od dawna, od zarania,
Poprzez wszystkie wieki,
Ciągną się popiskiwania,
Skomlenia i szczeki.
Idą pełne animuszu,
Wspólną z nami drogą ,
Cztery łapy,
Para uszu,
Oczy,
Nos
I ogon.
Na tym świecie różnie bywa,
Zabawnie i dziwnie.
Raz jednostka jest szczęśliwa,
To znów wręcz przeciwnie.
W dżungli życia, w życia buszu,
Zawsze ci pomogą ,
Cztery łapy,
Para uszu,
Oczy,
Nos
I ogon.
Mniej tragiczne jest rozstanie,
Snucie się po kątach;
Nawet rozpacz, moim zdaniem,
Inaczej wygląda,
Jeśli na kanapie z pluszu
Leżeć z tobą mogą
Cztery łapy,
Para uszu,
Oczy,
Nos
I ogon.
Trochę kaszy, trochę mięsa,
Trochę tuku w rurze-
I już możesz się poświęcać
Sztuce i kulturze.
Nie naruszy twych funduszów
Złodziej żaden, bo go-
Cztery ł apy,
Para uszu,
Oczy,
Nos
I ogon.
A w ogóle jakoś raźniej,
Weselej co chwilę .
Weźmy taki spacer. Właśnie.
Prawda ile milej
Iść w zadartym kapeluszu
I czuć za swą nogą

Cztery łapy,
Para uszu,
Oczy,
Nos
I ogon.

No to kto teraz zaadoptuje Shannona???:loveu:

Posted

Shannon jest naprawde sympatycznym psiakiem. Gdy znalazłem sie już w Olsztyńskim schronisku odrazu wpadł mi w oko. Siedział w swoim boksie i patrzył na mnie swoimi pieknymi oczkami, jakby prosil mnie żebym go wzioł i przytulił. :) Shannon głowa do góry, napewno znajdzie się ktoś taki kto Cię pokocha:loveu:

Posted

Ktos, kto go kocha juz jest:evil_lol: To ja! Problem w tym, ze nie moge sama go adoptowac, a on bardzo potzrebuje pomocy. Wczoraj na spacerze widziala go kolezanka i powiedziala: Fajny ten pies, tylko troche taki przestraszony:(

Los musi sie do niego usmiechnac!:mad:

Posted

Hej. Właśmie wróciłem ze schroniska:) Wczoraj adoptowali moją najukochańszą podopieczną (Lena). A dzisiaj takiego fajnego dużego Benka:) Ale jestem szczęśliwy :multi: Dla wszystkich Dogomaniaków gorące pozdrowienia od Shannona:)