Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a czemu large breed? przeciez to srednia sunia.

mysle,ze activ, zeby miala wiecej tluszczu. musi utyc, zima idzie. chudzinka nie jest, ale jest krotkowlosa i ma w budzie meiszkac do wiosny. musi utyc, zeby miala ja co grzac.

tyle,ze do zwyklej, z kurczakiem jest 2kg gratis. a do acitv jest zabawka.

kkasiiar masz tam zabawki jakies? czytalam, ze Grafit jakas zjadl, czyli zabawki szybko "wychodza" ??

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunia nasza okolo 200g dziennie powinna jesc. wiec 1kg na 5dni. 15kg = 75dni = 2,5 mca.
tabelka przy zwyklym, z kurczakiem.
czyli jeden worek na cale dt u kkasiiar

i w activie ne ma zabawki, tylko jakas puszka, albo ucho :(

Klauza, dysponujesz zabawkami?
moze dokupic cos w krakvecie do zabawy dla niej?

kkasiiar sunie trzeba odrobaczyc. mozesz isc z nia do weta niedlugo? zwazyc, zajrzec w uszy, zeby, odrobaczyc? obejzrzec brzuch p osterylce, czy jest ok, bo zdarzal osie u nas, ze szwy sie nie rozpuscily i ropa byla.

Posted

Słońce aktiv to dla psów aktywnych, pracujących, large - ogólnie dla ras dużych. To, że napisałam, że wystarczy normalny adult - to dlatego, że mam dwa laby, nie są pracujące, jeśli chodzi o mnie to adult będzie ok - poza tym umówmy się, te karmy różnią się wielkością granulek...przy large są większe. A zabawkę też można zamówić :)

Posted

ale na activie szybciej przytyje, bo ma wicej tluszczu, prawda?
sprawdzalam i ma chyba z 10proc jego wiecej.
pisza tam,ze sa dosc male granulki tego i pies duzy lyka, nie gryzie. i ze baki maja po tym ;) ale "na dworze d.. moze" :D hehe

Posted

[QUOTE][B] [/B]

[INDENT] ale na activie szybciej przytyje, bo ma wicej tluszczu, prawda?
sprawdzalam i ma chyba z 10proc jego wiecej.
pisza tam,ze sa dosc male granulki tego i pies duzy lyka, nie gryzie. i ze baki maja po tym ;-) ale "na dworze d.. moze" :-D hehe [/INDENT]

[/QUOTE]

Luczija wrzuć na luz i zamawiaj to co Ci się wydaje....a duży to labrador 30 kg i więcej :)

Posted

czekaj. ale Twoje laby glownie siedza w domu i leza na kanapie chyba. a aprilka ma spac zima w budzie i jest mloda i aktywna, lubi biegac i sie bawic i ma na to warunki.
no i Ty nie karmisz Britem, tylko lepsza karma, wiec porownanie, ze im wystarcza- normalna jest nietrafione. bo w Twojej lepszej jest wszystkiego wiecej i nie trzeba sie niczym tam posilkowac juz.
mam racje?

to wszystk oto pikus, obie beda dobre. ale nie mam co robic, to chodz sobie pobajerujemy o *******ach ;)

Posted

poza tym, że moje właśnie wczoraj kąpały się w Widawie jakieś półtorej godziny to ok :)
I pluskają się 12 m-cy w roku, póki woda nie zamarznie, bo jak zamarza to omijam zbiorniki wodne szerokim łukiem, bo sama za dobrze nie pływam, tz raz wyciągał Lolę, bo ona za śniętą rybą poszła, jakiś rybak wywalił, a tam kry, lód i woda... ....Ale tak oczywiście moje mieszkają w domu. Wpadają do domu i ściągam z nich sople i mają ciepło :)
Słońce Ty Moje, Luczijo .... zakumaj jedno, to że dasz psu ważącemu 18 kg, takiemu, który nie pracuje karmę aktiv - to nic się nie stanie, będzie ok, przy normalnym adulcie też będzie ok :) Grubasy też marzną :)
Normalny adult Aprilce wystarczy.
Ale zamawiaj co chcesz i zabawkę oczywiście :)

Posted

wzielam normalna :)
ale oszukuja, bo pisze w naglowku 2kg gratis plus 1gratis. a juz jak wejdziesz w strone to opcja 1 gratisu znika. oszusci! tylko w naglowku jest sciema...

mamy wiec 15kg + 2kg gratis i kasiar tak ma przyjechac, 17kg ok? pilnuj ich dobrze. jakby co odmow przyjecia.
za 109zl.

zabawke kupimy na dogo, bo tam sa ceny kosmiczne! kupimy na dogo ze 2 zabawki. szukajcie bazarku.

Posted

Różnie ..ma moment ze idzie do budy ale czasami wraca i siedzi przy ogrodzeniu ale juz znaczenie krócej i kursuje ogrodzenie buda dosc czesto... narazie to jej ulubiona trasa. Zaraz dostana ciepla kolacje i wiecej slomy do bud bo pierwszy raz u mnie na minusie dzis.

Posted

Jak widzi czlowieka jest radosna skacze i cieszy sie ..spacery sa dla niej narazie stresujace..kreci sie pod nogami i jak narazie nie jest zainteresowana otoczeniem ale dzis byl jej 1 spacer wiec mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej i ze zacznie czerpac z tego przyjemnosc, dobrze ze jest Grafit to troszke jest pewniejsza siebie.

Posted

[quote name='kora78']a gdzie chodzicie na spacer? foty u grafita w lesie widzialam, ale pisalas o aucie cos. to do lasu autem jezdzicie?
a corcie juz poznala?[/QUOTE]

Do lasu jezdzimy samochodem, ale u mnie jak sie przejde osiedle domkow sa pola polanki parki wiec do spacerowanie troszke mamy.
Las w soboty najczesciej zaliczamy. Coreczke moja juz poznala w niedzile bo na sanki sie wyłonilismy i taka sama radosna reakcje miala w stosunku do niej jak do Nas, jest moze jeszcze troszke nie delikatna bo skacze na czlowieka co moze u dziecka juz chodzacgo spowodowac przewrocenie no ale takie rzeczy nie sa wielkim problemem. Obserwujac ja pare dni narazie jak dla mnie jest płochliwa bardzo..boi sie jak tylko cos zaczyna sie dzic np sasiedzi sie pojawiaja albo ktos przechodzi, Grafit szczeka a ona ogon podkula i biegnie do budy co juz jest duzym krokiem w przod bo teraz bude uwaza za bezpieczne miejsce.